De eerste aflevering van de Dutch Quarter Mile zit erop. Zaterdag 22 augustus was Vliegveld Valkenburg (nabij Katwijk) the place to be! Vanaf 11:00 uur kwamen de bezoekers het terrein op. De organisatie had een perfecte locatie uitgezocht om dit evenement te houden. Het vliegveld ligt immers midden in de Randstad en bood veel mensen dan ook een uniek dagje uit. Met de zon in de rug was het immers goed toeven op de hoofdtribune. Voor de tribune schoten exclusieve supercars aan het publiek voorbij. We noemen een Jaguar XJ220, diverse Ferrari’s, verschillende Porsche’s (waaronder een Carrera GT), Lamborghini’s, BMW’s. Zeker niet de minste auto’s en dan eindigt het rijtje niet eens bij de genoemde exemplaren.

Op het parkeerterrein was voor de eigenaren de gelegenheid om hun banden te warmen. Misschien niet helemaal met goedkeuring van de organisatie, maar daarom niet minder leuk voor de eigenaren van de exotische auto’s. De echte actie was er natuurlijk op de dragstrip. Wie kwam er als snelste over de meet na 402 meter?! Als ware coureurs probeerde velen hun banden nog even op te warmen door met piepende banden naar de start te rijden. Met hoge toeren, rokende banden en gespannen gezichten vlogen sommige deelnemers voorbij.

Het publiek moest wel twee keer kijken toen ze een deelnemer letterlijk voorbij zagen vliegen. Go Fast, sponsor van zowel Brax Racing als de Dutch Quarter Mile, had namelijk Eric Scott naar Nederland gehaald. Eric Scott maakt wereldwijd de blits met zijn Jet Pack en afgelopen zaterdag was dat niet anders. Bob Herber ging de strijd met hem aan in de Saker Sportscar GT. Zoals op SBS6 tijdens de uitzending al gemeld werd is de uitslag niet geheel duidelijk. De race zorgde voor veel enthousiaste reacties, zowel van het aanwezige publiek als van kijkers thuis! http://www.youtube.com/watch?v=-3kdg716jJE

Over twee weken is het weer tijd voor een serieus weekend. Tijdens de Wijnozol Trophy zullen de rijders van Brax Racing weer hard aan de bak moeten. Het duo Tas en Herber staan 12 punten achter Bert van der Zweerde. Dit lijkt misschien een groot gat, maar doordat de Dutch Supercar Challenge twee wedstrijden per raceweekend kent, is dit zo ingehaald.

Luco Hornsveld zal zijn vierde plek met al zijn kracht verdedigen. De 4 punten voorsprong die hij heeft op Luc de Cock geeft weinig ruimte om rustig aan te doen. Zijn Seat Leon Dupercopa is echter in de afgelopen weken grondig onder handen genomen, waardoor hij met goede moed op de grid zal verschijnen. Aankomend weekend zal hij eerst nog een testsessie op Circuit Zolder houden, zodat hij alles doet aan een goede verschijning in Zandvoort. Ook teameigenaar Michel Braxhoofden heeft weer zin om achter het stuur te kruipen. Door het rijden tijdens de Zolder Superleague heeft hij de smaak weer te pakken!

Tot snel, tijdens de Wijnozol Trophy op Circuit Park Zandvoort, 5 en 6 september!

Braxracing

10056408
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
823
3963
8043
10014938
93636
118171
10056408

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven