Onlangs werd bekend welke talentvolle coureurs dit seizoen de kleuren van het KNAF Talent First talentenprogramma op het circuit verdedigen. Vorig jaar herintroduceerde de KNAF het project voor de sectie Autorensport om beginnende circuittalenten te steunen. De KNAF erkende rensportscholen droegen kandidaten voor die op Zandvoort uitmaakten wie in 2011 mag rekenen op steun van de federatie. Aan de uitverkiezing is een geldprijs verbonden, maar belangrijker is dat de winnaars zullen deelnemen aan het KNAF Talent First begeleidingstraject: mediatraining, sponsorplannen en een fysiek trainingsprogramma. Tijdens de selectiedag moesten de talenten zich bewijzen op meerdere vlakken. Na een intakegesprek met Erik Weijers (COO van Circuit Park Zandvoort en lid van het Bestuur Sectie Autorensport) en Eric Noort (bestuurslid van de Stichting KNAF Talent First) ondergingen de kandidaten een fysieke test. Daarna beoordeelden Melroy Heemskerk en Niels Langeveld de rijkwaliteiten. Een interview met sportjournalist Coo Dijkman en Kees Koning (Media Coördinator van het circuit) gaf inzicht in de communicatieve vaardigheden. Na een spannende dag kwamen de 20-jarige Maik Barten uit Geldrop en de 19-jarige Jeff Rademaker uit Aalsmeer als winnaars uit de bus. Ook Steijn Schothorst, Dennis van de Laar en Bas Schouten (de winnaars van 2010) maken dit seizoen deel uit van het KNAF Talent First programma.Maik Barten
De 20-jarige Maik Barten is geboren en getogen in Geldrop; hij volgde de grafische VMBO en is mede-eigenaar van een Transport- en Koeriersbedrijf. Hij behaalde in 2010 zijn racelicentie en maakte zijn debuut in de Westfield Euroserie op Assen met pole position en de zege op een natte baan! Maik is al vanaf zijn 6e jaar actief in de kartsport, waarin hij in 2008 en 2009 Nederlands Kampioen Rotax DD2 werd en in 2008 ook Belgisch Kampioen en winnaar van de Europese finalerace in het Genk. In 2009 werd Maik 3e in de Eurochallenge en winnaar in Italië. Ook deed hij dat jaar een Formule VW test (Hockenheim) en een Formule Ford test (Zandvoort). Afgelopen seizoen werd Maik vicewereldkampioen in Italië en 3e in de Eurochallenge. “Mijn ambitie is om in een internationale toerwagenklasse zoals DTM, WTCC of Porsche Cup te rijden. Met als uiteindelijke doel om van start te gaan in de 24 uur van Le Mans!” Over de plannen voor 2011 kan Maik nog weinig zeggen: “Het is op dit moment nog onduidelijk; ik heb verschillende opties, zoals Renault Clio, Toerwagen Diesel of Suzuki Swift Cup. Met mijn KNAF Talent First selectie ben ik natuurlijk heel blij en ik hoop dat het zal helpen om een stoeltje te vinden!”

Jeff Rademaker
De in Amstelveen geboren Jeff Rademaker (19) woont in Aalsmeer, waar hij werkzaam is bij Jachthaven Otto en verantwoordelijk is voor het onderhoud. Hij volgde een opleiding aan het VMBO en MBO (handel) en studeert nu nog aan het ROC Leiden (Logistiek Teamleider). Zijn hobby’s zijn autosport, watersport en films. Vroeger deed Jeff aan hobbykarting, maar heeft nog relatief weinig ervaring in de autosport. Afgelopen jaar werd hij derde in de coureursopleiding van RSZ. Net als Maik wil ook Jeff furore maken in de toerwagens. “Ik heb altijd al toerwagencoureur willen worden. De uitverkiezing voor het KTF programma is voor mij en unieke kans en die grijp ik graag met beide handen aan!” Jeff rijdt dit seizoen in de Suzuki Swift Cup.

Over KNAF Talent First
De Stichting KNAF Talent First is al ruim 10 jaar actief om jonge autosport talenten te scouten en te begeleiden bij hun eerste stappen op de autosportladder. Op het circuit werden onder meer Ho-Pin Tung (testrijder bij het Renault F1 team) en Giedo van der Garde (actief in GP2) begeleid. Op dit moment is ook een selectie veelbelovende zeer jonge (10 – 14 jaar) karters onderdeel van het Talent First project, maar ook rallyrijders Timo van der Marel en Dennis Kuipers verdedigen de kleuren van KNAF Talent First, dat wordt gesteund door NOC*NSF en het FIA Institute.

PR

10047141
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
3874
5193
32203
9988192
84369
118171
10047141

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven