Raceway Venray plaatst de World Cup stockcar Formule 1 en 2 alsnog op de kalender. Wat niemand had verwacht, komt meestal als een verrassing, zo ook het alsnog verrijden van het meest in het oog springende raceweekend van Nederland. Een weekend waarin race minnend Nederland de vijf vertrouwde raceklassen van Raceway Venray weer op het nieuwe circuit mag begroeten. Er wordt nog druk gewerkt aan de totale realisatie van het nieuwe multifunctionele centrum voor onder andere auto- en motorsport en tal van andere activiteiten en evenementen zoals buggyrijden, wielerrondes, slipcursussen etc. Maar dit weekend zijn wij als organisatie verheugd u te mogen begroeten voor 33 manches autospeedway genot.

Op zaterdag zullen de stockcar formule 2 coureurs hun World Cup verrijden, met enkele absolute toppers uit Engeland. “Defending Champion” Gordon Moodie weet zich gesteund door Chris Roots, Ian Thompson en Andrew Palmer. Wie van de Nederlandse brigade weet de suprematie van Moodie te breken? Willie Peeters, Roy Hendriks en Geert Jan Keijzer waren tijdens de opendag in april al snel, maar ook de jonge garde waaronder Danny van Wammelen, Christian Weyenberg en Danny Wagtmans maken aanspraak op een topklassering. In de drie voorafgaande heats kunnen punten worden gescoord voor de World Cup opstelling, die dan laat in de middag zal worden verreden.

Geen ‘lichtwedstrijden’ onder een mooie maan dit jaar, maar dat maakt de afsluitende wedstrijd in de F1 klasse er niet minder om. Hier rijden de coureurs om de Proflex Cup, die de finale op geheel eigen wijze kracht bij zal zetten. Ook kan er in de F1 klasse nog een groot aantal punten worden behaald, voordat de definitieve startopstelling bekend is. Ron Kroonder telt als de favoriet voor de 2009 editie, op het circuit van Lelystad weet hij manche na manche te winnen. Verdedigend kampioen Louw Wobbes zit niet geheel lekker in het zadel maar hij zal gebrand zijn op prolongatie. Ook oud-kampioen Henk Jan Ronitz is prominent aanwezig en laat met zeer lage ronde tijden zien dat hij aanspraak kan maken op de titel. Op zondagmiddag mogen de F1 coureurs zich opmaken voor de World Cup, en zullen enkele Engelse rijders het startveld completeren. Er worden op de voorafgaande zaterdagavond nog belangrijke wedstrijden in Engeland verreden maar Ivan Pritchard, Frankie en Danny Wainman zijn enkele Britten die zeker de oversteek zullen maken.

Een pakkend programma met Hotrod, Saloon Stockcars en Formule Toyota. Daarnaast kunt u tegen kleine betaling buggy of quad rijden en de kinderen kunnen zich vermaken op een springkussen of op een mini-quad. Aanvang races op beide dagen 12:00 uur. Sluiting beide dagen 18:30 uur

Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar onze website: www.racewayvenray.com

12237617
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1655
4335
9190
12203410
51208
92573
12237617

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven