Niet minder dan 43.000 bezoekers waren gedurende het weekeinde getuige van de RTL GP Masters of Formula 3 op Circuit Park Zandvoort. Het evenement was een echt autosportfeest met niet alleen een race voor de beste Formule 3-coureurs van Europa, maar ook een vol programma met karts, toerwagens, formulewagens en GT’s en niet te vergeten een spectaculaire demonstratie met hoofdrollen voor Red Bull Racing-Formule 1-coureur Sebastian Vettel en oud-Red Bull Airrace-piloot Frank Versteegh.

Tal van prominenten in de autosport waren in diverse uiteenlopende hoedanigheden op Circuit Park Zandvoort aanwezig. Oud-Formule 1-wereldkampioen Damon Hill was er omdat zijn zoon racete in de Formule Ford. Tweevoudig wereldkampioen rally Carlos Sainz en meervoudig Europees rallycrosskampioen Kenneth Hansen waren er omdat hun zoons in de Formule BMW Europe uitkwamen, en Roberto Moreno en Tiago Monteiro liepen er rond ter ondersteuning van Formule 3-coureurs in het sterk bezette Masters-veld.

In de Formule 3-race ging de overwinning net als vorig jaar naar de Fin Valtteri Bottas, die met zijn Dallara-Mercedes de eerste coureur in de 20-jarige historie van de Masters werd die de race voor de tweede maal wist te winnen. Bottas’ Britse teamgenoot Alexander Sims eindigde als tweede en completeerde daarmee de dubbelzege voor het Franse team ART Grand Prix, dat al sinds 2004 ongeslagen is tijdens de Masters en het evenement in totaal voor de achtste keer won. De derde plaats was voor de Duitser Marco Wittmann, die uitkomt voor het eveneens Franse Signature-team met een Dallara-Volkswagen. De race werd gestart achter de safety-car na lichte regenval. Dat maakte de bandenkeuze voor de teams tot een lastige aangelegenheid, maar de baan droogde snel weer op en uiteindelijk bleek dat rijders die voor profielloze racebanden kozen, de juiste beslissing hadden genomen.

Een van de spectaculaire programma-onderdelen was ook de landelijke finale van de Red Bull Kart Fight, waarin de diverse provinciale winnaars in de categorieën onder en boven 15 jaar het tegen elkaar opnamen. De 14-jarige Mark Megens uit Oss werd de winnaar in de jongste categorie en zal dankzij Red Bull verder in de kartsport worden begeleid, ondermeer door de Nederlandse coureur Renger van der Zande. In de categorie boven 15 jaar ging de overwinning naar Sander van Os uit Hilversum, die in de loop van dit seizoen als VIP-gast van Red Bull Racing een Formule 1-Grand Prix mag meemaken. De prijsuitreiking werd verzorgd door Red Bull Racing-coureur Sebastian Vettel, die later op de dag een spectaculaire Formule 1-demonstratie verzorgde. Met het succes van de Masters herleefden oude tijden op Zandvoort. “De Masters hebben echt weer vleugels gekregen”, concludeerde Erik Weijers, C.O.O. van Circuit Park Zandvoort.

In het HTC Dutch GT4 Championship werden de twee sprintraces respectievelijk gewonnen door Porsche-rijders Christiaan Frankenhout en Phil Bastiaans, terwijl BMW-coureurs Duncan Huisman en Ricardo van der Ende samen de lange wedstrijd op hun naam schreven. Bastiaans blijft aan de leiding in de tussenstand van het kampioenschap.

Marth de Graaf en Niels Kool waren de winnaars in de Formido Swift Cup, waarbij Kool leidt in de tussenstand. In de Argos Supreme Toerwagen Diesel Cup waren er successen voor Volkswagen-rijder Jeroen Dik in race 1 en voor het damesduo Lisette Braams/Gaby Uljee met de BMW 123d in de tweede race. Een fraai internationaal startveld was er in de Formule Ford, met maar liefst 33 auto’s. De Brit Daniel Cammish won de eerste race, de Deen Dennis Lind schreef de tweede wedstrijd op zijn naam.

Nederlands succes was er verder nog in de Formule BMW EU, waar Robin Frijns uit Maastricht de tweede race won. De eerste race was gewonnen door de Brit Jack Harvey. De winnaars in de Formule Renault waren de Nederlander Jeroen Mul en de Deen Mikkel Mac. Klaas Zwart won beide wedstrijden in de BOSS GP-serie, terwijl er in de Dutch Supercar Challenge met vader en zoon Sijthoff, Pieter van Soelen en Derwin Belt in drie races drie verschillende winnaars waren.  

Volgende races: Formido Midzomerraces Assen, 3 en 4 juli

PR

9942238
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1495
4309
9657
9912942
97637
147943
9942238

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven