Na de aankondiging van de Radical Benelux Cup toonden diverse teams hun interesse in deelname aan het nieuwe kampioenschap. Onder meer Coronel Racing en Carworld Motorsport hebben auto’s besteld en zullen in 2011 van start gaan. Ook het team van Bas Koeten Racing is voornemens deel te nemen in de snelste merkencup van Nederland. Het team deed reeds ervaring op met een veelheid aan auto’s. Met name de succesvolle deelnames van het team aan de Saker Sportscar Challenge en Dutch Supercar Challenge hebben geleid tot de beslissing om de pijlen te richten op de nieuwe Radical Cup.Snelste raceklasse van de Benelux
Met de komst van de Radical Benelux Cup wordt meteen de snelste raceklasse van de Benelux gelanceerd. In de cup zal worden gereden met de Radical SR3-RS van Engelse makelij. De open sportscar heeft een gewicht van slechts 580 kilogram en is uitgerust met een 280 pk sterke hoogtoerige motorfietsmotor. De hoogwaardige racetechniek zorgt voor snelle rondetijden. Op Circuit Park Zandvoort zijn tijden van onder de 1:45 min. mogelijk. Meest kenmerkende eigenschappen van de Radical zijn de uitstekende wegligging, het lage gewicht en het ‘open rijden’.

De organisatie van de Radical Cup is in handen van een sterk verbond. Circuit Park Zandvoort is een samenwerking aangegaan met Intrax en de fabriek van Radical Sportscars. Teameigenaar Bas Koeten: “Met deze combinatie van partners is er een sterke basis voor de nieuwe Radical Cup. Dit heeft ons ertoe doen besluiten deze klasse te omarmen en onze diensten als preparateur aan te bieden aan equipes die van start willen gaan. Belangrijke voorwaarden zijn voor ons de betaalbaarheid van aanschaf en running, de keuze van evenementen en de ondersteuning die geboden wordt door de organiserende partners. Alles wijst erop dat dit al in het voorjaar van 2011 gerealiseerd zal worden!”

Divers programma
In 2011 zal de Radical Benelux Cup viermaal actief zijn op Circuit Park Zandvoort. Daarnaast staan Spa-Francorchamps, Zolder en de Nürburgring op de kalender. Tijdens elk van deze evenementen wordt een tweetal races van 50 minuten verreden. Elke equipe moet een verplichte pitstop uitvoeren, hetgeen deelname met twee rijders mogelijk maakt.

Naast deelname aan de Radical Benelux Cup is de Radical SR3-RS uitstekend geschikt voor deelname aan het nationale Winterkampioenschap. Dit werd reeds bewezen door het team van Coronel Racing dat begin februari de 4-uurs race op Circuit Park Zandvoort op voortreffelijke wijze op haar naam wist te schrijven. Hiermee werd de snelheid en betrouwbaarheid van de Radical aangetoond. Bas Koeten: “Met deze overwinning gaven de Coronels dikke auto’s als de Porsches en Renault Mégane Trophy het nakijken. En dat voor een substantieel lagere prijs!”

De veelzijdigheid van de Radical SR3-RS is een belangrijke eigenschap voor teams en rijders. Bas Koeten vervolgt: “Doordat de auto in meerdere kampioenschappen ingezet kan worden, is het mogelijk om de kosten binnen de perken te houden. Bovendien is deze tweezitter uitstekend geschikt voor sponsordagen en relatie-evenementen. Zo kunnen gasten met de auto’s meerijden en zelf de sensatie ervaren. Ons team organiseert jaarlijks vele relatie-evenementen en daarbij valt op dat het meerijden altijd enorm goed scoort. Een selecte groep mensen zal bovendien zélf de kans krijgen om achter het stuur plaats te nemen.”

Pakket van preparatie en ondersteuning
De introductie van de Radical SR3-RS wordt door het team van Bas Koeten Racing aangegrepen om haar dienstenpakket uit te breiden. Bas Koeten: “10 jaar geleden zijn we begonnen met een eigen raceteam. Inmiddels is dit flink uitgegroeid en bouwen, prepareren en ondersteunen we een diversiteit aan auto’s. Al vanaf de introductie van de Saker Sportscar in Nederland prepareren wij Saker Sportscars voor onze rijders. In de afgelopen jaren hebben we bewezen succesvol te zijn door meerdere keren het kampioenschap naar ons toe te trekken. Met deze auto’s hebben we veel kennis vergaard over afstellingen van sportscars. Deze specialistische kennis zal ons ten goede komen bij de nieuwe Radical Benelux Cup. Graag willen we van start gaan!”

PR

10037137
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
4328
3318
22199
9988192
74365
118171
10037137

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven