Niet minder dan 46.500 bezoekers waren op Circuit Park Zandvoort getuige van de RTL GP Masters of Formula 3. Hoogtepunt van het evenement was de 21e editie van de internationale Formule 3-race, waarin de Zweed Felix Rosenqvist als winnaar uit de bus kwam. Het programma werd opgeluisterd met tal van demonstraties, verzorgd door Red Bull, waarbij Formule 1-coureur Daniel Ricciardo en de Nederlandse oud-Masters-winnaar Jos Verstappen een hoofdrol vervulden. Met het HTC Dutch GT4 Championship, de Formido Swift Cup, het Dutch Formula Ford Championship en de Toerwagen Diesel Cup kwamen er vier klassen uit het Dutch Power Pack aan de start. Ook de BOSS GP-serie, met ondermeer tal van oudere Formule 1-auto’s en prominente rijders als Jan Lammers en Tom Coronel aan de start, zorgden voor volop actie, terwijl de opkomende jonge racetalenten in de Northern European Cup Formule Renault 2.0 aan de start verschenen. Tijdens de Masters vond bovendien de finale van de Red Bull Kart Fight op Circuit Park Zandvoort plaats, waarbij Lorenzo Stolk uit Middelburg (klasse tot 15 jaar) en Pim Speelman uit Groningen (klasse boven 15 jaar) als winnaars uit de bus kwamen.

Nadat het op de eerste twee dagen van het evenement bijzonder wisselvallig weer met tal van buien was, liet Circuit Park Zandvoort zich op zondag van zijn zonnige zijde zien. De aangename omstandigheden droegen bij tot de uitstekende sfeer, waarbij de Masters opnieuw bewezen tot de grootste en indrukwekkendste autosportevenementen van Nederland te behoren. “We zijn bijzonder tevreden met het verloop van het evenement, traditioneel een van de hoogtepunten van het jaar”, verklaarde Erik Weijers, Chief Operating Officer van Circuit Park Zandvoort.

In de Formule 3-race leken de beide Spaanse rijders van het Italiaanse Prema Powerteam, Roberto Merhi en Daniel Juncadella, op succes af te stevenen, nadat ze in de kwalificatietraining de eerste twee plaatsen in de startopstelling bezetten. Bij de start van de race kwam Merhi echter in botsing met zijn teamgenoot, die daarop de strijd moest staken. Merhi kwam nog als achtste over de eindstreep, maar werd als straf voor zijn misdraging naderhand uit de uitslag gehaald. Zo was de weg vrij voor de Zweed Felix Rosenqvist, uitkomend met een Dallara-Mercedes van het Duitse Mücke Motorsport, om de overwinning voor zich op te eisen. De Duitser Marco Wittmann en de Deen Kevin Magnussen completeerden respectievelijk als tweede en derde het podium. De enige Nederlandse deelnemer, Nigel Melker, werd als vierde geklasseerd.

Tijdens de Masters werd het contract met het Koreaanse bandenmerk Kumho als exclusieve bandenleverancier voor de prestigieuze internationale Formule 3-race met drie jaar verlengd. Het contract daartoe werd getekend door Duncan Cho, Chief Marketing Officer van Kumho, en Erik Weijers namens Circuit Park Zandvoort.

Formule 3-racewinnaar Rosenqvist mocht uit handen van Formule 1-coureur Daniel Ricciardo de trofee ontvangen. Eerder al was Ricciardo getuige geweest van de finale van de Red Bull Kart Fight, waarin de snelste indoor-kartrijders uit de voorronden in het hele land voor het grote publiek op het rechte stuk van Circuit Park Zandvoort tegen elkaar in het strijdperk traden. De beide winnaars, Lorenzo Stolk en Pim Speelman, mogen nu een bezoek gaan brengen aan het hoofdkwartier van het Red Bull Racing-Formule 1-team in het Britse Milton Keynes. Coureur Daniel Ricciardo verzorgde ook een prachtige demonstratie met de Red Bull-NASCAR-bolide. Ook een vliegdemonstratie van de ‘Red Bull Flying Bulls’ en een optreden van Jos Verstappen met een Tyrrell-Formule 1-bolide werden beloond met staande ovaties door het publiek.

In het HTC Dutch GT4 Championship wonnen Duncan Huisman en Ricardo van der Ende met de BMW M3 van het Racing Team Holland by Ekris Motorsport de hoofdrace. Ricardo van der Ende won de eerste spintrace op vrijdag, Jeroen Bleekemolen schreef met de Corvette op zaterdag de tweede sprintrace op zijn naam.

Jos Kiekens won de beide wedstrijden in de Formido Swift Cup. In de eerste race werd de coureur uit Almere op het podium vergezeld door Sven Snoeks en Daan Stots. In de tweede wedstrijd completeerden Bart van Os en Jeffrey Rademaker respectievelijk als tweede en derde het podium.

Het veld in het Dutch Formula Ford Championship werd ditmaal versterkt door de deelnemers uit de Britse Formule Ford. De Brit Scot Malvern won de eerste twee races, beide malen met de Fin Antti Buri op de tweede plaats. Beste Nederlanders waren Joey van Splunteren in de eerste en Bas Schouten in de tweede race, telkens als derde. In de derde wedstrijd was er een volledig Nederlands podium met Joey van Splunteren als winnaar, Michel Florie als tweede en Bas Schouten op de derde plaats.

Jeroen Dik won met een Volkswagen Golf de eerste race in de Toerwagen Diesel Cup, gevolgd door het team Nooren/Barten met een BMW 123 Coupé en het team Morien/De Groot, eveneens met een Volkswagen Golf. In de tweeede race ging de zege naar het team Barten/Nooren, gevolgd door Morien/De Groot en Jeroen Dik.

Tom Coronel won in een Benetton B197 Formule 1-auto beide races in de BOSS GP-serie. In de eerste race werd Marijn van Kalmthout tweede en de Brit Scott Mansell derde. In de tweede wedstrijd was de tweede plaats voor Mansell, terwijl Jan Lammers als derde het podium completeerde.

De Spanjaard Carlos Sainz jr., zoon van de tweevoudig rally-wereldkampioen, won beide wedstrijden voor de Northern European Cup Formula Renault 2.0. In de eerste race eindigde zijn Russische teamgenoot Daniil Kvyat als tweede, de Belg Stoffel Vandoorne werd derde. Op zondag completeerden de Nederlander Pieter Schothorst en de Fransman Come Ledogar het podium.

PR

9934266
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1685
2708
21324
9885139
89665
147943
9934266

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven