Op zaterdag 11 en maandag 13 juni vinden op Circuit Park Zandvoort de Profile Tyrecenter Pinksterraces plaats. Op beide dagen komen alle raceklassen uit het Dutch Power Pack in actie. Het aantrekkelijke raceprogramma wordt daarbij aangevuld met wedstrijden van de Viscon Legends Cars Cup en de RACECAR Euro Series.

Hoofdattractie van de Profile Tyrecenter Pinksterraces is het HTC Dutch GT4 Championship. Traditiegetrouw staan er voor het indrukwekkende multi-merken kampioenschap drie races op het programma. Jeroen Bleekemolen leidt met zijn Chevrolet Corvette C6 de dans om de titel en wordt op acht punten gevolgd door teamgenoot Peter van der Kolk die daarmee aan de leiding gaat in de Ledgends Cup.

In de Dutch Renault Clio Cup gaat, na vier races gereden te hebben, Sheila Verschuur aan de leiding. Dat ze het rustig aan kan doen tijdens de Pinksterraces zit er niet in want op 1 punt achterstand vinden we Ronald Morien terug. Max Braams staat op de derde plaats en gaat daarmee aan de leiding in de Olympia Klasse.

Spannende races vinden we natuurlijk ook in de Formido Swift Cup. In de gelijkwaardige Suzuki Swifts zijn de jonge honden allemaal gebrand op een overwinning wat mooie inhaalacties teweeg brengt. Aan de leiding in deze klasse gaat Sven Snoeks die de afgelopen twee races op zijn naam wist te schrijven.

De twee lange afstandraces in de Toerwagen Diesel Cup geven ook altijd fraaie autosport. Diverse type wagens zullen weer aan de start verschijnen waar ook de verplichte pitstops voor verrassingen kunnen zorgen.

Steijn Schothorst zal er het Pinksterweekend ook weer alles aan doen om de leiding in de Formule Ford in handen te houden. Echter is Michel Florie er ook op gebrand om de jonge jongens een lesje te leren en met vijf punten achterstand zal hij alles in het werk stellen om de eerste plaats over te nemen. De vaste rijders in de klasse zullen dit weekend een aantal collega's uit het Brits Formule Ford kampioenschap op bezoek krijgen waardoor het veld flink groter zal zijn.

Alsof dit alles nog niet genoeg is zullen er ook nog twee gastklassen aan bod komen. De Racecar Euro Series is oorspronkelijk een Frans kampioenschap dat in 2011 is doorgegroeid naar Europees niveau. Gestreden wordt met gelijkwaardige silhouette-bolides, die zijn gebaseerd op de Amerikaanse NASCAR-auto’s. Met meer dan dertig bolides en hoge topsnelheden, zal menig racefan kippenvel krijgen wanneer de Amerikaanse racemonsters aan hun “rolling start” beginnen.

Hiernaast zal ook de Viscon Legends Cars Cup aan bod komen. De serie was vorig jaar een bijzondere verschijning, vooral vanwege kleine pittige hot-rod-achtige racers waarmee in deze klasse wordt gestreden. Als er een serie is die daadwerkelijk met vijf auto’s breed door de legendarische Tarzanbocht gaat, dan is het wel de Legends Cars Cup!

Gratis toegang voor het hele gezin met Profile Tyrecenter-actie
Profile Tyrecenter heeft voor haar klanten een zeer aantrekkelijke actie. Bij besteding van
€ 50,- bij een van de Profile Tyrecenters, ontvangt men een gratis toegangsbewijs, dat het gehele gezin (twee volwassenen en twee kinderen) op maandag 13 juni gratis toegang geeft tot de duinen rondom het circuit. Speciaal voor kinderen heeft Profile Tyrecenter een Junior Paddock ingericht met tal van attracties, waar ook de allerjongsten zich prima zullen vermaken.

Toegangskaarten
Alle overige toegangsbewijzen zijn in de voorverkoop aan te schaffen via de website van Circuit Park Zandvoort (www.circuit-zandvoort.nl) of via het Ticket CallCentre (0900 – 9000 500). Kaarten die besteld worden in de voorverkoop zijn goedkoper dan aan de kassa’s op het evenement zelf. Zo kost een weekend-duinkaart in de voorverkoop € 10,00, waarbij kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, gratis toegang hebben. Een weekend-paddockkaart, met toegang tot het rennerskwartier, kost in de voorverkoop € 30,00. Kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, ontvangen vijftig procent korting op een paddockkaart.

Meer informatie over tickets en het meest recente tijdschema is te vinden op www.circuit-zandvoort.nl

En video-impressie van het evenement is teven te zien op: http://www.youtube.com/watch?v=O0vGMXaXScs

10056646
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1061
3963
8281
10014938
93874
118171
10056646

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven