Na ruim een maand zijn alle F1Driven coureurs inmiddels weer in actie gekomen. Ronde 3 is hiermee ten einde en de jury heeft zich weer gebogen over de prestaties van de talenten. We beginnen ditmaal met Yelmer Buurman, de GP2 rijder van Trust Team Arden beleefde namelijk zijn hoogtepunt in de Europese GP2 serie tot nu toe met een schitterende 2e plaats in Magny Cours. De jury had volop lof voor zijn prestatie, maar plaatste toch als kanttekening dat de kwalificatie niet goed was. Daarnaast hebben de weersomstandigheden het Trust Team Arden nadrukkelijk in de kaart gespeeld. Yelmer krijgt daarom voor deze ronde een 6,9.

Ho Pin Tung kon daarentegen op minder lovende woorden rekenen. Met een 17e startplaats, een touché in race1 en een 14e plaats in de tweede race, was het weekend absoluut niet wat de jury ervan verwacht had na Ho Pin zijn 2e plaats op Monaco. Het cijfer kwam daarom ook uit op een 4,3. Hopelijk kan Ho Pin komend weekend op Silverstone alsnog laten zien dat Monaco geen toevalstreffer was!

Vervolgens komen we bij het enige vrouwelijke F1Driven talent: Shirley van der Lof. Op Hockenheim beleefde zij een weekend met gemengde gevoelens. Zo eindigde de race op zaterdag met een harde crash vanwege een fout van een andere rijder. Hierdoor werd Shirley gelanceerd en landde hard op de grond. Op zondag werd ze wel weer tweede in de de Trophy klasse van de Duitse Formule-3. De jury is daarom positiever dan in ronde 2 en komt gemiddeld op een 5,3.

Carlo van Dam behaalde wederom een overwinning in Japan, evenals een tweede plaats. Zodoende heeft hij inmiddels stevig de leiding in handen voor het kampioenschap en lijkt zijn keuze voor Japan erg goed uit te pakken. Allard Kalff omschreef de ontwikkeling treffend: ”Carlo maakt nu goed gebruik van team en het materiaal maar kan hierin nog overtuigender zijn.” Bovendien blijft het voor de jury een moeilijk in te schatten kampioenschap en komt Carlo tevens uit voor het allerbeste team. Deze maand komt het F1Driven panel dus uit op een 7,1 voor Carlo van Dam.

Op het Tsjechische circuit van Brno heeft Chris van der Drift weer orde op zaken gesteld met een overwinning in race1. In de tweede race wist hij na het toepassen van de “reversed grid”, dus het omdraaien van de top-8,  toch nog tot een 5e plaats te komen, waardoor hij nu met 4 punten voorsprong aan de leiding in het kampioenschap gaat. Ook de jury vindt dat Chris momenteel duidelijk zijn stempel op het kampioenschap drukt, maar blijft desondanks twijfelachtig over de zwaarte van het kampioenschap zelf. Deze ronde krijgt Chris een mooie 7,1 als beoordeling.

GiGa, zoals Giedo van der Garde ook wel wordt genoemd, was razendsnel op Silverstone maar wist weer niet te winnen. In de World Series by Renault wordt de “reversed grid” regel, in tegenstelling tot de Formule3 Euroseries, toegepast voor de 1e race. Met een 5e plaats in de eerste race, en een 2e op zondag deed Giedo goede zaken voor het kampioenschap. De snelheid zat er absoluut weer goed in, maar mede door de blauwe vlaggen wist Giedo niet te winnen. “Giedo moet de laatste races steeds iemand voor zich dulden, het sprokkelen van punten is echter niet goed genoeg”, aldus Kees van der Grint. Punten sprokkelen of niet, Giedo staat wel ruim 1e in het kampioenschap van de World Series by Renault met 43 punten voorsprong op de nummer 2. Zijn jurypunt komt voor deze ronde uit op een 6,9.

Op de beroemde Norisring zagen we afgelopen weekend Renger van der Zande in actie. Wederom gingen Renger en zijn team de mist in met de set-up voor de kwalificatie en moest hij zich gedurende het weekend naar voren knokken. Dit deed hij met verve, eerst van de 23e plaats naar de 10e, een race later werd dit omgezet in een 5e plaats. De jury vindt echter wel dat Renger niet constant genoeg presteert en beoordeelt zijn optreden daarom met een 5,4.

Tot slot Jeroen Bleekemolen die een fantastische maand kende. Allereerst was daar natuurlijk de overwinning op Le Mans samen met Jos Verstappen en Peter van Merksteijn. Maar ook in de Porsche Supercup deed Jeroen goede zaken met een overwinning op Magny Cours. Jeroen komt daarom overtuigend als winnaar uit ronde3 met een 8,25.

Juryrapport ronde 3:
1 Jeroen Bleekemolen: 8,25
2 Carlo van Dam: 7,1
* Chris van der Drift: 7,1
4 Giedo van der Garde: 6,9
* Yelmer Buurman: 6,9
6 Renger van der Zande: 5,4
7 Shirley van der Lof: 5,3
8 Ho Pin Tung:4,3        
De gemiddelde cijfers zijn te zien op F1Driven.com

In de publieksstemming was het dit keer ongekend spannend tussen Carlo van Dam en Renger van der Zande. Renger wist echter dit keer aan het langste eind te trekken en doorbreekt daarmee de hegemonie van Carlo van Dam.

Publieksstemming ronde 3 :
1 Renger van der Zande: 10
2 Carlo van Dam: 9
3 Chris van der Drift:  8
4 Giedo van der Garde:  6,5
5 Yelmer Buurman 6,5
6 Jeroen Bleekemolen: 4
7 Ho Pin Tung: 4
8 Shirley van der Lof:  4
De schaal loopt af van 10 tot 3, rijders met hetzelfde percentage krijgen het gemiddelde cijfer.

De komende ronde zal wederom een ruime maand bestrijken. Dit komt omdat de eerstvolgende wedstrijd van Shirley pas begin augustus plaatsvindt op Assen. Afgezien van Carlo van Dam, zullen de overige talenten daarom beoordeeld gaan worden op 2 evenementen. Hierbij is ook de nieuwe ronde gestart voor de publieksstemming van ronde 4, breng dus allemaal weer je stem uit op de rijder die deze ronde de meeste indruk op je maakt!

12237435
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1473
4335
9008
12203410
51026
92573
12237435

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven