Na het kampioenschap in de Suzuki Swift Cup en de vice-titel bij de Renault Clio’s in 2008, maakt het succesvolle Rhesus racing een nieuwe stap voorwaarts in de nationale autosport. Gisteren presenteerde teambaas André Kool met trots zijn nieuwe paradepaardjes: twee flitsende Aston Martins V8 Vintage, waarmee Pim van Riet en Paul Vahstal een gooi gaan doen naar het Dutch GT4 kampioenschap. Ook Clio-coureurs Addie van de Ven en Alexander Keijzers gaven acte de présence bij de goed bezochte presentatie in Zoetermeer.André Kool, die klaar is voor de Paasraces op 11 en 13 april in Zandvoort, glom van oor tot oor. De stuwende kracht achter de goed presterende renstal mag met recht blij zijn met de wagens en de coureurs die hij aan zich heeft weten te binden. "Na de successen in de Swift Cup en de Clio’s gaan we een nieuw avontuur tegemoet. Mede dankzij hoofdsponsor Galaxy Group kunnen we zelfs twee bolides inzetten," geeft hij aan. "De Dutch GT4 is in potentie een prachtige nieuwe klasse. Het is even afwachten hoe we er in dit multi-merkenkampioenschap voor zullen staan. Als we naar de andere wagens en het zeer sterke deelnemersveld kijken, zal het best lastig worden om op het podium te komen. Natuurlijk doen we ons uiterste best om het ereschavot te beklimmen. Maar het is ons debuutseizoen in de GT’s, dus het is een echt leerjaar. We gaan veel ervaring opdoen en hopelijk af en toe voor een stunt zorgen."

Pim van Riet, een van de twee Dutch GT4-coureurs van de formatie, is een bekende persoonlijkheid in de nationale racerij. Vorig jaar, tijdens zijn achttiende autosportseizoen, veroverde hij de Nederlandse titel in de Clio Cup. "Eindelijk," keek de 45-jarige Castricummer gisteren nog even terug op zijn glorieseizoen. "Ik was al acht keer tweede in de cup. Ik heb er dus even over moeten doen om het hoogste in die klasse te bereiken." Op de vraag of Pim weer achttien jaar nodig heeft om de titel in de Dutch GT4 te veroveren, antwoordde hij lachend: "Tegen die tijd moet ik met een rollator naar het circuit. Dan gaat het niet meer lukken."

Van Riet heeft bewust gekozen om dit jaar naar Rhesus racing over te stappen.  "André Kool is iemand die alles perfect op orde heeft. Hij is geen knoeier. Wat hij zegt, doet ie ook. Dat spreekt me erg aan. Ik denk dat we samen een hoop plezier gaan maken. Dat is erg belangrijk in de autosport. Bovendien zijn we competitief en willen we scoren. Daar gaan we voor."


Paul Vahstal is al een bekend gezicht bij Rhesus racing. In 2008 finishte hij achter Pim van Riet als tweede in de Clio Cup. Dit jaar stappen ze beiden over naar de Dutch GT4, de nieuwe eredivisie van de nationale autosport. Bovendien worden de Clio-concurrenten van 2008 nu ploegmaats. "En kunnen we elkaar op de baan geen tikkies meer geven," grapte Paul Vahstal. "Ik kijk erg uit naar het nieuwe raceseizoen. Zeker met de Aston Martin. Dat is een speciale wagen. Als ik mensen vertel dat ik met een Aston Martin ga racen, zeggen ze allemaal: Dat is supergaaf," vertelt de 32-jarige Amersfoorter. "Ik ben blij dat we al getest hebben. Het is voor het eerst dat ik met een achterwielaangedreven raceauto ga rijden. Dat was even wennen. Maar de vooruitzichten zijn goed. We hebben een stabiel team. Ik heb zin in de Paasraces." Kijkend naar de Aston Martin: "Het is heerlijk om achter het stuur te kruipen, te starten en het fraaie racegeluid te horen. Als ik op de startknop druk, denk ik: Wow, ik mag weer!"

In de Renault Clio Cup, waarbij Wijzonol Bouwverven als teamsponsor optreedt, komt Rhesus racing in 2009 uit met Addie van de Ven en Alexander Keijzers. Addie van de Ven was vorig jaar reeds succesvol in de cup. Mede dankzij vijf podiumplaatsen eindigde hij als vierde in het kampioenschap. Dit seizoen zal hij wederom voor een topklassering willen gaan. Daarnaast is hij de begeleider van de jeugdige autosporter Alexander Keijzers. "Addie is een erg goede leermeester," vertelt de 21-jarige Apeldoorner over zijn meer ervaren teamgenoot. "Ik leer alles van hem: van hoe je start tot hoe je de Clio de bocht ingooit. Ik ben erg blij met zijn hulp," aldus Keijzers, die vorig seizoen als autosportrookie al eens op het podium stond van de Swift Cup.

Addie van de Ven kijkt uit naar het nieuwe seizoen. "Binnen het team is alles uitstekend voor elkaar. De auto’s zijn top, de technische know-how is top, de sponsoring is top. Het kan dit jaar dus eigenlijk nog alleen maar aan mij liggen." Hoewel hij afgelopen seizoen de nodige Clio-successen boekte, spreekt hij zich niet uit over mogelijke kampioenskansen. "De titel kunnen winnen hangt van zoveel factoren af. Maar we gaan natuurlijk voor een zo goed mogelijk resultaat."

9942304
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1561
4309
9723
9912942
97703
147943
9942304

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven