Doordat fans van het circuit vanaf nu op de website officieel “Vriend van het TT-Circuit” kunnen worden, krijgt echt iedereen kosteloos de gelegenheid te laten zien dat het circuit in Assen voor heel veel mensen één van de mooiste plekken van Nederland is. Dat het circuit enorm populair is bleek al direct, in de eerste weken van 2011 stroomden de aanmeldingen met honderden tegelijk binnen. Hiermee kan de Stichting haar functie als platform en spreekbuis voor diegenen die het TT Circuit als vriend een warm hart toedragen versterken.

 

Twee dagen in de maand?
Het TT-Circuit mag nu 12 “geluidsdagen” per jaar organiseren, dat zijn dus de dagen dat er bijna onbeperkt herrie gemaakt mag worden. 12 dagen is voor een prachtig circuit, zoals dat er al sinds jaar en dag ligt, natuurlijk niet veel. De Stichting Vrienden van het TT-Circuit heeft recent dan ook aangekondigd zich te zullen gaan inzetten voor een verdubbeling van dit aantal naar 24 dagen. Dit betekent dat er 2 dagen per maand volop ruimte voor gemotoriseerde topsport komt. Dat is toch niet teveel gevraagd voor een meer dan 100-jarig circuit?

Onze sponsoren
Dat iedere liefhebber van snelheidssporten nu gratis Vriend van het TT-Circuit kan worden wordt mogelijk gemaakt door een aantal sponsoren. In elke nieuwsbrief zullen we er eentje aan u voorstellen. Deze maand is dat Innovam. Innovam is dé kennis- en opleidingspartner voor de mobiliteitsbranche. Innovam stelt zicht tot doel kennis in die branche te brengen en de vakbekwaamheid te vergroten. Kortom: zorgen voor een professionele branche die zichzelf blijft ontwikkelen. De Innovam Groep, het Drenthe College en de gemeente Assen hebben een intentieovereenkomst ondertekend waarin ze afspreken dat binnen TT World, dus vlak naast het circuit, het TT Institute zijn deuren opent. Het TT Institute, dat staat voor Technicians Training Institute, zal hét opleidingsinstituut voor motoren worden in Nederland met verschillende vormen van praktijkonderwijs voor personenauto’s, bedrijfsauto’s en motoren. Het TT Institute moet uitgroeien tot hét centrum voor technische opleidingen in de mobiliteitsbranche in Noord-Nederland. Doel van het TT Institute is het vergroten van de instroom en het vakmanschap in de branche verhogen. Innovam zal zorg dragen voor het praktijkonderwijs en de samenwerking met het regionale bedrijfsleven.

Uitgesproken Ambassadeur: Rintje Ritsma “Waarom ik ambassadeur ben? Nou, omdat ik de auto- en motorsport een warm hart toedraag, vooral op de thuisbasis in Assen. Het is heel jammer dat er in Nederland maar een paar klagers nodig zijn om het TT-Circuit in de problemen te brengen. Die mensen zijn er vaak veel later komen wonen dan het circuit daar ligt, misschien kunnen zij dan beter in een hutje op de hei gaan wonen? Ze hebben zelf de keus gemaakt er te gaan wonen, dan moeten ze niet gaan zeuren als er geluid van het circuit komt. Volgens mij zijn zulke types veel te veel aan het luisteren naar het circuit en weten ze dat er daarover officieel te klagen valt. De snelweg maakt veel meer herrie, maar daar maken ze geen kans om iets dwars te zitten en dus proberen ze het ook niet. Sorry dat ik het zeg maar die mensen zijn gewoon zeikerds!”

Kalender 2011
Op het TT-Circuit is er gelukkig nog ruimte voor breedtesport, maar het meest bekend zijn toch de grote evenementen. Voor het komende seizoen staan er dan ook weer volop activiteiten op het programma. In 2011 ziet de kalender voor de topevenementen er zo uit:
AutoMaxx Streetpower 27 maart
ONK Wegrace Voorjaarsraces 2 april t/m 3 april
20e WK Superbike 15 april t/m 17 april
21e Landelijke motordagen Dag 1 23 april
TT Run 2e editie  24 april
21e Landelijke motordagen Dag 2 25 april
Historische autoraces 7 mei t/m 8 mei
32e Ducati Club Races 13 mei t/m 15 mei
ONK Wegrace Speed Challenge 21 mei t/m 22 mei
Superleague Formula Grand Prix 3 juni t/m 5 juni
Duitse Autosport Festival & Porsche Scene Live  13 juni
81e Dutch TT Assen 23 juni t/m 25 juni

Waar zijn we nu mee bezig?
Jaap Timmer en Rob Staal hebben zich namens de Vrienden het afgelopen jaar vooral beziggehouden met het bijwonen van vergaderingen en andere bijeenkomsten die te maken hadden met de toekomstvisie van ons TT Circuit en de omgeving. Met onze doelstellingen in de hand was het zo af en toe best een heftige strijd, vooral als je nagaat dat we dan niet alleen spreken met de provincie Drenthe en de gemeente Assen. Onder leiding van BMC adviesmanagement vertegenwoordigen we namelijk ook de Vrienden tegenover partijen als de Stichting Geluidshinder Baggelhuizen en Omgeving, Stichting Het Drentse Landschap, camping Witterzomer, Defensie, en nog een aantal anderen belanghebbenden. Soms is die discussie keihard, fel en emotioneel, als Vrienden staan wij immers voor onze zaak, namelijk het vertegenwoordigen van de liefhebbers van gemotoriseerde sporten.
Voor ons, liefhebbers van de sport op “ons” circuit, heeft het eigenlijk helemaal niet zo gek uitgepakt. Een van die dingen is dat we niet meer moeten denken in decibels maar in meer op een andere manier van het beleven van geluid. Voor de één is het geluid van een ouwe MV Augusta een hel, maar motorliefhebbers zijn met de Centennial TT hiervan helemaal uit hun dak gegaan. Alleen met de vergunningverlening gaan de decibels nog tellen, na een nulmeting wordt nu zelfs misschien wel een groei van mogelijk. Prima dus, een rechtstreeks pluspunt voor de auto- en motorsport als direct gevolg van onze inspanningen in samenspraak met alle partijen, we noemen elkaar dan nu ook partners in een traject waarin iedereen wat kan winnen. Er zijn nog veel meer zaken die aan de orde kwamen maar zolang alles nog niet is bekrachtigd willen we daar niet te ver op vooruit lopen. De visie zal nu in Gedeputeerde Staten van de provincie Drenthe besproken worden. Wij houden voor u de vinger aan de pols!
Onze ambassadeurs: Jurgen van den Goorbergh - Wil Hartog - Robert Doornbos - Rintje Ritsma - Evert ten Napel - Sebastiaan Labrie - Wim van de Camp - Jasper Iwema

De Stichting Vrienden van het TT Circuit Assen is opgericht in 2008 en stelt zich ten doel de belangen van de gebruikers en vrienden van het circuit te behartigen, o.a. door een evenwichtige beeldvorming rond het circuit te bevorderen, mede gelet op het enorme economische en sportieve belang van dit wereldberoemde erfgoed en ook met het oog op kansen voor de jeugd. Zij fungeert daarbij als ambassadeur voor het circuit, zij het geheel onafhankelijk van de Stichting Circuit van Drenthe, en vormt een platform c.q. spreekbuis voor de gebruikers en de talrijke aanhangers van het circuit, die als vriend of sponsor hun steun willen betuigen.

Tekst: PR

9937905
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1471
3853
5324
9912942
93304
147943
9937905

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven