Vorig weekend werden op Circuit Park Zandvoort de traditionele Paasraces verreden. Met maar liefst 25.000 (!) toeschouwers op maandag was het weer een raceweekend als oudsher. Op zaterdag werd de eerste ronde verreden voor NL Drift Series OPEN DC voor het seizoen 2011, waar de dames en heren deelnemers naar lief en lust banden konden oproken. Aan het begin van de avond werd de top zestien verreden achterop de baan van het circuit, maar de finales worden verschoven naar de Pinksterraces...

 

Afgelopen seizoen was de NL Drift Series al diverse keren aanwezig bij de A-evenementen op Circuit Park Zandvoort. Ondanks het feit dat de racekalender dit jaar vol staat met diverse klassen, wist de leiding van het circuit toch ruimte te vinden voor de spectulaire stunts van de deelnemers. Op zaterdag kon het circus neerstrijken op de Paddock 4 (ofwel het terrein van de oude slipschool, vlak voor de tunnel van de paddock), waar ’s ochtends al vroeg begonnen werd met de trainingen. Aan het einde van de ochtend werd gekwalificeerd door de 33 deelnemers die op het evenement waren afgekomen, en veel bekijks kregen van de bezoekers van het circuit.

Aan het begin van de middag mocht door de top zestien ook getraind worden op het circuit, danwel achter op de baan, waarna de rijders de hele middag verder mochten driften en trainen op de paddock. Na de diverse races en kwalificaties van de dag op het circuit, was het dan uiteindelijk om half zes tijd om de laatste battles te doen. Helaas was het circuit geliefd door meerdere mensen en moesten de marshalls ook nog een veiligheidstraining doen. Na een lange wachtpauze tussen de battles, is dan ook besloten door de leiding van het circuit, de organisatie en uiteindelijk de deelnemers zelf om de laatste battles tijdens het volgende evenement met Pinksteren af te maken. Waarna vervolgens direct gestart wordt aan ronde twee!

Al met al spijtig dat de uitslag van de eerste ronde nog niet compleet is, maar het is in elk geval duidelijk dat de NL Drift Series OPEN DC dit seizoen vaker terug mag komen op het circuit van Zandvoort! En het biedt diverse rijders de mogelijkheid om hun wagens weer op orde te brengen voor de volgende ronde, aangezien er nog de nodige zwiepers waren gedurende de dag! Vervelend voor de eigenaar van de auto, maar dames en heren, wel goed voor het nodige spektakel... Het gaf in elk geval de langslopende bezoekers de kans om een keer plaats te nemen naast een rijder met de drifttaxi.

Op maandag werd door Olaf Commijs en Tim Coronel tijdens de pauze een demo show gegeven. De heren werden begeleidt door vier dames van het nieuwe modellenbureau Gold Models, die in het midden van de baan omcirkelt werden door de twee driftende rijders. Het publiek genoot van de show, die afgesloten werd met een klapband van de Nissan 350Z van Tim Coronel.

PR

10040967
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2893
5265
26029
9988192
78195
118171
10040967

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven