Na een drietal ontmoetingen op Circuit Park Zandvoort maken de raceklassen uit het Dutch Power Pack zich op voor het volgende treffen op het TT-Circuit Assen. Op 5 en 6 juli komen de series in Drenthe in actie tijdens het Dutch Power Pack Festival.

De strijd in de Samsung BMW 130i Cup ligt na de Jubileumraces weer geheel open. Het team van McGregor-Coronel Racing, met Bas Schothorst en Tim Coronel, liet de nodige punten liggen, waardoor Renova-Euser coureur Jan Joris Verheul het tweetal genaderd is. Ekris coureur Duncan Huisman werd tijdens het jubileumweekend getroffen door de nodige pech, waardoor hij vastberaden lijkt om op Assen goed te scoren.

Het tij lijkt gekeerd voor Pim van Riet in de Dunlop SportMaxx Clio Cup. Kende hij tijdens de Kinzo Paasraces en Profile Tyrecenter Pinksterraces veel pech, tijdens de Jubileumraces mocht hij prompt een overwinning en een vijfde plaats op zijn conto schrijven. De races op TT-Circuit Assen zullen niet makkelijk te winnen zijn, want Sandra van der Sloot, Sebastiaan Bleekemolen, Robert van den Berg, Ronald Morien en Melvin de Groot weten maar al te goed hoe zij voorin het veld moeten strijden. Daarnaast zijn Sheila Verschuur en Wijzonol-coureurs Paul Vahstal en Addie van de Ven serieuze podiumkandidaten.

Fraaie reclame voor de autosport werd tijdens de Jubileumraces gemaakt door de jonge talenten uit de Formido Swift Cup. Rondenlang streden Hans Bos, Sandra Douma, Karel Verspaget en Tim Gog om de overwinning. Bos leidt weliswaar de stand in het kampioenschap maar van een veilige voorsprong is geenszins zake. Het publiek kan zich opmaken voor twee races met felle gevechten.

Ook in de Toerwagen Diesel Cup heeft de leidende equipe van Marc Koster en Bertus Sanders de nodige tegenstand te verduren onder andere van de Volkswagen Golf van Match Racing, de Seat Ibiza Cupra van Dennis de Groot en Quint Engel en de rappe dames Gaby Uljee en Paulien Zwart. Daarnaast zal de nieuwe Honda Civic 2.2 CTDi haar vuurdoop krijgen op Assen.

Enerverende slipstream gevechten kenmerken de gevechten in de Formule Ford. Het kampioenschap wordt weliswaar gedomineerd door KTG-coureur Simon Knap, maar makkelijk zal hij het niet krijgen op het Drentse asfalt. Liroy Stuart, Rogier Jansen en John Svensson hebben immers al goed laten blijken dat ze sterke opponenten zijn.

De klap op de vuurpijl komt van de Benelux Racing League. Bij de vorige ontmoeting, tijdens de Profile Tyrecenter Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort, verzamelde Collé-coureur Donald Molenaar de meeste punten. De verschillen zijn echter minimaal, Sandor van Es, Nelson van der Pol en Donny Crevels volgen hem op de voet. In de BRL Light werden de openingsraces gedomineerd door Marijn van Kalmthout. Tegenstanders zijn onder andere Michel Schaap, Theo Stor en Femke Terpstra.

Weekend kaarten zijn voor € 20,00 te koop aan de kassa van het TT-Circuit Assen en zijn geldig tot het gehele terrein inclusief het rennerskwartier. Kinderen tot 12 jaar krijgen vijftig procent korting. Jaarkaarten gekocht bij CPZ zijn ook dit weekend geldig.

Programma (onder voorbehoud)

Zaterdag 5 juli 2008
10:00 uur - 10:15 uur Samsung BMW 130i Cup / Dunlop SportMaxx Clio Cup
10:20 uur - 10:35 uur Toerwagen Diesel Cup / Formido Swift Cup
10:40 uur - 11:05 uur Formule Ford
11:10 uur - 11:25 uur Benelux Racing League
11:40 uur - 12:00 uur Toerwagen Diesel Cup (kwalificatie)
12:10 uur - 12:30 uur  Formido Swift Cup (kwalificatie)
12:30 - 13:30 Pauze
13:30 uur - 13:50 uur Samsung BMW 130i Cup (kwalificatie 1)
14:00 uur - 14:20 uur Formule Ford (kwalificatie)
14:30 uur - 14:50 uur Dunlop SportMaxx Clio Cup (kwalificatie)
15:00 uur - 15:20 uur Benelux Racing League (kwalificatie)
15:30 uur - 15:50 uur Samsung BMW 130i Cup (kwalificatie 2)
16:05 uur - 16.35 uur Formido Swift Cup 12 ronden (max 30 min)
16:50 uur - 18.30 uur Toerwagen Diesel Cup 100 minuten

Zondag 6 juli 2008
11:00 uur - 11:25 uur Dunlop SportMaxx Clio Cup 12 ronden (max 25 min)
11:40 uur - 12:05 uur Benelux Racing League 12 ronden (max 25 min)
12:20 uur - 12:45 uur BMW 130i Cup 10 ronden (max 25 min)
13:00 uur - 13:30 uur Formido Swift Cup 12 ronden (max 30 min)
13:45 uur - 14.10 uur Formule Ford 12 ronden (max 25 min)
14:25 uur - 15:15 uur Toerwagen Diesel Cup 50 minuten
15:30 uur - 15:55 uur Benelux Racing League 12 ronden (max 25 min)
16:10 uur - 16:45 uur Samsung BMW 130i Cup 16 ronden (max 35 min)
17:05 uur - 17.30 uur Dunlop SportMaxx Clio Cup 12 ronden (max 25 min)
17:45 uur - 18.10 uur Formule Ford 12 ronden (max 25 min)

www.cpz.nl

9053268
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
5370
7491
40063
8959249
128150
211729
9053268

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven