Tijdens de Pinksterraces 12 en 13 juni jl. werd er voor het eerst met de Benelux Racing League BRL-V6 racewagens gereden op deze ½ mile high speed oval op Raceway Venray. Het deelnemers veld was groot en kenden vele grote namen die allemaal voor podiumplaatsen streden. Veel lof door coureurs, sponsoren, genodigde en aanwezige pers voor de organisatie van Raceway Venray. 'Het is een professionele accommodatie voor top sport. Dit zet Limburg hoog op de kaart en is iets waar we trots op kunnen zijn.' Aldus de woorden van de aanwezige wethouder. Beide Pinksterdagen werden de races bezocht door vele duizenden racefans uit alle delen van Nederland, België, Engeland en Duitsland.

Niet alleen met 2 top coureurs, Donald Molenaar en Christian Weyenberg, achter het stuur van de twee Collé Rental & Sales BRL-V6 'en maar ook langs de baan was het een en al blauw van de Collé vlaggen, hoogwerkers etc... Vele klanten waren uitgenodigd voor beiden dagen en werden als VIP behandeld bij de Collé Rental & Sales VIP wagen. Ook voor de aanwezige kinderen was er volop vermaak in de vorm van een racebaan-springkussen.

Er werden 2 manches en 1 finale verreden in de Benelux Racing League. De eerste manche was direct een succes voor het Collé Rental & Sales BRL-V6 racing team. Collé coureur Christian Weyenberg kwam als eerste over de finishlijn gevolgd door de sterk rijdende Jacky van der Ende. Donald Molenaar ook rijdend voor het Collé Rental & Sales BRL-V6 racing team zat in het kielzog van Jacky van der Ende en finishte als derde.

'Het is een mooie overwinning voor het gehele Collé Rental & Sales BRL-V6 racing team. De monteurs hebben hard gewerkt om beide BRL-V6 racewagens optimaal afgesteld te krijgen voor deze supersnelle ½ high speed oval. Dit resulteerde direct in plaats 1 en 3."Aldus Christian Weyenberg.

Manche 2 beiden Collé coureurs in de top 3.

Het was stuivertje wisselen in de 2de manche tussen Jacky van der Ende, Donald Molenaar, Donny Crevels en Christian Weyenberg. Uiteindelijk was het Jacky van der Ende die de overwinning pakte nipt voor de beiden Collé Rental & Sales BRL-V6 coureurs Donald Molenaar en Christian Weyenberg die respectievelijk 2de en 3de werden.

Donald Molenaar pakt finalerace overwinning

De finale race op de Pinksterzondag was voor de Collé Rental & Sales BRL-V6 coureur Donald Molenaar. Het was spanning tot de laatste meters voor de finish. In de laatste ronde en in de laatste bocht was de snelheid net voldoende om Jacky Van der Ende die op kop lag met een halve meter op de finishlijn te pakken. Donny Crevels werde nipt derde gevolgd door Barry Maessen en als vijfde Christian Weyenberg.

Donald Molenaar, 'Ja dit is een super overwinning. Dit is wat BRL-V6 racen zo spannend en uniek maakt in zijn klasse. Allemaal gelijkwaardige racebolides die allemaal kans maken op de overwinning. Hier komen de racefans voor, close racen tot de laatste ronde.'

De eerste manche op de Pinkstermaandag was te vergelijken met de finalerace dag ervoor. Donald Molenaar kwam 0,165 seconde tekort op Jacky van der Ende die de overwinning pakte. De tevens sterk rijdende, op zijn eigen thuiscircuit, Barry Maessen eindigde op de derde plaats op 5,991 seconde met nipt daar achter Donny Crevels. Christan Weyenberg eindigde op 12,897 seconde als vijfde.

Manche 2 BRL-V6

In de 2de manche waren opnieuw de coureurs van manche 1 die de leiding bepaalde. In de laatste rondes kon Jacky van der Ende zich 8,283 seconde los maken van Donald Molenaar die hierdoor de 2 plaats veilig stelde voor Barry Maessen die op 1 ronde de derde plaats pakte voor Jeroen Reijntjens.

Zinderende finale, Donald Molenaar pakt overwinning...

Dit was een race om lang over na te praten. Overal waren vele inhaalacties te zien. Deur aan deur werd er gestreden om iedere meter. Vier, vijf dik door de bochten. Je kon merken dat iedere coureur tot het uiterste ging wat gepaard ging met een crash in ronde 24.

De volgorde van ronde 23 was bepalend voor de uitslag. Gezien Donald Molenaar in zijn Collé Rental & Sales BRL-V6 op kop lag werd hij als winnaar genoteerd. Tweede werd op 0,714 seconde Jacky van der Ende gevolgd op 1 ronde door Barry Maessen.

Tekst: www.colleracing.nl

9937895
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1461
3853
5314
9912942
93294
147943
9937895

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven