In het laatste weekend van oktober staat het TT-circuit van Assen traditiegetrouw in het teken van de SLAM!FM Finaleraces. Tijdens dit weekend, dat dit jaar op 24 en 25 oktober plaatsvindt, vindt de ontknoping plaats van de Dutch Supercar Challenge, het grootste GT- en toerwagenkampioenschap van de Benelux. Dit jaar vindt er tijdens de finaleraces nóg een finale plaats. De BRL-V6, met toppers zoals Sandor van Es, Donny Crevels en Donald Molenaar, rijdt zijn laatste races van het seizoen ook op het TT-circuit. Daarnaast zijn ook de Dunlop Sportmaxx Endurance Cup, de Youngtimers en de snelle Superkarts onderdeel van het bomvolle programma.

In de Dutch Supercar Challenge ligt het kampioenschap in de meeste divisies nog volledig open. Zo strijden Martin Short, het duo Robert de Graaff/Philippe Ribbens en Cor Euser nog vol voor het kampioenschap in de GT-divisie. Euser leidt momenteel het kampioenschap met 26 punten voorsprong op zijn achtervolgers. Dat lijkt veel, maar pech en technische problemen zitten in een klein hoekje. Het verschil in punten tussen Short en het duo De Graaff/Ribbens is bovendien nihil, waardoor er veel vuurwerk verwacht gaat worden tussen deze kemphanen. Ook in de overige divisies is er nog volop strijd voor het kampioenschap. Spektakel wordt dus verwacht in deze klasse.

In de BRL-V6 gaat Donald Molenaar momenteel fier aan kop in het kampioenschap. De snelle coureur heeft daarbij concurrentie van onder andere Donny Crevels en Sandor van Es. De BRL staat altijd garant voor deur aan deur racen waarbij licht contact niet geschuwd wordt. Hierdoor is de klasse een ware publiekstrekker en bracht het het publiek al vaak op de banken. Naast de BRL-V6 rijden ook de BRL-lights in deze races rond. Deze divisie, waarin auto’s rijden met de looks van een Ford Focus, is een mix van jong talent en zeer ervaren coureurs. In deze divisie gaan Chris Maliepaard en Marcel Peters de strijd om het kampioenschap met elkaar aan.
 
Ook de Dunlop Sport Maxx Endurance Cup is onderdeel van het programma van de SLAM!FM Finaleraces. Deze Belgische klasse is te vergelijken met de Dutch Supercar Challenge en rijdt op zaterdag een endurance wedstrijd van maar liefst 150 minuten. De diversiteit van het deelnemersveld zijn groot. Zo zijn er voorin een spectaculaire Viper GTS, een Bi Turbo Porsche en een Mosler MT900 GTR te vinden, maar nemen er ook Renault Clio’s en zelfs een paar BMW E30 M3’s deel aan de race. Met een startveld van meer dan vijftig bolides is de klasse het kijken meer dan waard.

Tot slot zijn ook de Youngtimers en de Superkarts terug te vinden op het programma. De Youngtimer klasse is een klasse voor snelle racebolides uit het verleden. Zo verschijnen er BMW E30 M3’s en Renault Alpine V6’s aan de start maar ook een Ford Escort RS1600, Porsche 944 en een Ford Sierra Cosworth. De Superkarts spreken vaak tot verbeelding bij velen. De coureurs van deze karts racen met verbazingwekkende snelheden over het asfalt. Je moet dan ook lef hebben om deze karts te besturen, want een crash zit in een klein hoekje.

Een kaartje voor de SLAM!FM Finale races kost slechts 15,- euro. Hiermee heb je op zaterdag en zondag toegang tot de paddock en alle tribunes. Bovendien is de toegang op vrijdag gratis. Kaarten zijn te koop via de website van de Dutch Supercar Challenge of aan de kassa’s op het circuit op de dagen zelf.

Programma SLAM!FM Finale Races:

Vrijdag 23 oktober 2009
09:00 - 10:00 VT DSC Divisions Supersport 2, Spport
10:00 - 11:00 VT DSC Divisions GT & Supersport 1
11:10 - 12:10 VT Practice Dunlop SportMaxx Endurance Cup
12:10 - 13:10 Pauze
13:10 - 13:40 VT Youngtimers
13:50 - 14:10 VT Superkarts
14:20 - 14:45 Quali DSC Divisions Supersport II, Sport
14:45 - 15:10 Quali DSC Divisions Supersport 1 + GT
15:20 - 16:20 Quali Dunlop SportMaxx Endurance Cup
16:30 - 16:50 Quali Youngtimers
17:10 - 17:20 Quali 1 Superkarts

Zaterdag 24 oktober 2009
10:00 - 10:30 VT BRL
10:40 - 11:05 Quali 2 Superkarts
11:15 - 11:45 Race 1 Youngtimers 12 laps of 30 min.
11:55 - 12:40 Race 1 DSC Divisions SS 2, Sport 45 min.
12:40 - 13:35 Pauze
13:35 - 14:20 Race 1 DSC Divisions GT, Supersport 1 45 min.
14:30 - 14:50 Quali BRL
15:00 - 17:30 Race Dunlop Endurance Cup 150 min.

Zondag 25 oktober 2009
11:15 - 11:40 Race 1 Superkarts 12 laps of 25 min.
11:55 - 12:25 Race 1 BRL 12 laps of 30 min.
12:40 - 13:40 Race 2 DSC Divisions SS 2, Sport 60 min.
13:55 - 14:25 Race 2 Youngtimers 12 laps of 30 min.
14:40 - 15:40 Race 2 DSC Divisions GT, Supersport 1 60 min.
15:55 - 16:20 Race 2 Superkarts 12 laps of 25 min.
16:35 - 17:05 Race 2 BRL 12 laps of 30 min.

9069090
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
3693
6230
15748
9013205
143972
211729
9069090

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven