Voor de 20e editie van de Masters of Formula 3 hebben zich meer dan twintig Formule 3 coureurs aangemeld. De inschrijflijst van de RTL GP Masters of Formula 3 toont de namen van 25 rijders uit vijftien verschillende landen. Daarmee lijkt ook deze jubileumeditie verzekerd van een sterk startveld.

 

Tijdens de persconferentie bij Beachclub Vroeger, aan het strand van Bloemendaal aan Zee, werden de twee Nederlandse rijders voorgesteld. Dit jaar zijn het Stef Dusseldorp en Nigel Melker die de nationale eer hoog zullen houden. Beide heren zijn bekend met Formule 3 auto’s, maar nog niet eerder kwamen zij in wedstrijdverband met een Formule 3 auto aan de start op Circuit Park Zandvoort. Wel hebben de beide jonge coureurs een visitekaartje afgegeven in de internationale autosport. Zo werd Dusseldorp vorig jaar als tweede geklasseerd in de eindstand van de Duitse ATS Formule 3 Cup. Ook dit seizoen komt de coureur uit Lichtenvoorde in actie in deze klasse, waar hij inmiddels de eerste podiumplaats al gescoord heeft.

In de aanwezigheid van voormalig Masters-deelnemer en tegenwoordig Red Bull coureur Robert Doornbos maakte ook de tweede Nederlandse coureur, Nigel Melker, zijn plannen voor het weekend bekend. Voor Melker zal de RTL GP Masters de eerste Formule 3 race ooit zijn. Ervaring met Formule 3 auto’s op Zandvoort heeft hij wel, want de Zandvoortse racepiste was onderdeel van het trainingsprogramma ter voorbereiding op het nieuwe GP3 seizoen. Met de snelheid lijkt het overigens goed te zitten, want Melker wist al tweemaal naar pole position te trainen in de GP3-serie, een klasse met nagenoeg dezelfde kenmerken als Formule 3. “Met een goede trainingstijd in de kwalificatie, zou een plaats in de top 7 erg mooi zijn”, aldus de 19-jarige coureur.

Beide Nederlandse talenten zullen het niet makkelijk krijgen met de aanwezigheid van sterke opponenten uit het buitenland. Zo komt de winnaar van vorig jaar, Valtteri Bottas, naar Zandvoort om daar als eerste coureur in de historie van de Masters voor de tweede maal de prestigieuze race op zijn naam te schrijven. Teamgenoot Alexander Sims heeft echter ook zijn vizier op de winst gericht, waardoor niets zeker is voor Bottas. Ook Eduardo Mortara, op dit moment leider in de Formule 3 Euro Series, staat met het Franse Signature team ingeschreven voor het internationale evenement. Andere teams uit de Formule 3 Euro Series zijn onder andere Prema Powerteam en Mücke Motorsport.

Namens het Britse Formule 3 kampioenschap reist onder andere het raceteam van Carlin af naar de Zandvoortse racepiste. Het snelle wapen van dit team is de Fransman Jean-Eric Vergne. Met zijn Red Bull Formule 3 bolide is hij in deze serie de te kloppen man, getuige zijn voorsprong van maar liefst 34 punten op de nummer twee in het Britse kampioenschap. Ook het altijd rappe Hitech Racing komt in actie op Zandvoort, net als het team van Sino Vision Racing met onder andere Wayne Boyd als coureur.

Het programma van de RTL GP Masters of Formula 3 start al aanstaande vrijdag om 9.00 met de eerste kwalificaties van de raceklassen uit het support programma. Op zaterdag 5 juni springt om 9.00 uur het licht op groen voor de eerste sessie van de Formule 3. Zondag 6 juni start de wereldberoemde race om 14.00, waarna Red Bull Racing-coureur Sebastian Vettel ook nog met zijn rappe F1 bolide een demonstratie zal geven.

Meer informatie over de RTL GP Masters of Formula 3 is te vinden op www.circuit-zandvoort.nl.

Deelnemerslijst RTL GP Masters of Formula 3
1    Valtteri Bottas (FIN) - ART Grand Prix/Dallara Mercedes
2    Alexander Sims (GBR) - ART Grand Prix/Dallara Mercedes
3    Jim Pla (FRA) - ART Grand Prix/Dallara Mercedes
4    Jean-Eric Vergne (FRA) - Carlin/Dallara Volkswagen
5    Jazeman Jaafar (MAL) - Carlin/Dallara Volkswagen
6    Lucas Foresti (BRA) - Carlin/Dallara Volkswagen
7    Rupert Svendsen-Cook (GBR) - Carlin/Dallara Volkswagen
9    Edoardo Mortara (ITA) - Signature/Dallara Volkswagen
10  Marco Wittman (GER) - Signature/Dallara Volkswagen
11  Laurens Vanthoor (BEL) - Signature/Dallara Volkswagen
12  Stef Dusseldorp (NED) - Signature/Dallara Volkswagen
14  Gabriel Dias (BRA) - Hitech Racing/Dallara Volkswagen
15  Will Buller (GBR) - Hitech Racing/Dallara Volkswagen
16  Roberto Merhi (ESP) - Műcke Motorport/Dallara Mercedes
17  Carlos Munoz (COL) - Műcke Motorport/Dallara Mercedes
18  Nigel Melker (NED) - Műcke Motorport/Dallara Mercedes
21  Daniel Juncadella (ESP) - Prema Powerteam/Dallara Mercedes
22  Nicolas Marroc (FRA) - Prema Powerteam/Dallara Mercedes
24  Adderly Fong (HKG) - Sino Vision Racing/Dallara Mercedes
25  Wayne Boyd (GBR) - Sino Vision Racing/Dallara Mercedes
27  Antonio da Costa (POR) - Motopark Academy/Dallara Volkswagen
28  Matias Laine (FIN) - Motopark Academy/Dallara Volkswagen
29  Kevin Magnussen (DEN) - Motopark Academy /Dallara Volkswagen
30  Hywell Lloyd (GBR) - CF Racing/Manor Motorsport/Dallara Mercedes
31  Rio Haryanto (IDN) - Manor Racing/Dallara Mercedes


Programma Masters of Formula 3 CPZ:
Vrijdag 4 juni
09.00 - 09.20 Formido Swift Cup qualifying
09.30 - 09.50 Dutch Supercar Challenge qualifying
10.00 - 10.20 HTC Dutch GT4 qualifying 1
10.30 - 10.50 HTC Dutch GT4 qualifying 2
11.00 - 11.20 Argos SuprmemeToerwagen Diesel Cup qualifying
11.30 - 12.00 NEC FR2.0 qualifying
12.10 - 12.30 Formula Ford qualifying
12.30 - 13.30 lunch-break
13.40 - 14.10 Formido Swift Cup race 1, 12 laps
14.25 - 15.25 Dutch Supercar Challenge race 1, 60m
15.40 - 16.05 HTC Dutch GT4 race 1, 25 minutes
16.20 - 18.00 Argos Supreme Toerwagen Diesel Cup race 1, 100 min
18:30 - 20.00  Walk Track Possibility

Zaterdag 5 juni
09.00 - 09.20 F3 testing
09.30 - 09.50 BOSSGP testing
10.00 - 10.40 F3 testing
10.50 - 11.15 Formula BMW EU testing
11.30 - 11:55 Formula Ford race 1, 12 laps
12.05 - 12.35 F3 qualifying Start / Finish
12.45 - 13.05 BOSSGP qualifying
13.05 - 14.05 lunchbreak
13.15 - 13.30 Photo shoot F3
14.05 - 14.30 HTC Dutch GT4 race 2, 25 minutes
14.45 - 15.10 NEC FR2.0 race 1, 25 minutes
15.20 - 15.50 F3 qualifying
16.05 - 16.40 Dutch Supercar Challenge race 2, 35 min.
16.55 - 17.20 Formula BMW EU qualifying
17.35 - 17:55 BOSSGP race 1, 20 min.

Zondag 6 juni
08.00 - 08.50 Argos SuprmemeToerwagen Diesel Cup race 2, 50 min.
09.05 - 09.40 Dutch Supercar Challenge race 3, 35 min
09.55 - 10.20 Formula BMW EU race 1, 13 laps (max. 25 min)
10.35 - 11.35 RedBull Kartfight
11.50 - 12.20 Formido Swift Cup race 2, 12 laps (max. 30 min)
12.35 - 13.25 HTC Dutch GT4 race 3, 50 min.
13.40 - 14.00 Start procedure RTL GP Masters of F3
14.00 - 15.00 RTL GP Masters of F3 race, 25 laps (max. 60 min)
15.00 - 16.00 Demonstrations
16.00 - 16.25 NEC FR2.0 race 2, 25 minutes.
16.40 - 17.00 BOSSGP race 2, 20 min.
17.15 - 17.40 Formula BMW EU race 2, 13 laps (max. 25 min)
17.55 - 18.20 Formula Ford race 2, 12 laps (max. 25 min)

Toegangskaarten
Voor de RTL GP Masters zijn vanaf nu toegangskaarten verkrijgbaar via deze link. Bijzonder aantrekkelijk is hierbij de aanbieding voor weekend-kaarten, waarbij men alle dagen toegang heeft tot Circuit Park Zandvoort. Helaas zijn er geen kaarten te bestellen voor de hoofdtribune. Tevens geven duin, paddock- en jaarkaarten geen toegang tot de hoofdtribune. Paddock kaarten geven wel toegang tot de tribunes op de Tango Paddock en Heineken Paddock.

PR

9492928
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
5275
10101
67299
9360657
216629
158014
9492928

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven