Het Dutch Power Pack zal ook in 2012 haar naam eer aan doen door weer met een krachtig pakket aan autosport in actie te komen. In het zicht van de televisiecamera’s van RTL7 verschijnen het Dutch GT Championship, de Dutch Renault Clio Cup, Formido Swift Cup met de nieuwe Suzuki Swift Sport en Dutch Formula Ford volgend jaar weer ieder zeven keer aan de start. De Toerwagen Diesel Cup houdt in haar huidige vorm op te bestaan maar zal worden opgevolgd door een nieuwe serie waarin zowel benzine- als diesel-aangedreven toerwagens het in diverse divisies tegen elkaar op zullen gaan nemen.

Dutch GT Championship
Met de absolute top van de Nederlandse autocoureurs in spectaculaire  raceauto’s, stond het HTC Dutch GT4 de afgelopen drie jaar garant voor meeslepende wedstrijden. Onder een nieuwe naam blijft het Dutch GT Championship ook de komende drie jaar de rol van eredivisie van de nationale autosport vervullen. Het raceformat van het Dutch GT blijft volgend jaar, met twee sprintraces van 25 minuten en een hoofdrace van 50 minuten, ongewijzigd. Stéphane Ratel Organisation (SRO) balanceert de prestaties van de auto’s, dat zorgt voor een gelijkwaardig startveld en het in theorie mogelijk maakt om met iedere GT4-bolide te winnen. Het Dutch GT rijdt wederom vijf van de zeven weekeinden samen met de SRO GT4 European Cup, waardoor de Nederlandse deelnemers zich met de Europese top kunnen meten. Coureurs van 45 jaar en ouder (of rijders die daartoe een verzoek indienen) strijden wederom om de Legend Cup.

Dutch Renault Clio Cup
Aan de succesvolle formule van de Dutch Renault Clio Cup verandert in 2012 weinig. Er staan, net als bij de andere raceklassen, zeven raceweekeinden op de kalender. De Dutch Renault Clio Cup zal op Circuit Park Zandvoort vijf keer acte de présence geven; de twee andere circuits zullen zo spoedig mogelijk bekend worden. Ook volgend jaar is er de Olympia Cup, een klasse voor de iets minder ervaren Clio Cup-rijders. Inmiddels is bekend dat in ieder geval tot en met 2013 met het huidige model Renault Clio in het Dutch Power Pack  geraced zal blijven worden.

Formido Swift Cup
De afgelopen jaren heeft de Formido Swift Cup vele talenten voortgebracht. Zo hebben kampioenen Jeroen den Boer (FIA GT3 European Championship), Pieter Schothorst (Eurocup Formule Renault 2.0) en Niels Langeveld (Dutch Renault Clio Cup) op de autosportladder hun weg omhoog gevonden. Na vijf jaar trouwe dienst zullen de huidige auto’s uit de Formido Swift Cup volgend jaar worden vervangen voor auto’s van het nieuwe model Suzuki Swift Sport. Met deze nieuwe auto zal minimaal drie seizoenen worden geraced. De Formido Swift Cup zal dé opstapklasse voor jonge coureurs blijven, die zich al vanaf 15 jarige leeftijd kunnen inschrijven. De nieuwe Suzuki Swift Sport zal door Intrax tot een raceklare bolide worden ontwikkeld en zal naar verwachting eind november gepresenteerd worden. Aanschafprijs van de nieuwe bolide zal rond € 23.000,00 liggen.
 
Dutch Formula Ford
De Dutch Formula Ford blijft een belangrijke rol vervullen als de enige Formule-klasse in Nederland. Met ieder raceweekend drie sprintraces van achttien minuten, staat de Formule Ford met veel starts garant voor spannende races en blijft het dé leerschool voor aanstormend formule wagen talent. De in 2011 geïnitieerde intensieve samenwerking met het British Formula Ford zal ook volgend jaar worden voortgezet. Op een aantal verschillende circuits zullen wederom zeker drie EuroCup weekeinden worden georganiseerd die ook zullen meetellen voor het Nederlands Kampioenschap, behalve in Nederland zal er ook België en Groot-Brittannië worden geraced.

DPP Enduro
Nieuw in het Dutch Power Pack is volgend jaar de DPP Enduro, een nieuwe klasse die de Toerwagen Diesel Cup opvolgt. De klasse biedt plaats voor gehomologeerde toerwagens (zowel benzine- als diesel-aangedreven) met een geluidsproductie tot 90 dB (gemeten op Circuit Park Zandvoort). Op basis van een maximale rondetijd zal het startveld in drie divisies worden ingedeeld, met ieder een eigen klassement en podiumceremonie. Een raceweekeinde bestaat uit twee races van zestig minuten, inclusief verplichte pitstop. Tijdens deze stop mag er een rijderswissel ingelast worden, waardoor twee rijders zich op een auto kunnen inschrijven. De Dutch Power Pack organisatie zal op korte termijn meer informatie over deze nieuwe klasse bekendmaken.

Blijf in de winter op de hoogte van alle ontwikkelen rondom het Dutch Power Pack via www.dutchpowerpack.nl.

Kalender Dutch Power Pack evenementen Circuit Park Zandvoort 2012*:
7 - 9 april Kruidvat Gillette Paasraces Dutch GT, Clio Cup, Swift Cup, Formula Ford, Enduro
26 - 28 mei Profile Tyrecenter Pinksterraces Dutch GT, Clio Cup, Swift Cup, Formula Ford, Enduro
13 - 15 juli Masters of Formula 3 Dutch GT, Clio Cup, Swift Cup, Formula Ford
11 - 12 augustus Dutch Power Pack Festival Swift Cup, Formula Ford, Enduro
22 - 23 september Trophy of the Dunes Clio Cup, Swift Cup, Formula Ford, Enduro
12 - 14 oktober Formido Finaleraces Dutch GT, Clio Cup, Swift Cup, Enduro
Data en circuits buiten Zandvoort zullen binnenkort bekend gemaakt worden.

*onder voorbehoud van wijzigingen.

Tekst: PR

9937576
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1142
3853
4995
9912942
92975
147943
9937576

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven