Afgelopen Paasweekeinde was het 20 jaar geleden dat Tom Coronel zijn loopbaan in de autosport begon, op Circuit Park Zandvoort in de toenmalige Citroën AX GT Cup. Inmiddels is hij alweer voor het zesde jaar met SEAT actief in de hoogste mondiale toerwagenklasse, het FIA WK Toerwagens. Ook behaalde Coronel successen in de Formule Opel, de Duitse en Japanse Formule 3, de Formule Nippon, het Japans GT-kampioenschap, de 24-Uursraces van Le Mans en de Nürburgring, de Le Mans Series en het FIA GT-kampioenschap. Zelfs mocht hij even proeven aan de Formule 1. Maar ook buiten de circuits beleeft Tom Coronel van alles – ‘never a dull moment’ met de coureur uit Eemnes! Ter gelegenheid van zijn 20-jarig autosportjubileum is er op maandag 5 april (Tweede Paasdag) een boek uitgebracht. ‘Tom Coronel – 20 jaar op de limiet’ bevat de mooiste anekdotes en de beste foto’s uit de afgelopen twee decennia, opgetekend door de vermaarde autosportverslaggevers Coo Dijkman en Rick Winkelman.Zelf is Coronel helemaal niet zo’n lezer. “Maar ik vertel wel graag verhalen,” zegt hij. En dat inspireerde Coo Dijkman en Rick Winkelman, die beide als verslaggevers Coronels carrière van nabij hebben gevolgd, weer tot het bundelen van al die verhalen in boekvorm. “Het moeilijkste was misschien wel dat we maar 184 bladzijden hadden. Er hadden er nog wel honderd bij gekund,” zegt Coronel. Wie de coureur een beetje kent, zal niet verbaasd zijn dat hij bij het vertellen van alle verhalen geen blad voor de mond genomen heeft. Zo is het boek weliswaar chronologisch opgebouwd, maar is het geen droge opsomming van de diverse races waaraan Coronel deelnam. “Het gaat juist om wat er achter de schermen gebeurde: de avond nadat ik de Marlboro Masters op Zandvoort had gewonnen, feestvieren met de monteurs in het dorp, hoe ik kampioen werd in de Formule Nippon door Motoyama eraf te rijden, dat soort dingen. Ik heb gewoon alles verteld, ook die dingen die in die twintig jaar geheim moesten blijven. Dat doet me nu toch geen pijn meer, ” zegt Coronel.

“We hebben alles vastgelegd, van zijn opa, Bertus van Hamersveld, die motorcoureur was, via de raceactiviteiten van zijn vader en zijn broers, maar we hebben ook andere mensen over Tom Coronel aan het woord gelaten,” vertelt Rick Winkelman. Voor Coo Dijkman is het zijn tweede boek over een Nederlandse coureur, zo’n 30 jaar na het boek ‘Jantje’ over Jan Lammers. “Het was een genoegen om alle verhalen van Tom Coronel op te tekenen, waarbij het voor mij natuurlijk vaak een ‘Aha-Erlebnis’ was, omdat ik veel van de beschreven situaties zelf heb meegemaakt,” zegt hij. “Tom is een bijzonder mens en ik denk dat dit boek daarvan een mooi beeld geeft.”

Het boek ‘Tom Coronel – 20 jaar op de limiet’ is op maandag 5 april tijdens de Paasraces op Circuit Park Zandvoort officieel gepresenteerd. Daarbij waren ook een Citroën AX GT en een SEAT Leon TDI, de eerste en de huidige raceauto van Tom Coronel, aanwezig. Het boek in hardcover-uitvoering omvat 184 pagina’s, waarvan 16 pagina’s met kleurenfoto’s. Het voorwoord is geschreven door Formule 1-coureur Pedro De La Rosa. Het boek is te bestellen voor € 14,95 (excl. verzendkosten) via www.tomcoronel.nl/boek

Klik op de videolink voor een impressie van de boekpresentatie, gisteren op het Circuit Park Zandvoort.
9948771
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2753
5275
16190
9912942
104170
147943
9948771

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven