Op maandag 13 april vindt op Circuit Park Zandvoort de Paasraces Family Day plaats. De diverse nationale kampioenschappen uit het Dutch Power Pack zullen tijdens het paasweekeinde hun eerste races van het nieuwe seizoen rijden. Hoofdattractie bij de Paasraces Family Day is de première van het Dutch GT4 Championship, een nieuwe multi-merken serie met echte GT’s.



Tijdens het paasweekeinde verschijnen maar liefst zes raceklassen voor hun openingswedstrijden op het Zandvoortse asfalt. Vele ogen zijn gericht op de wedstrijden van het Dutch GT4 Championship, de nieuwe topserie binnen de gelederen van het Dutch Power Pack. In de serie wordt gestreden met tot de verbeelding sprekende bolides als de Ford Mustang FR 500C, Aston Martin Vantage N24, BMW M3 GT4, Porsche 997 GT4 en de Chevrolet Corvette C6. Ook een groot aantal prominente namen uit de nationale autosport, waaronder Allard Kalff, Paul van Splunteren, BMW 130i Cup-kampioen Bas Schothorst, Clio Cup-kampioen Pim van Riet en A1GP-coureur Jeroen Bleekemolen, maken hun opwachting in deze spectaculaire klasse.


Daarnaast komt de altijd sensationele Dunlop SportMaxx Clio Cup in actie op de Zandvoortse duinenpiste. De kampioen van 2008, Pim van Riet, heeft de overstap gemaakt naar het Dutch GT4 Championship, waardoor de strijd geheel open ligt voor sterke rijders als Melvin de Groot, Michael Bleekemolen, Ronald Morien en de altijd rappe dames Sandra van der Sloot en Sheila Verschuur.


Jonge toerwagentalenten komen in actie in de Formido Swift Cup. Na twee bijzonder succesvolle jaren, telt het startveld dit seizoen ruim 25 auto’s. Jeroen den Boer, de kampioen van het vorige seizoen, maakt de overstap naar de Toerwagen Diesel Cup, maar Sandra Douma, Pieter Schothorst, Marcel Dekker en Marth de Graaff zullen ook dit seizoen weer de strijd met elkaar aan gaan. Tevens wordt binnen de Formido Swift Cup gestreden om een speciale ladies cup.


Ook de Toerwagen Diesel Cup maakt deel uit van het raceprogramma van de Paasraces Family Day. De serie is na haar debuutjaar zowel kwantitatief als kwalitatief gegroeid. Nieuw in de competitie is de aanwezigheid van de Volvo C30 D5 en de Toyota Auris 2,2 D-CAT. Deze nieuwkomers gaan de strijd aan met de gevestigde orde, bestaande uit de BMW 120d, SEAT Ibizi Cupra TDi, Volkswagen Golf 5 TDI, Alfa Romeo 147 JTD en de Honda Civic 2,2i-CTDi.


Net als voorgaande jaren, staat ook de Formule Ford op het paas-menu. De formulewagenklasse, die al meer dan dertig jaar als bakermat functioneert voor beginnende formulewagen coureurs, heeft afscheid genomen van haar kampioen Simon Knap. Echter, met de komst van enkele nieuwe talenten, waar onder Luuk Glansdorp en Meldroy Heemskerk, heeft de serie zich ook voor 2009 verzekerd van een sterk en boeiend startveld.


Het programma op tweede paasdag krijgt een internationaal uiterlijk met een wedstrijd van de Northern European Cup Formula Renault 2.0. Het niveau in het NEC FR 2.0 kampioenschap is erg hoog, getuige de resultaten van de winnaar van de cup uit 2008, Valtteri Bottas, die ook de Europese titel op zijn naam wist te schrijven. Nederlandse inbreng komt er van de teams van AR Motorsport, Van Amersfoort Racing en MP Motorsport.

Family Day
Op zaterdag 11 april vinden alle kwalificaties plaats, gevolgd door de eerste races van de Toerwagen Diesel Cup, NEC Formula Renault 2.0 en de eerste sprintrace van het Dutch GT4 Championship. De eerste sessie vangt aan om 9.00 uur. Tweede paasdag wordt een echte Family Day, met meer dan acht wedstrijden op het programma, maar ook veel vermaak in het rennerskwartier met onder andere een supercar-plaza, waar iedereen met de meest exclusieve auto’s op de foto kan, een kinder-kartbaan, diverse luchtkussens de mogelijkheid om de nieuwe Atari-racegame Race Pro te spelen op de X-Box 360. Het programma op 13 april start om 9.30 uur.

Voor prijzen van dit evenement kijk op de site van Circuit Park Zandvoort

Zaterdag
09.00 uur - 09.20 uur Dutch GT4 kwalificatie 1
09.30 uur - 10.00 uur NEC FR2.0 kwalificatie
10.10 uur - 10.30 uur Toerwagen Diesel Cup kwalificatie
10.40 uur - 11.00 uur Formido Swift Cup kwalificatie
11.10 uur - 11.30 uur Dutch GT4 kwalificatie 2
11.40 uur - 12.00 uur Formule Ford kwalificatie
12.10 uur - 12.30 uur Dunlop SportMaxx Clio Cup kwalificatie
12.30 uur - 13.30 uur pauze
13.30 uur - 13.55 uur NEC FR2.0 race 1, 25 min.
14.15 uur - 14.40 uur Dutch GT4 race 1, 25 min.
15.00 uur - 16.40 uur Toerwagen Diesel Cup race 1, 100 min.

Maandag
09.30 uur - 10.00 uur Formido Swift Cup race 1, 12 ronden Max. 30 min.
10.15 uur - 10.40 uur Dutch GT4 race 2, 25 min
10.55 uur - 11.20 uur Formule Ford race 1, 12 ronden Max. 25 min.
11.35 uur - 12.20 uur Dunlop SportMaxx Clio Cup race 1, 45 min
12.35 uur - 13.00 uur NEC FR2.0 race 2, 25 min
13.00 uur - 14.00 uur Pauze, gridwalk
14.00 uur - 14.50 uur Dutch GT4 race 3, 50 min.
15.05 uur - 15.45 uur Toerwagen Diesel Cup race 2, 40 min.
16.00 uur - 16.30 uur Formido Swift Cup race 2, 12 ronden Max 30 min.
16.45 uur - 17.10 uur Formule Ford race 2, 12 ronden Max 25 min.
17.25 uur - 17.50 uur Dunlop SportMaxx Clio Cup race 2, 12 ronden Max 25 min.

PR

9073272
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1449
6426
19930
9013205
148154
211729
9073272

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven