Tijdens de traditionele Paasraces op het Circuit Park Zandvoort worden jaarlijks de openingsraces van de Nederlandse Autosport verreden. Na een succesvolle “try-out” tijdens de Finaleraces in oktober vorig jaar, zijn de NL Drift Series dit jaar voor een aantal evenementen uitgenodigd om hun battles te rijden. Afgelopen weekend werd dan ook de spectaculaire seizoensopener verreden door een aantal toprijders uit de Nederlandse Driftscene, voor het oog van een voltallig publiek van naar schatting 22.000 toeschouwers.

 

Olaf Commijs is de grondlegger van het Twin Driften in Nederland en tevens organisator van de NL Drift Series. Deze serie gaat inmiddels al zijn zevende seizoen in. De NL Drift Series is hiermee op de goede weg om de driftsport te professionaliseren, nu deze serie vier rondes kan gaan rijden tijdens de A-evenementen op Zandvoort. De deelnemers aan de NL Drift Series rijden met steeds professionelere driftauto’s en het niveau van de rijders is het hoogst van Europa. Met wagens met veel vermogen en rijders van hoog niveau die samen op snelheid dwars door de bochten gaan, staat de NL Drift Series garant voor veel spektakel tijdens de evenementen op Circuit Park Zandvoort.

Zoals gezegd, hadden een aantal goede rijders zich gemeld, maar misten er nog een paar toppers. Ondermeer de rijders van het nieuwe DataHouse Team met een Nissan 350GT en een Mazda RX8 moesten verstek laten gaan door oponthoud in de opbouw van de wagens. Hopelijk zullen zij bij de Pinksterraces wel klaar zijn om deel te nemen! Tijdens de kwalificaties op zaterdag was de baan nog nat van de verschillende regenbuien over de dag. De rijders hebben tijdens de training en de kwalificatie in de middag hun best gedaan, maar helaas sneuvelden een paar wagens in de kwalificatie en door schades, slechts acht rijders konden door naar de finale twin driften op paasmaandag.

Twin Driften: Bij de NL Drift Series wordt er door twee deelnemers, met auto’s met minimaal 300 PK onder de motorkap, zo dwars mogelijk door de bocht gereden. De achterste deelnemer moet op minimale afstand van zijn voorganger blijven. Een jury bepaald de winnaar van de battle. In de volgende ronde zal de startvolgorde andersom zijn en wordt tevens een winnaar toegewezen van beide battles. Uiteindelijk blijven er twee rijders over die tegen elkaar in een finale rijden. De winnaar van deze battle, is de winnaar van het weekend.

Op maandag werd het programma verschoven naar de middag (in plaats van tijdens de pauze) en mochten de acht finalisten in verschillende volgorde de battles (twin driften) rijden. Na een aantal bloedstollende battles, dicht langs de vangrails en strak op de clippingpoints in de bochten, werd Marco Kok uiteindelijk als winnaar uitgeroepen van de eerste ronde, gevolgd door Paul Vlasblom en Bas Plugge.

Tekst: PR

10046818
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
3551
5193
31880
9988192
84046
118171
10046818

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven