De maand september begint goed voor de Nederlandse autosportfans. In het weekend van 3 en 4 september vindt op Circuit Park Zandvoort de Trophy of the Dunes plaats. Met maar liefst vijftien races op het programma, kan het publiek zich opmaken voor een zeer spectaculair evenement, met een fraaie mix van wedstrijden van Dutch Power Pack-series en races met historische racebolides.

Na tien sensationele wedstrijden, met zeven verschillende winnaars, lijkt de Dutch Renault Clio Cup ook ditmaal aan de haal te gaan met de titel “publieksfavoriet”. De strijd binnen de spannende merkencup is hevig. Waar eerst geruime tijd Sheila Verschuur het klassement aanvoerde, is het nu Sebastiaan Bleekemolen die met de Wijzonol-Clio het grootste aantal punten gescoord heeft. De competitie wordt nog feller, nu ook Marcel Dekker, Niels Langeveld, Ronald Morien, Max Braams en Sandra van der Sloot zich met steeds grotere regelmaat voorin het veld melden. De Dutch Renault Clio Cup komt tweemaal in actie, waarbij de eerste wedstrijd een verplichte pitstop bevat.

Een andere topserie op het programma is de Formido Swift Cup. In deze merkencup voor beginnende coureurs wordt met gelijkwaardige Suzuki Swift Sport-bolides gestreden om elke centimeter van het Zandvoortse asfalt. Bart van Os gaat voor het Coronel Racing Team aan de leiding in de Swift-stand. Sven Snoeks bezet de tweede stek in het kampioenschap, gevolgd door Peter Schreurs. Opvallend is de opmars van Jos Kiekens, die met twee zeges tijdens de RTL GP Masters of Formula 3 met een grote stap steeg naar de vierde stek in het kampioenschap.

Kiekens is niet de enige coureur die een succesvolle tweede seizoenshelft beleeft, want ook in het Dutch Formula Ford Championship is Joey van Splunteren met een fantastische eindsprint bezig. Daar waar de 19-jarige coureur aan het begin van het seizoen nog wat steekjes liet vallen, is Van Splunteren de laatste evenementen de te kloppen man. Hij leidt dan ook de stand in het kampioenschap, voor Michel Florie en Bas Schouten. De spanning is om te snijden, want de Trophy of the Dunes is het toneel voor de laatste drie wedstrijden van het kampioenschap.

Spannend is ook de strijd in de Toerwagen Diesel Cup. Dit multi-merkenkampioenschap met diesel-aangedreven auto’s staat bekend om haar semi-endurance raceformat. Op de eerste positie in het kampioenschap staat Jeroen Dik met zijn Volkswagen Golf. Op een minimale achterstand volgen Ronald Morien en Dennis de Groot, gevolgd door BMW 320d-solist Rob Severs.

Een interessante attractie bij bij de Trophy of the Dunes is het Dutch Radical Championship, een indrukwekkende sportscar serie waarin wordt gestreden met gelijkwaardige Radical SR3 RS sportscars. Ook deze klasse rijdt volgens een semi-endurance reglement, waardoor ook de nodige spanning in de pitstraat wordt verwacht.

Het smakelijke racemenu wordt gecompleteerd door twee historische raceklassen. Zo maakt de Historic Monoposto Racing-klasse haar opwachting, waarin wordt gestreden met de meest fraaie formulewagens van weleer, waaronder Formule Vee, de Formule Ford 1600, de Formule Ford 2000. Een andere boeiende verschijning is de NET Services Youngtimer Touring Car Challenge, een serie die open staat voor alle sport en toerwagens gebouwd voor 1990. Op de lijst prijken dan ook de namen van imposante ‘klassiekers’, als de Chevron B60, BMW 3.0 CSL, Renault Alpine A310, Lotus Sunbeam, Renault 21 EuroCup Turbo en Lotus Esprit Turbo.

Toegangskaarten
Toegangsbewijzen zijn in de voorverkoop aan te schaffen via de website van Circuit Park Zandvoort (www.circuit-zandvoort.nl), bij een van de ruim 400 Primera winkels, of via het Ticket CallCentre (0900 – 9000 500). Kaarten die besteld worden in de voorverkoop zijn goedkoper dan aan de kassa’s op het evenement zelf. Een weekend-duinkaart kost € 12,00 in de voorverkoop, waarbij kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, gratis toegang hebben. Een weekend-paddockkaart, met toegang tot het rennerskwartier, kost in de voorverkoop € 25,00. Kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, ontvangen vijftig procent korting op een paddockkaart. Uiteraard zijn toegangskaarten tijdens de Trophy of the Dunes ook aan de circuitkassa’s verkrijgbaar.

Meer informatie over tickets en het meest recente tijdschema is te vinden op www.circuit-zandvoort.nl

9948683
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2665
5275
16102
9912942
104082
147943
9948683

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven