Gecombineerde motorische sportevenementen blijven een grote aantrekkingskracht op het publiek uitoefenen. Dat bleek ook zondag 5 augustus overduidelijk op het TT Circuit Assen. Tijdens de GAMMA Racing Day passeerden maar liefst 62.000 bezoekers de poorten van het circuit en dat betekende een nieuw record voor de Racing Day in Assen.

De tienduizenden kwamen niet voor niets, want ze kregen een spektakel voorgeschoteld dat klonk als een klok. Demonstraties, spannende races en geweldige shows voerden de boventoon. Voor enkele uitverkoren was een aantal ronden in de BMW M3 bij Prins Pieter Christiaan van Oranje het hoogtepunt van deze geweldige racedag. Voor anderen was het optreden van de Red Bull Nascar het hoogtepunt. Het publiek ging op de banken bij het draaien van de donuts met de Red Bull NASCAR, die niet alleen een prachtig geluid produceerde, maar ook nog enkele supersnelle ronden over het circuit aflegde.

Driftkoning Tom Coronel kreeg de handen talloze malen op elkaar met zijn geweldige demonstratie van de NL Drift Series en ook met zijn DAKAR Buggy. Robert Doornbos, de beroemde ex-Formule 1 coureur, kwam voor de dag met de elektrisch aangedreven Tesla Roadster, een prachtige bolide die alom bewondering oogstte. De gratis toegankelijke GAMMA Racing Day is het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement van Europa en dat werd zondag nog eens duidelijk onderstreept met het enorme aantal bezoekers.

Niet alleen de shows trokken de aandacht, ook bekende coureurs kwamen voor het voetlicht, zoals GAMMA MOTO3-coureur Jasper Iwema. Ondanks zijn beenbreuk was hij actief en vermaakte de bezoekers met postersigneersessies en een optreden in de bijzondere LEGO Formule 1 bolide, waarin 80.000 Legostenen verwerkt waren. Net als de rondjes die GP-topper Scott Redding reed, maakte dat indruk.

Bij de races liet de nog jeugdige Nicky de Vries een imponerend optreden zien bij de NEC Formula 2.0. Hoewel hij op de eerste startrij stond kwam hij de eerste bocht slechts als achtste door, maar na een geweldige inhaalrace wist hij deze klasse op zijn naam te schrijven.

Andere overwinningen waren er voor Jimmy Erikson in de geweldige ATS Formel3, de prestigieuze Duitse Formule 3 serie. Het koppel Van der Graaff/Ribbens was in de Supercar Challenge GT en SSI de beste en Van der Eijk/Van der Slik in de Supercar Challenge S1 en S2. Bij de Superkarts ging de zege naar de Nederlander Marcel Maasman.

Ook kwamen de racemotoren in de baan met als bijzondere deelnemer zijspancoureur Bennie Streuer die met zijn nieuwe bakkenist Freek Dirksen reed. En bepaald niet onverdienstelijk. Streuer greep de tweede plek achter de lijstaanvoerder in het wereldkampioenschap Tim Reeves. De soloklassen gaven spannende races te zien, met in de Dutch Superbikes Danny de Boer als winnaar, in de Dutch Supersport Stuart Voskamp en bij de TTXGP, de klasse met elektrisch aangedreven motoren, Ho Chi Fung als winnaar.

9942359
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1616
4309
9778
9912942
97758
147943
9942359

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven