RTV Noord-Holland komt woensdag 8 juli met een nieuwe serie rondom het fameuze Circuit Park Zandvoort en de inwoners van Zandvoort. Over kampioenen, vrijwilligers, campingbezoekers en personeel van het circuit. “Ik stond naast Barrichello toen hij zijn eerste wedstrijd won. Tranen met tuiten deed hij!”

Oude kampioenen, jonge Schumachers, vrijwilligers, hobbyisten en nieuwsgierige fans, maar ook de campingbezoekers en de pizzabakker op de hoek zijn ontwaakt uit hun winterslaap. Het raceseizoen is in volle gang. Vanaf woensdag 8 juli begint RTV Noord-Holland met de nieuwe 8-delige serie ‘Het Zandvoortjournaal’ over het racedorp en zijn inwoners. Welke succesverhalen kent het circuit? En heeft de komst van het circuit het dagelijkse leven van de inwoners veranderd?

Regisseur Patrick van Heezick gaat elke week op zoek naar inwoners die iets met het circuit hebben. Zo komt in de eerste aflevering Rob Petersen aan het woord, de opvolger van Olaf Mol. Van kinds af aan komt Rob Petersen op het circuit en rolde zesentwintig jaar geleden in het vak van live commentator. Hij maakte mooie momenten mee, zoals de allereerste A1 Grand Prix in Zandvoort, maar ook de minder mooie. “Emotionele gebeurtenissen zijn de coureurs die er de volgende dag niet meer zijn. Ik heb al heel wat sterfgevallen meegemaakt. Gelukkig is er in de afgelopen twintig jaar veel veranderd.”

Ook komen de oude kampioenen in ‘Het Zandvoortjournaal’ aan het woord. Een vaste gast in het programma is coureur Michael Bleekemolen. Elke week vertelt hij over de technische aspecten van het circuit en de bijzondere races die hij heeft gereden.

Regisseur Patrick van Heezick is enthousiast over zijn serie. “Vijf jaar geleden had ik al het idee om over het Circuit van Zandvoort een televisieprogramma te maken. Noord-Holland heeft als enige provincie een autocircuit, en ik vond dat wij als de regionale omroep van Noord-Holland een pareltje lieten liggen. Ik ben blij dat de serie er nu eindelijk is.”

Ook live commentator Rob Petersen is nog steeds heel blij met het bestaan van het circuit. Hij herinnert zich een historisch moment met Formule 1-coureur Barrichello. “Ik stond naast Barrichello toen hij zijn eerste grote wedstrijd won. Bij de ceremonie speelden ze het Braziliaanse volkslied mét koor. Tranen met tuiten deed hij! Bleek later dat bij de Brazilianen een volkslied met koor alleen voor presidenten was voorbehouden. Zo’n moment vergeet je nooit meer.”

Uitzendingen ‘Het Zandvoortjournaal’, acht weken lang vanaf woensdag 8 juli: 17:35 uur, elk uur herhaald. Kijk voor meer informatie op www.rtvnh.nl

10056529
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
944
3963
8164
10014938
93757
118171
10056529

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven