Marth de Graaf en Tim van Gog hebben tijdens het Dutch Power Pack Festival op Circuit Park Zandvoort goede zaken gedaan in het Dutch Radical Championship. Marth de Graaf pakte, ondanks dat hij last had van de griep,  de pole position voor de eerste race en finishte de race als vijfde. De tweede race van het weekend sloot de equipe af met een mooie derde plaats en pakte, naast een podiumplaats, belangrijke punten mee voor het kampioenschap.

De kwalificatie voor de races in het Dutch Radical Championship werden op vrijdagmiddag verreden en Marth de Graaf nam de eerste sessie voor zijn rekening. De Graaf zette een tijd van 1:42.620 op de klokken wat goed bleek voor de pole position voor de eerste race op zaterdag. Tim van Gog kon dit hoogstandje helaas niet herhalen en kwam niet verder dan een zesde plaats op de grid voor race twee.

Marth de Graaf had het hele weekend al last van gezondheidsproblemen en voor de race op zaterdag voelde de Graaf zich steeds zieker worden. De Coronel Racing coureur bracht een bezoek aan de dokter op het circuit en besloot, ondanks de koorts, toch van start te gaan. De Graaf vertrok van pole, maar moest na de start zijn meerdere erkennen in zijn Coronel Racing teamgenoot, Marc Koster, die de leiding in de race overnam. De griep en koorts eisten hun tol en de Graaf viel steeds verder terug in het veld. Het racen met een Radical is een vrij fysieke bezigheid en als je niet fit bent wordt het alleen maar zwaarder. Marth weet de Coronel Racing Radical op een vijfde plaats binnen te brengen waarna teamgenoot Tim van Gog het stuur overneemt voor het resterende deel van de race. Van Gog komt als vierde op de baan, maar weet equipe Dubois / Bouwhuis niet achter zich te houden en valt terug naar de vijfde plaats. Van Gog probeert er alles aan te doen om verder naar voren te komen, maar ziet geen kans om de aansluiting te vinden. Een vijfde plaats is dan ook het maximaal haalbare voor de Coronel Racing equipe deze dag.

De tweede race wordt op zondag verreden en na een goede nachtrust is Marth de Graaf alweer een stuk fitter. Tim van Gog neemt de start voor zijn rekening en vertrekt vanaf de zesde plaats. Van Gog behoudt deze plaats na de start en loopt in op Henk Thuis die op de vijfde plaats rijdt. Een mooi gevecht ontstaat en van Gog plaatst meerdere malen een aanval op Henk Thuis, maar die verdedigt sterk. Van Gog brengt de Coronel Racing Radical op een zesde plaats binnen voor de verplichte stop en geeft het stuur over aan de Graaf. Marth de Graaf laat zien dat hij zich een stuk beter voelt dan zaterdag en gaat vanaf de vijfde plaats voorbij aan Erik Zwart. Als iedereen binnen is geweest voor de verplichte stop heeft de Graaf de vierde plaats in handen en is hij hard op weg naar Henk Thuis, die op de derde plaats ligt. Thuis krijgt een stop & go penalty vanwege tekort stilstaan tijdens de pitstop en de Graaf schuift door naar de derde plaats. Marth rijdt snellere tijden dan de nummer twee, maar het gat van 50 minuten is te groot om dicht te rijden in de resterende acht minuten. Marth weet het gat uiteindelijk te verkleinen tot een kleine 36 seconden en komt als derde over de streep. De Coronel Racing equipe pakt zo het tweede podium van het seizoen en belangrijke punten voor het kampioenschap.

Marth de Graaf na afloop van de tweede race: “Het gaat een stuk beter. Gisteren was echt niet goed. Voor de race stond ik te trillen en Marc Koster zei “ga je wel rijden joh dat kan je beter niet doen!” Ik ben even naar de dokter geweest en die zei “het kan, maar ik weet niet of het goed is.” Ik had misschien beter iemand anders of Tim van Gog in zijn eentje kunnen laten rijden, maar dat is achteraf. Ik kon het tempo totaal niet bijhouden, maar vandaag ging het een stuk beter. ik pakte de auto over van Tim en ik zag meteen Erik Zwart op plaats vier. Ik hoefde eigenlijk niet eens te pushen en ik kon constant 1:43 hoog en 1:43 half rijden. Ik Ging Erik voorbij en wist dat degene voor mij te ver weg waren dus ik heb me gefocust op mijn ronden en eigenlijk op mijn gemak naar de finish kunnen rijden. Ik ben nog steeds niet topfit, maar alweer een stuk beter dan gisteren. Het team heeft een voor de tweede race echt een superauto neergezet en ik ben blij met het podium en de punten.”

Tim van Gog:” De start van de tweede race ging echt heel slecht! Als je bij een rollende start een gat voor je hebt kan je zo doorschuiven en ik zat achter Erik Zwart, dus daar verloor ik wat plaatsen mee. Ik heb verder eigenlijk alleen met Henk Thuis gevochten. Hij liet me er niet voorbij. Ik heb er nog een paar keer naast gezeten, maar hij stuurde een paar keer gewoon in. Ik weet niet of hij deed of hij me niet zag, maar goed hij liet me er niet voorbij. Maar een mooie podiumplaats en daar zijn we blij mee.”

Tekst: PR

10047029
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
3762
5193
32091
9988192
84257
118171
10047029

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven