Karter Rinus van Kalmthout heeft op circuit De Landsard bij Eindhoven met twee afgetekende overwinningen zijn leidende positie in het Nederlands en Benelux kampioenschap World Formula viertakt verder versterkt. De inmiddels 11-jarige Rinus van Kalmthout bracht met deze dubbel zijn aantal overwinningen op maar liefst elf uit veertien tot nu toe verreden races. Rinus van Kalmthout nam met zijn zeges een voorschot op de Nederlandse en Benelux titels die hij over twee weken in Berghem definitief in zijn bezit kan krijgen.

Rinus van Kalmthout mag dan pas iets meer dan twee jaar in de kartsport actief zijn, de 11-jarige Hoofddorper is nu al aan een indrukwekkend seizoen bezig. Het jonge karttalent had zich dit jaar ten doel gesteld het winnen van de nationale titel in de World Formula viertakt-klasse. Niets en niemand lijkt Rinus van Kalmthout daarbij te kunnen stoppen. Van de tot nu toe verreden twaalf wedstrijden won het jonge talent er negen en werd drie keer tweede. Tijdens de afgelopen weekend verreden zevende ronde van het Nederlands kampioenschap en tevens derde ronde van het Benelux kampioenschap voegde Rinus van Kalmthout opnieuw twee zeges aan zijn totaal toe en daarbij maakte vooral de wijze waarop dit gebeurde indruk.

Soeverein
Op circuit De Landsard bij Eindhoven zette Rinus van Kalmthout in de kwalificatie al de beste rondetijd op de klokken en mocht daarmee beide races vanaf pole position vertrekken. In de eerste manche reed de snelle Hoofddorper direct bij de concurrentie weg en racete soeverein naar de overwinning. In de tweede manche had Rinus van Kalmthout in eerste instantie twee snelle concurrenten op zijn achterbumper maar hij bleef uiterst koel en met constante rondetijden reed hij het tweetal los om vervolgens toch nog met een forse voorsprong zijn elfde overwinning van het seizoen voor zich op te eisen. Vooral zijn constantheid, waarbij Rinus van Kalmthout bijna twintig ronden met een onderling verschil van een paar tiende van een seconde aflegde, maakte indruk. Over twee weken wordt op Circuit Park Berghem (nabij Oss) het afsluitende evenement van de World Formula viertakt-klasse verreden en Rinus van Kalmthout heeft in zowel het Nederlands als Benelux kampioenschap nu al zo’n voorsprong opgebouwd dat de beide titels hem bijna niet meer kunnen ontgaan. Hoewel hij al een wintercup op zijn naam schreef, worden het de eerste officiële kampioenschappen in de prille carrière van de jonge Hoofddorper.

Enorm gegroeid
De wijze waarop Rinus van Kalmthout zich dit jaar ontwikkelt is opvallend. Als rijder is het 11-jarige talent enorm gegroeid, toont zich tijdens de wedstrijden uiterst koelbloedig, bouwt zijn races beter op en rijdt steeds zelfverzekerder. De ervaring die Rinus van Kalmthout dit jaar al opdoet in de Minimax tweetakt-klasse speelt daarbij zeker een positieve rol. Voor de zoon van BOSS GP-coureur Marijn van Kalmthout is na dit seizoen dan ook de tijd rijp om definitief de overstap te maken naar de tweetakts.

PR

10056676
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1091
3963
8311
10014938
93904
118171
10056676

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven