Hoewel het koude en natte weer meer associaties opriep met het Winter Endurance Kampioenschap vormden dit weekeinde de Kruidvat Gillette Paasraces op Circuit Park Zandvoort als altijd de start van het nationale raceseizoen voor de klassen in het Dutch Power Pack. Niet minder dan 18.821 bezoekers trotseerden de regen en waren op Zandvoort getuige van een afwisselend raceprogramma met in totaal vijftien wedstrijden.

In het HDI-Gerling Dutch GT Championship, de eredivisie van de Nederlandse autosport, beleefde de nieuw ontwikkelde Porsche 997 GT4 een uitstekende première met een overwinning voor Phil Bastiaans in de tweede sprintrace en de zege voor Bastiaans en diens HTC-Porsche Groep Zuid-teamgenoot Jan Lammers tijdens de hoofdrace. In de eerste sprintrace kwam Henry Zumbrink met zijn Corvette als eerste over de eindstreep, maar bij de technische controle na afloop van de race bleek zijn auto niet conform het reglement, waardoor Zumbrink uit de uitslag werd gehaald. Het team ging tegen deze diskwalificatie in beroep, waarover op een later tijdstip zal worden beslist. Zo ging de overwinning naar Cor Euser in de Lotus Evora GT4.

De Formido Swift Cup begon tijdens de Kruidvat Gillette Paasraces aan een nieuw tijdperk, want voor de eerste maal werd in de populaire instapklasse geracet met de nieuwe Suzuki Swift Sport. Allard Kalff stapte in als gastrijder en won beide races, maar omdat hij bij zijn eenmalig optreden niet voor punten in aanmerking kwam, behaalde Jeffrey Rademaker in beide wedstrijden de maximale score. Kim van den Berg eindigde in de twee wedstrijden op de derde plaats.

Niels Langeveld won beide races in de Dutch Renault Clio Cup, voor het eerst sinds een aantal jaren weer met Dunlop als officiële bandenleverancier. In beide wedstrijden eindigde Sebastiaan Bleekemolen als tweede en René Steenmetz op de derde plaats.

Jos Kiekens werd winnaar van de eerste race van het seizoen in de Dutch Formula Ford, Melroy Heemskerk won de overige beide races. Tweede plaatsen waren er achtereenvolgens voor Michel Florie, Bas Schouten en Bart van Os, terwijl de uit de Formido Swift Cup overgestapte Van Os in de eerste twee races als derde eindigde. In de derde wedstrijd van het weekeinde completeerde Jos Kiekens het podium.

Met het Burando Production Open maakte een nieuwe nationale raceklasse zijn opwachting op Circuit Park Zandvoort. Met Wesley Caransa, Tim Hummel (beide BMW 130i) en Rob Severs (BMW 120d Coupé) bezetten BMW-coureurs alledrie de podiumplaatsen in de eerste race. Ook in de tweede race was dit het geval, met Pieter vander Wal (BMW E46 Compact) als winnaar, gevolgd door Rob Severs en Dennis Houweling (BMW 120d). In race drie won Severs voor Dennis Houweling (BMW 120d) en Pieter van der Wal.

Bij de Radicals won Tim van Gog de eerste race voor het duo Niek van Sambeek/Donald Molenaar en solorijder Co Koppejan. In race twee zegevierde Willy Gruber voor Van Gog en het duo Henk Thuis/Karline Stala.

Het volgende evenement op Circuit Park Zandvoort is het ADAC Masters Weekend van 4 tot en met 6 mei aanstaande.

Tekst: PR

9937934
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1500
3853
5353
9912942
93333
147943
9937934

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven