Vrienden van het circuit en ver daarbuiten, hoort zegt het voort: Robby Kamphues van bijna 51 uit Broek in Waterland heeft een autorace gewonnen! Nota bene tijdens de belangrijkste wedstrijd van het jaar , de Masters op Zandvoort, live op tv en voor een volle tribune. Hoe hij de overwinning opstreek doet er niet toe, dat hij een enorme bak mazzel had, daar praten we niet over en dat zijn supersnelle teamgenoot Henry Zumbrink de basis voor de zege legde, dat vergeten we direct.

De heer Kamphues aan het woord: 'Ik kan nu een heel verhaal houden over dat succes hebben een kwestie van goed delegeren is en dat ik dat dit weekeinde gedaan heb door topper Henry Zumbrink de auto voor me te laten kwalificeren, want die zette de BMW M3 prompt in de op een ongelooflijke derde startplek neer. Bovendien reed hij van de vijftig minuten de eerste dertig en hield hij de kop van het veld prima in het zicht. Daarna hoefde ik alleen maar de laatste tien rondjes het tempo erin te houden en kon ik naar het podium rijden.

Ik kan ook heel stoere verhalen ophangen over hoe ik de beste race van mijn leven reed, maar ik kan ook gewoon de waarheid vertellen!

Dankzij Henry Zumbrink was de auto beter afgesteld dan ooit en mocht ik mijn rij beurt eindelijk eens van voren in het veld aanvangen. We schatten in dat ik wel een paar plekjes op de vierde positie van Henry zou moeten inleveren en dat was ook zo. Simon Knap, Jan Lammers en Jan-Joris Verheul kwamen allemaal razend snel voorbij. Maar zelfs een zevende plek zou voor mijn doen een mooie uitslag zijn. Toen begon het geluk mij op een belachelijke manier toe te lachen. Eerst viel Bleekemolen uit en kort daarop ook Cor Euser. Dat promoveerde ons weer tot P5 en de tweede plek in de Legend Cup. Die moest ik in de laatste ronde nog wel met hand en tand verdedigen, want de BMW van Pim van Riet en Robert den Otter was duidelijk sneller, maar met wat kunst en vliegwerk hield ik op de finish nog precies een meter (!) over. Ik zeg eerlijk: de wedstrijd had geen ronde langer moeten duren.

Dit was mijn droom voor dit seizoen: op het podium met de man die ik in mijn jeugd vanuit de duinen aanmoedigde. Maar toen ik thuis kwam bakte Vrouwe Fortuna me nog een veel grotere poets: na de technische keuring bleek de auto van Jan Lammers onreglementair te zijn en werden Henry Zumbrink en ik gepromoveerd naar de vierde plek overall en ik naar de eerste plek in de Legend Cup. Geen beker en hoogste stapje op het ereschavot, maar evenzogoed een geweldig resultaat! En na onze keuring bleken we ook nog met een langzaam leeglopende band gereden te hebben.

Soms, heel soms, heb je gewoon meer geluk dan je eigenlijk verdient! Maar; vergeet dat maar heel gauw en onthoud vooral: Kamphues: eerste! Met heel veel dank aan Henry Zumbrink.

PR

9948763
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2745
5275
16182
9912942
104162
147943
9948763

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven