In het kader van het 60-jarig bestaan van Circuit Park Zandvoort, vinden in het weekend van 31 mei en 1 juni de Jubileumraces plaats. Twee volle dagen met diverse races en kwalificaties staan op het programma. Tijdens de derde ontmoeting voor de raceklassen uit het Dutch Power Pack wordt ook teruggeblikt op de rijke autosporthistorie van het Zandvoortse circuit.

Bezoekers van de Jubileumraces kunnen ook buiten het circuitterrein enkele festiviteiten bijwonen. Zo worden op zaterdag 31 mei enkele straten afgesloten voor een heuse parade met diverse raceauto’s. De auto’s vertrekken omstreeks 19.00 vanaf Circuit Park Zandvoort en rijden via de Burgemeester van Alphenstraat naar het centrum van Zandvoort alwaar met een groot muziekpodium het jubileum zal worden gevierd. Racefans zullen zeker uitkijken naar deze optocht, want niet alleen rijden alle raceauto’s uit het Dutch Power Pack mee, maar ook enkele klassieke Formule 1 en GT auto’s maken deel uit van de optocht. Oude tijden met raceauto’s in Zandvoort zullen dus weer voor even herleven. Na aankomst van de raceauto’s in het centrum, zal in het Zandvoorts Museum de tentoonstelling over 60 jaar Circuit Zandvoort worden geopend. Voor publiek staan alle raceauto’s opgesteld in de Zandvoortse straten en kan het materiaal van dichtbij bekeken worden.

Historische raceklassen
Een jubileum op een circuit wordt natuurlijk ook gevierd met races. Speciaal voor de Jubileumraces trekt het Delta Lloyd Private Banking NK Historische Toerwagens en GT’s met een grote groep auto’s erop uit om het nodige nodige racevermaak te verzorgen. Zo zal het legendarische gevecht tussen de rappe Mini Cooper en de machtige Ford Mustang weer opleven en verschijnen ook de Ford Falcon, Marcos 1800 GT, Lotus Elan, Porsche 904, Lotus Cortina en Fiat Abarth aan de start. Daarnaast maken de Historische Monoposto’s hun opwachting, een serie met klassieke auto’s als de Formule Ford 2000, formule Vee en de Ensign Formule 3.

Samsung BMW 130i Cup
Ook het Dutch Power Pack komt in actie met vijf raceklassen, waaronder de Samsung BMW 130i Cup. Hier nemen grote namen als Tim Coronel, Jan Lammers en Duncan Huisman het tegen elkaar op. Maar ook coureurs als Jan-Joris Verheul, Bas Schothorst, Bertus Sanders en Dillon Koster zijn met hun achterwielaangedreven voertuigen serieuze podiumkandidaten. In de BMW Drivers Trophy gaat de strijd tussen de broers Pieter-Christiaan en Bernard van Oranje, Rintje Ritsma en Toine Nagel.

Dunlop SportMaxx Clio Cup
Een andere serie met toonaangevende namen is de Dunlop SportMaxx Clio Cup. De gevestigde orde met rijders als Pim van Riet, Paul Vahstahl, Robert van den Berg, Sebastiaan Bleekemolen en Melvin de Groot ondervindt veel tegenstand van nieuwkomers als Sandra van der Sloot, Sheila Verschuur en Ronald Morien. Equipe Verschuur-coureur Van Riet kende veel pech tijdens de Profile Tyrecenter Pinksterraces en lijkt gebrand op succes tijdens de Jubileumraces. De Dunlop SportMaxx Clio Cup komt tweemaal in actie.

Formido Swift Cup
De Formido Swift Cup blijkt een ware smaakmaker binnen het Dutch Power Pack. Met veelal jonge beginnende toerwagencoureurs zijn er in het dertig auto’s tellende veld constant gevechten en inhaalacties te zien. Het publiek komt ogen en oren te kort bij deze serie, waar het kampioenschap wordt aangevoerd door Hans Bos voor Jeroen den Boer en de rappe dame Sandra Douma.

Formule Ford
Heftige slipstream gevechten worden geleverd door de coureurs in de Formule Ford, dé opstapklasse voor beginnende formulewagen coureurs. De strijd om de punten is fel. Simon Knap leidt weliswaar het kampioenschap, maar de marginale voorsprong op John Svensson en Rogier Jongejans betekent dat hij ook tijdens de Jubileumraces goed zal moeten scoren. Binnen de Formule Ford wordt ook gestreden om de Zetec Cup, waar Arthur van Uitert als klassementsleider naar Zandvoort komt.

Toerwagen Diesel Cup
Spannende pitstops zijn te zien tijdens de races van de Toerwagen Diesel Cup. Omdat de races in deze nieuwe raceklasse meer dan vijftig minuten duren, is het voor de deelnemende teams verplicht om per race een pitstop te maken met rijderswissel. De stand wordt aangevoerd door Marc Koster en Bertus Sanders, maar de Equipes Frank Wilschut / Renate Sanders, Quint Engel / Dennis de Groot en Ronald Morien / Ferry Duivenvoorde lijken serieuze kandidaten voor het kampioenschap.

NEC FR 2.0
In de twee races van het NEC FR 2.0 zal het publiek getrakteerd worden op de nodige sensationele gevechten om positie. De klasse komt met meer dan 25 coureurs naar de Zandvoortse duinenpiste om daar twee races voor het kampioenschap af te werken. Nederlandse inbreng komt van de teams van Van Amersfoort Racing, AR Motorsport en MP Motorsport.

Programma
Op zaterdag 31 mei zullen vanaf 8.30 uur worden aangevangen met de kwalificaties voor diverse raceseries. Daarnaast zullen op deze dag reeds zes races verreden worden. Het raceprogramma eindigt omstreeks 18.10 uur, waarna alle auto’s zich opmaken voor de parade richting het centrum van Zandvoort. Het zondagprogramma vangt om 10.00 uur aan met de sprintrace van de Samsung BMW 130i Cup. Om 18.05 valt de vlag voor de laatste raceklasse.

ANWB Show Your Card!
Voor ANWB leden heeft Circuit Park Zandvoort een speciale Show Your Card! Aanbieding. Op vertoon van de ANWB lidmaatschapspas, bij de speciale ANWB kassa bij de hoofdingang van Circuit Park Zandvoort, krijgt men het tweede duinkaartje gratis. Besluit een groep van tien racefans naar Zandvoort te komen, dan hoeft men slechts vijf toegangsbewijzen voor de duinen af te reken, op voorwaarde dat de ANWB lidmaatschapspas door een van de groepsleden getoond wordt. Kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene met ANWB pas krijgen gratis toegang tot de duinen.

Toegangskaarten
Toegangsbewijzen zijn in de voorverkoop aan te schaffen via de website van Circuit Park Zandvoort (www.circuit-zandvoort.nl) of via het Ticket CallCentre (0900 – 9000 500). Een weekend-duinkaart kost € 12,00, waarbij kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, gratis toegang hebben. Een weekend-paddockkaart, met toegang tot het rennerskwartier, kost € 35,00. Kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, ontvangen vijftig procent korting op een paddockkaart. Uiteraard zijn toegangskaarten tijdens de Jubileumraces ook aan de circuitkassa’s verkrijgbaar. Het bezoeken van de parade op zaterdagavond is gratis, net als de toegang op vrijdag 30 mei.

Tekst: www.circuitparkzandvoort.nl

9937811
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1377
3853
5230
9912942
93210
147943
9937811

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven