Na het succes van de voorgaande drie jaren zal de HARC in het weekend van 12 en 13 september 2009 op het Circuit Park Zandvoort voor de vierde keer de STATE of ART Grand Prix Classic organiseren. Ieder jaar probeert de HARC voor een gevarieerd publiek een geweldig weekend te organiseren. De attractiewaarden voor de historische autosport wordt dit keer versterkt door enkele speciale programma-onderdelen. Met uw toegangskaart toegang tot tribune maar ook in de paddocks!

Historisch Racen
Races vormen het hoofdprogramma. Tijdens de lunch break op zaterdag is er een demonstratie met de ooit spectaculaire DAF Brabham F3 racewagens met Variomatic system. De F3's werden destijds bij testen en in races bestuurd door onder andere Rob Slotemaker, Gijs van Lennep en Mike Beckwith. De F3's zullen tijdens dit evenement op Circuit Park Zandvoort worden bestuurd door Paul van Doorne, de kleinzoon van de grondlegger van DAF, Dr. Hub van Doorne en Erik Huysmans, die mede verantwoordelijk is voor het beheer van de historische racewagens.

Het is tijdens het evenement bijna 30 jaar geleden dat Rob Slotemaker in het harnas stierf. Dit evenement zullen er een aantal auto's waarin Rob heeft gereden op het circuit komen. Verder zal op 12 september de Slotemaker Memorial Rallye om 10.30 starten vanaf de "oude Slipschool" waana de rally haar eindpunt zal bereiken rond 16.30 uur op Circuit Park Zandvoort waarna deze rally wordt afgesloten met een regularity op het circuit in de historisch verantwoorde rijrichting: 'anti-clockwise' dus tegen de normale rijrichting in. NB: Er zijn voor de rally nog enkele startplaatsen beschikbaar en aanmelden is nog mogelijk, zie voor voorwaarden en contactinformatie de website.

Een andere thema zal zijn het 100-jarig bestaan van het merk Morgan als zelfstandige fabrikant van sportauto's. Dit jubileum is in juli in en rond de fabriek in Engeland gevierd en de festiviteiten worden in vele landen door en met de lokale Morgan-clubs voortgezet. Tijdens dit evenement zijn de Morgan Sports Car Club Holland, de Morgan-importeur Nimag en HARC-vriend en Morgan-verzekeraar Kuiper Verzekeringen met een imposante stand en heel veel -historische en modernere- Morgans, aanwezig aan de binnenzijde van de Tarzan-bocht.

Races met historische race en sportwagens

Zaterdag 12 september.
De HARC heeft weer gezorgd voor een aantal spectaculaire racevelden. De trainingen c.q. qualificaties vullen de zaterdagmorgen. Maar in de middaguren brand de strijd los. Met races van de ABC NK Historische Toerwagens & GT's, NETSERVICES Youngtimer Touring Car Championship. MG/TR Competitions, "Equipe" GTS, Porsche 944 BC en TopGear Westfield Cup.

Zondag 13 september.
Races vanaf 9.00 uur met dezelfde startvelden als op zaterdag. Natuurlijk is ook het programma op zondag gelardeerd met extra attracties. U kunt dit niet laten schieten! De toegangsprijs bedraagt voor een dagkaart 12 euro en voor een heel weekend 20 euro. Kinderen beneden de 12 jaar toegang gratis.

Programma:
Zaterdag 12 september
09:00 – 09:20 YTCC Practice
09:30 – 09:45 TopGear Westfield Cup Practice
09:55 – 10:15 “Equipe” GTS ` Qualifying
10:25 – 10:45 MG/Triumph Competitions Qualifying 1
10:55 – 11:20 ABC NK Historische Toerwagens & GT’s Qualifying
11:30 – 11:50 Porsche 944 Basic Cup Qualifying
12:00 – 12:20 YTCC Qualifying
12:20 – 13:20 Lunch Break
13:30 – 13:55 TopGear Westfield Cup Qualifying
14:05 – 14:35 “Equipe”GTS Race 1 (12 laps/max. 30 min)
14:45 – 15:15 MG/Triumph Competitions Race 1 (12 laps/max. 30 min)
15:25 – 15.50 Porsche 944 Basic Cup Race 1 (10 laps/max. 25 min)
16:00 – 16:30 ABC NK Historische Toerwagens & GT’s Race 1 (25 min + 1 lap)

Zondag 13 september
09:00 – 09:20 MG/Triumph Competitions Qualifying 2
09:30 – 10:00 YTCC Race 1 (14 laps/max. 30 min)
10:10 – 10:40 TopGear Westfield Cup Race 1 (12 laps/max. 30 min)
10:40 – 11:00 Coffee Break
11:10 – 11:35 Porsche 944 Basic Cup Race 2 (10 laps/max. 25 min)
11:45 – 12:15 “Equipe” GTS Race 2 (12 laps/max. 30 min)
12:15 – 13:10 Lunch Break
13:20 – 13:50 YTCC Race 2 (14 laps/max. 30 min)
14:00 – 14:30 ABC NK Historische Toerwagens & GT’s Race 2 (25 min + 1 lap)
14:40 – 15:10 MG/Triumph Competitions Race 2 (12 laps/max. 30 min)
15:20 – 15:50 TopGear Westfield Cup Race 2 (12 laps/max. 30 min)
16:00 – 16:25 Porsche 944 Basic Cup Race 3 (10 laps/max. 25 min)

9948850
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2832
5275
16269
9912942
104249
147943
9948850

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven