Precies een jaar na zijn kart racedebuut heeft Rinus van Kalmthout zijn eerste Nederlandse titel binnen gehaald. De 9-jarige Hoofddorper schreef zondag 28 februari jl. op een doorweekte baan van Berghem het winterkampioenschap in de viertakt Rookie cadett klasse overtuigend op zijn naam. “Ik ben hier hartstikke blij mee’’, aldus de trotse zoon van BOSS GP-coureur Marijn van Kalmthout.
De over drie weekenden verreden titelstrijd mag met recht een winterkampioenschap worden genoemd. De jeugdige rijders, die duelleerden in de cadett 160 cc klasse voor rookies, hebben namelijk alle verschillende weertypes voor de kiezen gehad. Na droge omstandigheden bij de eerste manches in november en de flinke sneeuwbuien van januari, was het Brabantse asfalt van Berghem gisteren doorweekt na fikse regenval.

Complete coureur
Rinus van Kalmthout toonde zich tijdens het gehele kampioenschap de meest complete rijder, waarbij hij tijdens sommige races het gehele cadettveld achter zich liet. Tijdens de eerste twee raceweekeinden had hij reeds vijf van de in totaal zes verreden heats gewonnen. Ondanks een jetlag kwamen daar gisteren nog drie podiumplaatsen bij. “Eigenlijk hadden we al twee weken geleden de drie finalewedstrijden moeten rijden’’, wist Rinus. “Maar door het slechte weer is alles uitgesteld naar zondag 28 februari. Ik kwam om half tien op Schiphol aan na een vakantie met mijn vader, moeder en zus. Ik moest al om elf uur rijden op de kartbaan; dat was heel erg racen naar Berghem! Ik moest wel even in mijn ritme komen, omdat ik twaalf uur lang in het vliegtuig had gezeten. Ik kon dus zaterdag niet trainen en me goed voorbereiden op de belangrijke races. Maar na een wat mindere kwalificatie, ging het steeds beter.’’Goede afsluiting
Vanwege zijn uitstekende prestaties in november en januari, wist Rinus dat hij gisteren niet alles hoefde te winnen om zijn eerste officiële KNAF-titel binnen te halen. Na een derde stek en een tweede plaats in de openingsheats, leek het jonge karttalent uit Hoofddorp in de allerlaatste manche te zegevieren.  “Ik startte vanaf plek 3, maar had na twee bochten al de kop te pakken’’, legde Rinus uit. “Ik begon toen wel een beetje moe te worden en werd in de laatste ronde door Joey Alders gepasseerd, die ook erg hard ging in de regen. Maar met een mooie tweede plaats wist ik dat ik het winterkampioenschap had gewonnen. Ik ben echt héél blij met mijn eerste titel!’’

Kartkalender
Met het veroveren van zijn eerste nationale kampioenschap, sloot Rinus van Kalmthout zijn tijdperk als kartrookie fraai af. Komend weekend komt hij echter al weer in actie. Op de kartbaan van het Duitse Kerpen (de plaats waar Formule 1-legende Michael Schumacher vandaan komt) zal de Hoofddorper strijden in de micromax tweetakt-klasse. In het derde weekend van maart gaat het NK 2010 voor viertakts van start. Ook daar is Rinus van Kalmthout van de partij. Dan is de kartbaan van Berghem weer de plaats van handeling.

PR
10056568
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
983
3963
8203
10014938
93796
118171
10056568

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven