22 en 24 mei staat Circuit Park Zandvoort in het teken van de Profile Tyrecenter Pinksterraces. Frans Verschuur en Luc Braams reizen dan als klassementsleiders naar de badplaats af. Met een overwinning en een tweede plaats scoorde het BMW-duo tijdens de Kruidvat Gillette Paasraces het meeste aantal punten (36). Jeroen Bleekemolen en Peter van der Kolk ontlopen de klassementsleiders weinig. Doordat de Solid State Racing-equipe tweemaal acte de presence op het ereschavot gaf, staat het als tweede in de tussenstand met 33 punten.

 

Zij worden gevolgd door de enige buitenlander in het verder volledig Nederlandse startveld: Lev Fridman. Ondanks het in de slotfase van de openingsmanche verliezen van de overwinning en een moeizame tweede race, houdt de Rus – dit seizoen rijdend met de kampioensauto (Toyota Auris 2,2d) van Jeroen den Boer – toch nog een bemoedigende derde plaats in het kampioenschap over na de Kruidvat Gillette Paasraces. Zijn puntenteller staat op 26.

Equipe Dennis de Groot / Ronald Morien, het meest trouwe duo uit de Toerwagen Diesel Cup, staat al sinds de allereerste Toerwagen Diesel Cup-wedstrijd van 2008 aan de start. De opgebouwde ervaring met de Volkswagen Golf V lijkt zich uit te betalen, want het tweetal reed op paasmaandag een indrukwekkende inhaalrace. Als laatste gestart vocht het tweetal zich naar de tweede positie, tot achter Jeroen Dik met zijn Volkswagen Golf VI. Maar doordat de Golf VI nog niet gehomologeerd was voor de Kruidvat Gillette Paasraces reed Dik buiten mededinging en ging de zege alsnog naar zijn oudere broer: de Golf V van equipe Morien / De Groot. Doordat Morien en De Groot in de eerste race als vijftiende werden geklasseerd, heeft het tweetal ‘slechts’ 23 punten achter haar naam staan.

De top vijf in de tussenstand wordt afgesloten door Ron Swart en Marcel van Leen (28 punten), die nog niet het achterste van hun tong hebben laten zien. Het duo werd halverwege de eerste race opgevangen door de safety car, waardoor het een ronde achterstand opliep en zo een podiumplaats in rook zag opgaan. De tweede race verliep ook niet vlekkeloos, maar het BMW-duo wist er toch nog een vijfde plaats uit te halen. Swart: “Direct na de pitstop begonnen er allemaal lampjes te knipperen, de ruitenwissers gingen aan en ik had 25 procent minder vermogen. Met dat in het achterhoofd is een vijfde positie absoluut geen slecht resultaat en het geeft aan dat er dit seizoen een hoop mogelijk is.”

Tijdens de Profile Tyrecenter Pinksterraces komt de Argos Supreme Toerwagen Diesel Cup weer in actie. Met wederom de Golf VI aan de start, die dan waarschijnlijk wel gehomologeerd is en zich in de strijd voor de punten en podiumplaatsen mag mengen. Daarnaast deden er verhalen in de paddock de ronde dat er met Pinksteren een BMW 320d aan de start verschijnt. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Argos Supreme Toerwagen Diesel Cup Nieuwsbrief

9937756
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1322
3853
5175
9912942
93155
147943
9937756

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven