MaX5 Cup
De eerste kwalificatie van de dag werd verreden in de MaX5 Cup. Hier was het Ben Short die uit een veld van 32 Mazda's de snelste tijd wist te rijden en daarmee de eerste race van pole mag vertrekken. Eric Slipthorst wist afgelopen weekend in Spa-Francorchamps het kampioenschap op zijn naam te schrijven en zal morgen vanaf de zesde plaats starten vlak voor gastrijder Michael Bleekemolen.

Dutch Radicals
Bij de Radicals waren het Yelmer Buurman & Toon van de Haterd die de pole in handen wisten te nemen voor de eerste te rijden race. De tweede race die zondag op het programma staat zal Junior Strous van pole vertrekken.

FIA GT3
De FIA GT3 is dit weekend te gast en zal hier haar laatste raceweekend van het seizoen rijden. Op dit moment zijn er nog tien teams die strijden voor de titel in het kampioenschap. Aan de leiding gaan Francesco Castellacci en Federico Leo met 97 punten gevolgd door Mike Parisy en Philippe Giauque met 83 punten. Op de derde plaats vinden wij Maxime Martin en Gael Lesoudier die met 81 punten vlak voor Jeroen den Boer en Hoevert Vos staan die 79 punten bij elkaar hebben gesprokkeld dit seizoen. Vervolgens kunnen de volgende teams ook nog aanspraak maken op de titel: Greg Franchi en Enzo Ide (75 punten), Edward Sandström en Abdulaziz Al Faisal (75 punten), Csaba Walter en Claudia Huertgen (74 punten), Dominik Baumann en Brice Bosi (67 punten), Nikolaus Meyr-Melholf en Albert von Thurn und Taxis (62 punten) en Nick Catsburg en Harrie Kolen (50 punten).

Vandaag stonden er twee vrije trainingen op het programma waarbij in de eerste sessie Nikolaus Mayr-Melnhof en Albert von Thurn und Taxis met de Reiter Engineering Lamborghini Gallardo de snelste tijd lieten noteren. De tweede tijd was er voor Philippe Giauque en Thomas Jaeger met de Graff Racing Mercedes-Benz SLS AMG GT3. Keurig op de derde plaats zagen we Ronald en Dennis van de Laar met de Aevitae Bleekemolen Racing Porsche 911 GT3 R over de meet komen.

De tweede vrije training leverde een mooi resultaat op voor Christiaan Frankenhout. Op het allerlaatste moment werd hem gevraagd of hij in kon vallen voor Filip Sladecka die te ziek was om te rijden. Dit liet de Nederlander zich geen twee maal vragen en hij stapte met Patrick Hirsch in de Heico Motorsport Mercedes en reden de snelste tijd. De tweede plaats ging naar Federico Leo en Francesco Castllaci in de AF Corse Ferrai terwijl Nick Catsberg en Harrie Kolen voor Faster Racing by DB Motorsport de derde tijd in handen kregen. Morgenochtend zal de kwalificatie verreden gaan worden in de FIA GT3.

Dutch Renault Clio Cup
In de Clio Cup worden het twee spannende dagen voor Sheila Verschuur en Sebastiaan Bleekemolen. Bleekemolen gaat op dit moment aan de leiding terwijl Verschuur er alles aan zal doen om dat aan het einde van het weekend te veranderen.  Vandaag reed ze tijdens de kwalificatie de snelste tijd terwijl Bleekemolen de achtste plaats in handen kreeg. Hiermee zal hij morgen vanaf pole mogen vertrekken in verband met de reversed grid.

Toerwagen Diesel Cup
In de Toerwagen Diesel Cup zal equipe Marcel Nooren en Maik Barten morgen van pole mogen starten. Tijdens de kwalificatie wisten zij de overige titelkandidaten achter zich te houden waarbij Jeroen Dik vanaf de tweede plaats zal starten en Equipe Ronald Morien en Dennis de Groot vanaf de derde plaats zullen vertrekken. Rob Severs pakte de vierde tijd voor Equipe Ferdinand Kool en Henry Zumbrink. Keurige zevende plaats was er voor het dames equipe Liesette Braams en Paulien Zwart.

Formido Swift Cup
Bart van Os doet goede zaken voor het kampioenschap. Dit weekend kan hij zich kampioen laten kronen en met de pole positie die hij vandaag neer wist te zetten doet hij een stap in de goede richting. De tweede tijd wordt neergezet door Sven Snoeks terwijl Jeffrey Rademaker de derde tijd in handen neemt. De directe concurrent voor Van Os in het kampioenschap, Peter Schreurs, pakte de zesde tijd en zal dus alles op alles moeten zetten om zo ver mogelijk naar voren te komen.

Voor de tweede race was het wel Sven Snoeks die de pole in handen wist te nemen en daarmee het kampioenschap nog even uitstelde. Als Van Os, nu tweede, hier ook de pole had weten te halen had hij het kampioenschap al in handen.

Voor alle uitslagen verwijzen wij u graag door naar de site van Circuit Park Zandvoort.

 

9937599
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1165
3853
5018
9912942
92998
147943
9937599

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven