Extreme weersomstandigheden, spectaculaire races en demonstraties en de beste Formule 3-rijders van Europa – dat waren dit weekeinde de ingrediënten voor de 22e editie van de RTL GP Masters of Formula 3 op Circuit Park Zandvoort. Naast de reguliere klassen van het Dutch Power Pack trok vooral de Formule 3-race de aandacht van de in totaal 26.500 bezoekers. De Spanjaard Daniel Juncadella kwam hierin als winnaar uit de bus, terwijl Hannes van Asseldonk uit Boekel met zijn derde plaats voor het eerst sinds 2006 weer eens voor een Nederlands podiumsucces in de belangrijkste Formule 3-race van Europa zorgde. In het HDI-Gerling Dutch GT Championship waren Chevrolet Camaro-coureurs Duncan Huisman en Max Braams de mannen van het weekeinde.

Met nagenoeg alle rijders uit de Formule 3 Euro Serie en een prominente afvaardiging uit het Brits Formule 3-kampioenschap, aangevuld met een aantal gastrijders, kende de Formule 3-race tijdens de Masters een goede bezetting. De Spanjaard Daniel Juncadella, die als leider in de tussenstand van de Formule 3 Euro Serie naar Zandvoort kwam, werd van tevoren al als een van de favorieten voor de eindzege beschouwd. Zelf was hij er ook op gebrand op Zandvoort goed te scoren, nadat hij vorig jaar al bij de start door een concurrent van de baan gereden werd. Ditmaal scoorde de de 22-jarige rijder een loepzuivere hattrick met pole position, een start-finishzege en de snelste raceronde. “Misschien wel het grootste succes in mijn loopbaan tot nu toe”, concludeerde Juncadella, die vorig jaar al de prestigieuze Formule 3-Grand Prix van Macau op zijn naam wist te schrijven. Juncadella’s Italiaanse teamgenoot Raffaele Marciello eindigde als tweede, terwijl Hannes van Asseldonk bij zijn eerste Formule 3-race in Zandvoort aan Zee zeer verdienstelijk als derde over de eindstreep kwam. “Een mooi resultaat voor eigen publiek, misschien wel meer dan ik had verwacht”, aldus de Brabantse coureur. Dennis van de Laar uit Zandvoort kende de nodige problemen bij de start van de race, maar was met een aantal fraaie inhaalacties wel de smaakmaker van de wedstrijd. Hij werd uiteindelijk als 13e geklasseerd.

In het HDI-Gerling Dutch GT Championship beleefden Duncan Huisman en Max Braams in de Chevrolet Camaro van het Las Moras Racing Team een perfect weekeinde. Beide coureurs wonnen hun sprintrace, terwijl ze gezamenlijk ook de 50 minuten lange hoofdrace met pitstop en rijderswissel op hun naam schreven.

Jeroen Bleekemolen won de eerste race van de Renault Clio Cup, die op zaterdag in de stromende regen verreden werd en ook voortijdig werd afgebroken, voor Niels Langeveld en Sebastiaan Bleekemolen. In de race op zondag regende het opnieuw, wat het voor de deelnemers wederom erg lastig maakte. Ditmaal was het Sebastiaan Bleekemolen die won, voor Marcel Dekker en Niels Langeveld. Ruud Steenmetz en Arthur Tjon waren de respectievelijke winnaars in de Olympia-klasse.

Met elk een overwinning en een tweede plaats waren David Verzijlbergen en Tommy van Erp het succesvolst in de beide races van de Formido Swift Cup. Jeffrey Rademaker eindigde in beide wedstrijden als derde, beide malen voor Kim van den Berg als best geklasseerde dame.

Wesley Caransa en Matthijs Harkema wonnen met hun BMW 130i alle drie de races in het Burando Production Open. In de eerste race werd Tim Hummel tweede voor Maurits Caransa, beide eveneens met een BMW 130i. Laatstgenoemde behaalde in de twee overige races de tweede plaats, respectievelijk voor Rob Severs (BMW 120d) en Bas Baars (Volvo C30).

In de Formule Ford, waarin de wedstrijden meetelden voor het Nederlands Formule Ford-kampioenschap en de Formule Ford Euro Cup, behaalden Jake Cook en Eric Lichtenstein, gastrijders uit de Britse serie, elk een overwinning en een tweede plaats, met Julio Moreno in beide races als derde. De best geklasseerde Duratec-deelnemer was in de eerste race Bas Schouten, gevolgd door Max van Splunteren en Falco Wauer. In de tweede race was Michel Florie de beste Duratec-rijder, voor Bas Schouten en Nicolai Sylvest.

Tim van Gog en Wim van Genderen wonnen samen de eerste race om het Dutch Radical Championship, voor Ivo Ragan en Mateusz Svoboda. In de tweede race won Roger Hodenius voor Henk Thuis en Van Gog/Van Genderen.

Evenals vorig jaar was ook de BOSS GP-serie voor ondermeer Formule 1-, GP2- en IndyCar-auto’s te gast tijdens de RTL GP Masters of Formula 3. De race op zaterdag werd gewonnen door Klaas Zwart, voor Marijn van Kalmthout en Erik Zwart. Op zondag, in de regen, zegevierde Van Kalmthout voor eigen publiek, voor de Oostenrijker Bernd Herndlhofer en Klaas Zwart.

Tekst: PR

9934132
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1551
2708
21190
9885139
89531
147943
9934132

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven