Marco Kok, die in 2006 al getipt werd als HET talent van de driftsport liet dat tijdens de 2de ronde van het Open Drift Championship weer duidelijk zien. Kok domineerde het gehele weekend al de wedstrijd door een eerste plaats qualificatie te veroveren en door ijzersterke battles te laten zien aan publiek en jury in zijn kruistocht naar de eerste plaats. De 2de ronde van het Open Drift Championship werd dit weekend, evenals de eerste ronde precies 4 weken geleden, verreden in Den Haag op het voormalig Norfolk Line terrein. Eerder nog stond de doorgang van het evenement nog op losse schroeven door klachten van omwonenden en hogere eisen van de gemeente Den Haag. Maar de organisatie slaagde er in alle eisen in te willigen en het geluidniveau binnen de eisen te houden waarmee het evenement een veilige doorgang kon vinden.Marko Kok bracht de hoogste kwalificatie op zaterdagmiddag. De vrachtwagenchauffeur uit het Noord-Hollandse Beemster behaalde 97 punten van de maximaal te behalen 100 punten. Paul Vlasblom veroverde 94 punten in zijn alom bekende DriftKing.nl BMW M3 Touring. Jack Dam, die alle vrees leek te zijn verloren en alles op alles wilde zetten voor een goede kwalificatie pakte de 3de kwalificatie plaats in zijn DAM Rijschool BMW M3. De nummer 2 van ronde 1, Vernon Zwaneveld, veroverde de 6de plaats in zijn DataHouse Solid State Racing Nissan 350GT Skyline. Zijn collega rijder en Dutch GT4 racer Danny van Dongen moest helaas de kwalicatie missen doordat een gast-rijder van het team de Mazda RX8 van van Dongen in een van de veilligheidsbarriers boorde. De auto was te veel beschadigd om op tijd in orde te maken voor de kwalificaties.

Op zondagmiddag werden de twin-drift wedstrijden verreden. De 14 best gekwalificeerden waren direct voorzien van een plaats in de finales, de SUPER16. De plaatsen 15 & 16 werden opgevuld door de winnaars van de Pro32 battles. De nummers 15 t/m 32 strijden hierin door middel van twin-drifts om de laatste 2 te vergeven plaatsen in de SUPER16. Reyer van de Hee, die John van Baalen wist te verslaan met de eerste run in zijn voordeel en de 2de run met een spin van van Baalen, moest toch de overwinning geven aan Michel Ditmarsch voor de 16de plaats nadat Ditmarsch 2x 7-3 scoorde tegen van de Hee en zijn BMW E36 V8 Alpina. Toch was van de Hee tevreden met het resultaat. "Ik heb enorm veel pech gehad tot nu toe met de auto. Hij is nog steeds niet helemaal naar mijn zin, maar hij houd zich nu heel goed en tot nu toe is het enige mankement een losse bout in de motorsteun geweest... Dus ik kan hoe dan ook terug kijken naar een geslaag weekend.. alles wat nu mis ging lag aan de rijder en niet aan de auto zullen we maar zeggen ha ha ha."

De 15de plaats werd veroverd door Ruud Vlasblom, de broer van Paul Vlasblom. Hiermee zou hij in de SUPER16 zijn broer als eerste tegenstander krijgen en Michel Ditmarsch mocht het opnemen tegen de dominerende Marko Kok. De SUPER16 battles werden aansluitend na de PRO32 verreden. Michel Ditmarsch mocht het direct opnemen tegen Marko Kok, maar ondervond al snel dat Marco met de 4.0 Turbo BMW E30 een maatje te groot was voor hem. Een 6-4 en 7-3 waren beide in het voordeel van Kok. De meest opvallende rijder van 2010, Wim Lemmers, verspeelde zijn kansen al vroeg in de SUPER 16 door 7-3 en 10-0 te verliezen van de Belg Pieter van Hoorick. Vernon Zwaneveld gaf in de laatste bocht de overwinning toch nog aan zijn tegenstander Joey van den Hoogen in de Komelon/Bandplus 200SX S13. Van den Hoogen liet zijn bolide ook direct spinnen om niet tegen Zwaneveld aan te botsen, maar omdat SSR drifter als eerste spinde ging de overwinning naar van den Hoogen voor de eerste run met 10-0. De 2de run waarbij van den Hoogen de Leader was scoorde Zwaneveld een 8-2, maar door zijn spin in de eerste run was dit niet voldoende om een rerun eruit te slepen en ging de overwinning naar van den Hoogen.


Ruud Vlasblom liet zien dat hij veel heeft geleerd en afgekeken bij zijn grote broer Paul die bijna alle landen waar men de driftsport beoefend op de wereld wel prijzen heeft behaald. Voor de jonge Vlasblom was dit de eerste competitie wedstrijd en trakteerde het deelnemersveld direct op een lesje door zich op te vechten naar de SUPER16  vanuit de TOP32. Toch kon hij niet rekenen op enige hulp op de baan van zijn grote broer. De broederliefde ging alleen op in de paddock, maar hield op zodra het startlicht op groen ging. Met 6-4 & 7-3 liet de oudere broer het jonge broertje weten nog even te moeten oefenen voor hij zich met de absolute toppers mocht meten. Maar net als de oudere Vlasblom is de jonge Vlasblom een gretige drifter waar men zeker nog veel van gaat horen komend seizoen.

De 1/2 finale werd een battle van de broertjes Kok. De verliezer van deze battle zou zich gaan meten met de verliezer van de andere 1/2 finale battle tussen Joey van den Hoogen en Paul Vlasblom. En de winnaars van beide battles zouden de ultieme finale gaan rijden voor de 1ste en 2de podiumplek.

De gebroerders Kok gaven net als de gebroeders Vlasblom elkaar op de baan geen haartje ruimte en lieten zien veel van hun vader, drifter Kees Kok geleerd te hebben. Een 4-6 en 6-4 resulteerde in een re-run en de heren moesten het nogmaals 2x tegen elkaar opnemen. Toch was het ook hier weer de oudere broer die het jongere broertje de aftroefde met 2x 6-4 in het voordeel van Marko Kok. Aan de andere kant was het Paul Vlasblom die Joey van den Hoogen naar de battle voor de 3e & 4e plaats stuurde en zichzelf naar de grote finale bracht om zich te meten met Marko Kok.

In de battle voor de 3de en 4de plaats werd het een battle tussen japanse ontwikkeling en Duitse degelijkheid. Joey van den Hoogen moest het opnemen tegen de jongste telg van de Kok famillie: Andre Kok. De eerste run werd gewonnen door Kok met 6-4. Van den Hoogen besloot er een schepje bovenop te doen, maar vroeg te veel en spinde en gaf daarmee de 3de plaats en de overwinning van de battle aan Andre Kok. Van den Hoogen moest genoegen nemen met de 4de plaats en stapte net naast het podium.

De finale van de 2de ronde van het Open Drift Championship werd een battle tussen Marko Kok en Paul Vlasblom. Beide hebben een aggressieve stijl van rijden en kennen elkaars kunsten heel goed... Daarom werd het publiek verzocht zich schrap te zetten voor een zeer heftige finale. Een 6-4 voor Vlasblom gaf Vlasblom het voordeel voor de 2de run waar hij als leider voorop moest rijden. Toch scoorde Kok een 7-3 in zijn voordeel en stootte daarmee Paul Vlasblom op het randje af naar de 2de podiumplek.

De volgende ronde van het Open Drift Championship word verreden op het terrein van discotheek Time Out te Gemert op zondag 20 Juni.

PR

10047075
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
3808
5193
32137
9988192
84303
118171
10047075

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven