Tijdens de Trophy of the Dunes op Circuit Park Zandvoort is Joey van Splunteren kampioen geworden in het Dutch Formula Ford Championship. Met de wetenschap dat de serie nog drie andere titelkandidaten telde, moest Van Splunteren alles uit de kast halen om het kampioenschap definitief naar zich toe te trekken. Daarnaast werd het publiek getrakteerd op het nodige racespektakel van de overige series.

De titel leek hem voorafgaand aan het evenement bijna niet meer te ontgaan, maar toch zette de concurrentie alles op alles om zoveel mogelijk achterstand op Joey van Splunteren goed te maken. Een uitvalbeurt op zaterdag zorgde voor extra spanning voor Van Splunteren, maar de twee zeges op zondag bleken voldoende om de titel in het Dutch Formula Ford Championship veilig te stellen. Met een vierde, tweede en derde positie was het Michel Florie die als tweede in de eindstand werd genoteerd. Bas Schouten eindigde met een zege in de eerste race op de derde plaats in het eindklassement.

In de Dutch Renault Clio Cup maakte Max Braams indruk door de eerste manche op zijn naam te schrijven. Braams lag lange tijd derde achter Alexander Keijzers en Ronald Morien. In de eindfase raakten de bolides van Keijzers en Morien elkaar, waardoor de leidende positie in handen kwam van Braams. Op het podium werd hij geflankeerd door Sheila Verschuur en Sandra van der Sloot. Sebastiaan Bleekemolen reed naar winst in de tweede race. Sandra van der Sloot werd tweede, voor Marcel Dekker.

De zege in de eerste wedstrijd van de Formido Swift Cup viel ten prooi aan Jos Kiekens, maar door een technische afwijking aan de auto, werd Kiekens, net als zijn teamgenoot Sven Snoeks, gediskwalificeerd. Hierdoor kreeg Mike Hesse de grootste bokaal in handen. Marcel van de Maat werd als tweede geklasseerd, voor Bart van Os. Bij de start van de tweede manche was er contact tussen Hesse en Snoeks. Snoeks kreeg naar aanleiding van het incident een drive through penalty en Hesse moest vanaf de laatste positie beginnen, waardoor beide heren kansloos waren voor de zege. Bart van Os reed ondertussen zorgeloos naar winst, waarbij hij op het podium gezelschap kreeg van Peter Schreurs en Jos Kiekens.

Ook de Toerwagen Diesel Cup kwam in actie op Circuit Park Zandvoort. De 100-minuten race werd gewonnen door Henry Zumbrink en Ferdinand Kool. Met de rappe PS Autosport BMW 120d wisten zij de concurrentie in de vorm van Ricardo van der Ende (tweede) en Jeroen Dik (derde) voor te blijven. In de tweede wedstrijd ging de Van der Ende als eerste onder het zwart-wit geblokt door, maar door het overschrijden van de normtijd werd hij terug gezet naar derde positie. Uiteindelijk pakten Zumbrink en Kool hun tweede zege van het weekend, gevolgd door Dik en Van der Ende.

In het Dutch Radical Championship deed Junior Strous uitstekende zaken voor het kampioenschap. Met twee zeges liep hij verder uit op de concurrentie. Erik Zwart werd de eerste race als tweede afgevlagd, voor Bertus Sanders. Op het podium van de tweede manche werd Strous wederom vergezeld door Bertus Sanders, die als tweede finishte. Derde werd het rappe duo Marth de Graaf / Tim van Gog.

Peter Stox scoorde tweemaal de overwinning in de NET Services Youngtimer Touring Car Challenge. Kampioenschapleider Jan Bot finishte beide races als tweede, gevolgd door Johan Beekman die tweemaal de derde stek op het podium mocht innemen. Bot stelde met zijn fraaie podiumresultaten ook meteen de titel veilig.

Te gast was ook de Historic Monoposto Racing serie, waarbij de beide wedstrijden werden gewonnen door Frank Grooz. De Duitser finishte in de eerste race met zijn March Formule SuperVee voor Kees van de Wouden jr. en Hans Meskes. De tweede manche kende een vrijwel identiek podium, waarbij Pete Richards, ten koste van Meskes, de derde podiumplaats veroverde.

Tekst: PR

12237658
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1696
4335
9231
12203410
51249
92573
12237658

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven