Op 19 augustus wordt op het beroemde TT-Circuit van Assen de ADAC Cruze Cup verreden, een race met uitsluitend Chevrolets Cruze in race-uitvoering die 4 uur duurt. De Cruze is geprepareerd voor de autosport en voorzien van alle nodige veiligheidsvoorzieningen. De ADAC Cruze Cup is in Duitsland opgezet om de jeugd maar ook autosportliefhebbers de kans te geven eens op een laagdrempelige manier kennis te maken met de racesport in een populaire toerwagen. Eén race wordt ieder jaar op het bekende Drentse circuit verreden.

In samenwerking met Autovisie & De Telegraaf heeft Chevrolet Nederland een Cruze ingeschreven voor de race op het TT Circuit van Assen. De bekende Autovisie-redacteur Werner Budding, vertrouwd met de allersnelste auto’s, zoekt een teamgenoot, die met hem de 4-uurs race met de Chevrolet Cruze wil rijden. Op het programma staan ’s ochtends een rijdersbriefing, een training van een uur en een kwalificatie van een kwartier voor de startvolgorde. Vervolgens wordt ’s middags de ADAC Chevrolet Cup 4-uursrace verreden, waarbij Werner en de Telegraaf-lezer/es elkaar regelmatig zullen afwisselen. Daarvoor staan enkele pitstops op het programma.

De coureur in spé hoeft nog niet in het bezit te zijn van een racelicentie, want die wordt voor de Chevrolet ADAC Cruze race voor één dag verstrekt. Ook zorgt Chevrolet Nederland voor een helm met HANS-systeem en een race-overall. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., met vermelding van naam, adres en telefoonnummer. Ook moet worden aangegeven waarom de aanmelder denkt de ideale teamgenoot van Werner Budding te zijn.

Chevrolet bestaat in 2011 honderd jaar en al die tijd heeft autosport een belangrijke rol gepeeld. Momenteel viert Chevrolet talloze successen op het allerhoogste autosportniveau, met de Chevrolet Corvette en de Cruze. Dit jaar was de Corvette de overwinnaar in de GTE-klasse van Le Mans, terwijl met de Chevrolet Cruze in het WTCC tot nu toe 14 van de 16 races werden gewonnen. Pieter Stokman, PR-manager van Chevrolet Nederland: “De opzet van de ADAC Cruze Cup is om op een zeer betaalbare manier kennis te maken met de autosport, en ook nog eens in een leuke, volledig geprepareerde auto. Er wordt gereden met allemaal identieke Chevrolets Cruze dus het komt echt aan op stuurmanskunst. En dat nog eens 4 uur lang. Chevrolet Racing stelt aan Chevrolet Nederland de gastenauto ter beschikking. Werner Budding kennen wij als een zeer ervaren automobilist en natuurlijk hopen wij dat zijn teamgenoot ook snelle tijden op de klokken kan zetten.”

Chevrolet is General Motors' grootste merk wereldwijd met een jaarlijkse verkoop van zo’n vier miljoen auto’s in ruim 130 landen. Het is het vierde automerk wereldwijd op het gebied van verkopen en daarbij één van de snelst groeiende merken ter wereld. Auto’s van Chevrolet combineren passie, gedurfd design en praktische toepassingen. Zij leveren een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Na het in 2005 opnieuw op de markt brengen van het merk in Europa werden de verkopen van Chevrolet in 2008 meer dan verdubbeld naar 500.000 eenheden. Het marktaandeel van Chevrolet is in Europa gegroeid naar 2.5%, met 477.194 verkopen. Chevrolet heeft een distributienetwerk van ruim 2.700 dealers en servicepunten in Europa. Tot de Chevrolet-modelreeks behoren de Spark stadsauto, de kleine Aveo, de compacte vierdeurs Cruze, de Captiva SUV en de legendarische Corvette sportwagen. In 2011 lanceert Chevrolet zeven nieuwe auto’s: de volledig nieuwe Orlando gezinsauto, de nieuwe Captiva SUV, de Corvette Grand Sport Coupé, de volledig nieuwe vijfdeurs en vierdeurs Aveo, de vijfdeurs Cruze, de Camaro coupé en convertible en de veel onderscheiden Volt elektrische auto met range extender. Chevrolet’s grootste markten in Europe zijn Rusland, Italië, Duitsland, Spanje, Frankrijk en Turkije. Chevrolet is in Amerika in 1911 opgericht door de Zwitserse immigrant Louis Chevrolet en het merk viert in 2011 zijn honderdjarig bestaan.

Meer informatie over Chevrolet kan worden gevonden op http://www.chevroleteurope.com of http://media.chevroleteurope.com

9948566
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2548
5275
15985
9912942
103965
147943
9948566

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven