Stichting Heartbeat heeft het eerste lustrum van de HeartRace Circuitdag op gepaste wijze gevierd met opnieuw een spectaculaire circuitdag op het circuit van Zandvoort. Op 28 augustus traden ruim 70 exclusieve sportwagens aan om, aangevoerd door Caterham F1 testcoureur Giedo van der Garde en presentator Rob Kamphues, meer dan 300 Heartbeat-gasten een prachtige dag op het circuit van Zandvoort te bezorgen.


 
De middag in Zandvoort stond voor de kleine én grote gasten bol van de activiteiten. Naast springkussens, een skelterbaan en een slotracebaan verzorgde de nieuwe BMW Driving Experience Slotemakers antislipschool spectaculaire demo's, was de Landmacht present om gasten in twee Fenneks-voertuigen mee te nemen voor een 4x4 experience in de duinen van het circuit en stond er een prachtige driftshow op het programma. Maar de grootste aandacht ging uiteraard uit naar de circuitsessie, waarbij zo'n 70 exclusieve Ferrari's, Maserati's, Porsches, Mercedes-Benz-modellen en tal van andere bolides de gasten op snelheid mee over het circuit van Zandvoort namen.

BN'ers steken Stichting Heartbeat hart onder de riem
Caterham Formule 1 testcoureur en GP2-rijder Giedo van der Garde werkte belangeloos mee aan deze dag als ambassadeur en voerde het veld aan in, hoe toepasselijk, een BMW M3 safety car. "Heel graag wil ik Giedo hartelijk bedanken voor zijn medewerking en inzet," verklaart Björn Tannemaat, voorzitter van Stichting Heartbeat. "Afgelopen weekend nog zat hij achter het stuur van een Caterham Formule 1 auto en aanstaand weekend rijdt hij alweer een GP2-race op het circuit van Spa-Francorchamps. Ik vind het fantastisch dat Giedo ondanks zijn drukke schema toch een gaatje voor ons vrij heeft willen maken."

Nog een bekend gezicht tijdens de HeartRace Circuitdag was dat van presentator en coureur Rob Kamphues. "Rob heeft als hartpatiënt zelf op zeer jonge leeftijd een ingrijpende hartoperatie ondergaan, en is het bewijs dat een hartafwijking je er niet van hoeft te weerhouden om een prachtig leven te hebben," voegt Tannemaat toe.

Net als voorgaande jaren werd de HeartRace Circuitdag opnieuw mogelijk gemaakt met de hulp van een groot aantal vrijwilligers en bedrijven. "Het gaat te ver om iedereen persoonlijk te kunnen bedanken, maar een dag als deze is niet mogelijk zonder de hulp van heel veel mensen en bedrijven die geheel belangeloos meewerken om de jonge hartpatiëntjes samen met hun familie een prachtige dag te bezorgen. Langs deze weg wil ik hen nogmaals heel hartelijk bedanken!"

Stichting Heartbeat
Stichting Heartbeat zet zich al jaren in om gezinnen met een kind met hartproblemen de mogelijkheid te bieden even te ontspannen door middel van een korte vakantie of een leuk dagje uit. Daarnaast maakt de Stichting zich hard voor het uitbreiden van het aantal defibrillatoren in het straatbeeld. De impact voor een gezin waarvan één of meer van de kinderen hartpatiënt is, is groot. Zeker wanneer er langdurige ziekenhuisopnames noodzakelijk zijn, komen gezinnen onder druk te staan. Stichting Heartbeat zorgt in deze moeilijke periode voor een lichtpuntje. De Stichting bereikt dit door voor gezinnen met een hartpatiënt in de leeftijd van 0 tot 18 jaar gezinsvakanties en eendaagse activiteiten te organiseren. Naast de HeartRace circuitdag worden door Stichting Heartbeat bijvoorbeeld ook de HeartDrive, een toertocht met bijzondere auto's, een dag in een pretpark en een golfdag speciaal voor kinderen georganiseerd.


Stichting Heartbeat werkt verder aan een brede aanwezigheid van AED's op diverse manieren. Middels HeartSafe-projecten streeft de Stichting naar hartveilige gemeenten en zet ze zich in om hartveilige evenementen te creëren en duidelijkheid te scheppen in de plaatsing van AED's.

Stichting Heartbeat is een ideële organisatie die in 2006 is opgericht door Björn en Nicole Tannemaat, naar aanleiding van de ervaringen die ze hebben opgedaan met hun zoon Sebastiaan, die hartpatiënt is. Stichting Heartbeat is door de Belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling, kortweg ANBI. Meer informatie hierover is te vinden op www.anbi.nl en op de site van de Belastingdienst.

Meer informatie over Stichting Heartbeat, de HeartRace Circuitdag en het raceteam Hartrijden is beschikbaar op www.stichtingheartbeat.nl en www.hartrijden.nl

Tekst: PR

9942253
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1510
4309
9672
9912942
97652
147943
9942253

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven