De primeur van de Battle of the Nitro Bikes, een ronde in de Euro Series Super Twin Top Gas en de eerste punten voor het Open Nederlands Kampioenschap in alle auto- en motorklassen. Met de Drachten Nationals gaat het Nederlands dragrace-seizoen 2009 op wel heel spectaculaire wijze van start. Wie breekt als eerste het vorig jaar door Christian Jäger op het nieuwe asfalt van Drachten gevestigde record van 304 km/u? Beleef de ultieme snelheidssensatie en de spectaculaire burn outs van 19 tot en met 21 juni in Drachten tijdens de Drachten Nationals.

De Battle of the Nitro Bikes is een absolute primeur. In deze wedstrijdserie komen de allersnelste dragrace-motoren aan de start, de op nitro gestookte Super Twin en Top Fuel Bikes. Vorig jaar zette Job Heezen met zijn Zodiac Harley Davidson in een demonstratierun over de 1/8 mijl al een tijd van 4,49 seconden en 270 km/u op de klokken. Nu gaat het om het echt en zijn er ook nog een stuk of zeven concurrenten die allemaal voor de snelste tijd en de overwinning gaan. De klappen van een met nitro gestookte motor moet je gehoord en gevoeld hebben om te kunnen geloven waartoe deze machines in staat zijn.

Een tikje minder luidruchtig en een fractie minder snel gaat het er aan toe in de klasse Super Twin Top Gas. In deze klasse telt de Drachten Nationals zelfs mee voor de Euro Series waardoor een felle strijd tussen de snelste rijders uit heel Europa gegarandeerd is. Diverse Nederlanders dingen hierbij serieus mee om de hoofdprijzen. Tijdens de Drachten Nationals komen ook alle andere motorklassen aan de start om te strijden voor de eerste punten in het Open Nederlands Kampioenschap. Van de bijna standaard Street Bikes tot de wheelies makende Super Street Bikes en supersnelle Funny Bikes. In deze laatste categorie wist Christian Jäger vorig jaar augustus met een snelheid van 304 km/u (na 402 meter!) voor het eerst de 300 km/u-barrière te doorbreken. Wie gaat deze jonge snelle Duitser overtreffen?

Ook bij de auto’s een overladen programma en net als bij de motoren, een keur aan internationale topteams die in Drachten gaan strijden om de punten voor het Open Nederlands Kampioenschap. De diversiteit aan voertuigen is enorm, van ‘doorslammers’ tot ‘altereds’ en dragsters. Het begint al met de ‘streetlegal’ Sportsman ET en loopt op van de debuterende Pro ET en Super-klassen naar de Super Pro ET, de klasse waarin de meest uiteenlopende en spectaculair ogende voertuigen het tegen elkaar gaan opnemen. In de klasse Pro Modified komen de allersnelste ‘doorslammers’ aan de start. Deze ‘hot rods from hell’ leveren tot wel 2.000 pk en zetten over de ¼ mijl tijden van 6,1 seconden en 350 km/u op de klokken. Enkele Nederlandse deelnemers aan het FIA Europees Kampioenschap zullen in Drachten over de 1/8 mijl demonstratieruns verzorgen.

De dragstrip van Vliegveld Drachten werd begin vorig jaar verlengd en voor een groot deel van nieuw asfalt voorzien. Het eerste seizoen op de vernieuwde baan was meteen een doorslaand succes. Snelle tijden, groeiende deelnemersvelden en een grote internationale belangstelling. Dit jaar lijkt deze lijn zich onverminderd voort te zetten. Daarbij is aan het asfalt nog een verbetering aangebracht waardoor nog snellere tijden mogelijk zijn.

Buiten alle burn outs en snelle runs valt er ook naast de dragstrip van alles te beleven. In de pits kan vrijuit worden gekeken naar het sleutelen van de monteurs terwijl tussen de bedrijven door de rijders en hun teams openstaan voor alle vragen. Even genoeg van de auto’s en motoren, dan zijn er ook nog diverse marktkraampjes met allerhande artikelen. Voor de kleintjes is er een heuse minikermis. Maar de kinderen kunnen ook hun leeftijdgenoten op de dragstrip aan het werk zien. De klassen Junior Drag Bike en Junior Dragster zijn net als de karting bij de ‘gewone’ autosport speciaal opgezet om al op jeugdige leeftijd met de sport kennis te kunnen maken en jonge talentjes te ontdekken. Daarmee is een bezoek aan de dragraces in Drachten een uitje voor het hele gezin.

De Drachten Nationals worden gehouden op 19, 20 en 21 juni op de dragstrip van Vliegveld Drachten, aanvang alle dagen om 10.00 uur. De toegangsprijs bedraagt voor de vrijdag € 10,00 de zaterdag € 15,00 en de zondag eveneens € 15,00. Deze prijzen zijn inclusief toegang tot de tribune (vol = vol)! Kinderen tot en met 12 jaar mogen onder begeleiding van een volwassene gratis naar binnen. Parkeren is eveneens gratis. Alle informatie betreffende de Drachten Nationals is ook na te lezen op www.explosion.nl

10036704
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
3895
3318
21766
9988192
73932
118171
10036704

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven