Marijn van Kalmthout en zijn negenjarige zoon Rinus kijken terug op een geslaagd raceweekeinde op de auto- en kartcircuits van Spa-Francorchamps. De Hoofddorpse Forddealer eindigde twee keer als tweede in BOSS GP met zijn Benetton Formule 1-bolide, Rinus kwam twee keer als tweede over de finish tijdens het Nederlandse kart kampioenschap 4-takt. “Zo vader, zo zoon”, aldus een tevreden Marijn. “Het was een uniek en succesvol weekend voor ons.”

 

Marijn van Kalmthout mengde zich op Spa-Francorchamps met zijn Benetton Formule 1-auto in de strijd van BOSS GP, de raceklasse voor onder meer Formule 1’s, Indycars, Champcars en GP2-bolides. De Benetton Formule 1-auto van Marijn bevond zich op Spa-Francorchamps in zijn natuurlijke omgeving; op dit circuit in de Belgische Ardennen wordt immers jaarlijks de Grand Prix van België verreden.

De Hoofddorpse Ford-dealer nestelde zich meteen in de voorhoede van het prachtige, tot de verbeelding sprekende startveld. “Ik was de snelste tijdens de vrije training, daar was ik heel blij mee”, aldus Marijn. Tijdens de kwalificatie-training reed hij de tweede tijd, goed voor de tweede startpositie in de eerste race. “De training verliep niet helemaal optimaal”, blikte hij op de sessie terug. “In de beginfase merkte ik dat de olietemperatuur van de motor te laag was. Later, toen de auto en de banden op temperatuur waren, verremde ik mij twee keer. Dat kwam doordat er vuil op de baan lag, waardoor er minder grip was.” Marijn kon toch tevreden zijn. “De tweede startplek is een mooie uitgangspositie.”

Bij de start van de eerste race nam Klaas Zwart vanaf poleposition de leiding, gevolgd door Marijn. “We hadden zeven ronden lang een prachtig duel om de eerste plaats, ik reed continu vlak achter Klaas”, glunderde Marijn na de race. “In de slotfase zag de leider in het kampioenschap, Klaas Zwart, kans om een beetje afstand te nemen. Ik maakte een keer een foutje en Klaas kwam beter langs de achterliggers die wij op een ronde zetten. Hij won dus, ik eindigde als tweede. Het was een hele mooie race, ik ben tevreden met dit resultaat. Mijn eerste podiumplek dit seizoen in BOSS GP is een feit!”

In de tweede race vertrok Klaas Zwart wederom vanaf de beste startpositie, met Marijn naast hem. Het was echter de vanaf de vierde startplek vertrokken Oostenrijker Ingo Gerstl die bij de start de leiding pakte. “Klaas kwam slecht weg, daardoor liep mijn start ook in het honderd. Ik moest in de eerste bocht de uitloopstrook op om mijn auto heel te houden”, aldus Van Kalmthout.

Marijn stelde vervolgens snel orde op zaken. Hij nam al in de eerste ronde de leiding over van Gerstl. Vervolgens ontspon zich wederom een felle strijd tussen Marijn en Zwart, met het verschil dat de Hoofddorpse Ford-dealer deze keer de koppositie in handen had.

Na vier ronden moest Marijn zijn meerdere in zijn tegenstander erkennen. “Klaas was met zijn Ascari Benetton net iets sneller en werd uiteindelijk de verdiende winnaar. “Toen mijn banden eenmaal warm waren, waren mijn kansen op de zege verkeken. De grip liep terug, ik gleed alle kanten op. Ik ben desondanks heel tevreden met wederom een tweede plaats. Ik ben twee keer op het podium geëindigd en ik heb meervoudig kampioen Klaas Zwart flink tegenstand geboden, iets wat hij niet gewend is. Ik vind het bovendien belangrijk dat ik mijn auto heelhuids mee naar huis kan nemen. Over twee weken staat alweer het volgende raceweekeinde van BOSS GP op het programma. We rijden dan op mijn thuiscircuit Circuit Park Zandvoort. Ik ben er uiteraard op gebrand om daar, voor de ogen van vrienden, collega’s, klanten en familie, te zegevieren!”

Rinus van Kalmthout kwam net als zijn vader op Spa-Francorchamps in actie. De talentvolle karter reed een dubbele race op het kartcircuit in de Belgische Ardennen. Rinus kwam tijdens zijn races in de klasse Cadet 160 cc beide keren als tweede over de finish. “Het was een fantastisch raceweekend”, aldus zijn trotse vader Marijn. “We gaan met een auto vol bekers terug naar Hoofddorp.”

Op 5 en 6 juni racen Marijn van Kalmthout en de BOSS GP op Circuit Park Zandvoort tijdens de Masters of Formula 3 en Rinus komt in actie tijdens het Nederlands Kampioenschap 2-takt in Berghem.

PR

9942438
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1695
4309
9857
9912942
97837
147943
9942438

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven