Racefans van het Dutch Power Pack hebben een boeiend raceweekend beleefd bij de Trophy of the Dunes op Circuit Park Zandvoort. Maar liefst tien wedstrijden stonden op het programma op zondag. Veel van deze races werden gekenmerkt door spanning en spektakel. Een van de hoofdattracties van het weekend was het HDI-Gerling Dutch GT Championship. In deze eredivisie van het Dutch Power Pack werd drie maal gestreden om de zeges. Op zaterdag werd de winst gepakt door Ferdinand Kool met de Chevrolet Corvette C6. Op het podium werd hij geflankeerd door teamgenoot Christiaan Frankenhout en Camaro-rijder Max Braams. De tweede sprintrace werd gewonnen door Nicky Catsburg. Hij finishte met zijn Racing Team Holland BMW voor de sterk rijdende Duncan Huisman met de Chevrolet Camaro. Henry Zumbrink completeerde het podium.

De hoofdrace over vijftig minuten, inclusief verplichte pitstop, werd gewonnen door Nicky Catsburg en Ricardo van der Ende. Met een nipte voorsprong eindigde het duo voor Max Braams en Duncan Huisman. De derde positie werd opgeëist door Phil Bastiaans en Jan Lammers. Ondanks een tegenvaller in de eerste sprintrace, behoudt Bastiaans, dankzij de podiumplaats, het zicht op de titel in het HDI-Gerling Dutch GT Championship. De leiding in het kampioenschap is overgenomen door Nicky Catsburg, nadat Ferdinand Kool en Henry Zumbrink slechts als tiende werden afgevlagd in de hoofdrace. Kool is hierdoor gezakt naar de tweede plaats in de stand. Bastiaans bezet de derde plaats in de stand.

Een andere smaakmaker tijdens de Trophy of the Dunes was de Northern European Cup Formula Renault 2.0. Er werd fel en stevig gestreden om elke meter van het Zandvoortse asfalt. De Britse coureur Josh Hill won de eerste race op zaterdag. Jeroen Slaghekke finishte op slecht 0,4 seconden op de tweede plaats. De Brit Jake Dennis finishte als derde. In de tweede manche klonk het Wilhelmus voor Steijn Schothorst. De Nederlander won de race en hield daarbij Shahaan Engineer en Jake Dennis achter zich. De derde wedstrijd werd een prooi voor Jordan King, gevolgd door Engineer. Ditmaal was Meindert van Buuren de beste Nederlandse coureur, met de derde plaats.

Voor de talentvolle coureurs uit de Formido Swift Cup stonden eveneens drie wedstrijden op het programma. David Verzijlbergen pakte daarbij de winst in zowel de eerste als de derde race. Jeffrey Rademaker deed goede zaken, door niet alleen twee keer als tweede te worden afgevlagd, maar ook door de zege te pakken in de tweede wedstrijd van het weekend. Tommy van Erp finishte tweemaal als derde en eenmaal als tweede. Ook Stefan Beelen mocht na de tweede wedstrijd op het podium plaats nemen.

De wedstrijden van de Dutch Renault Clio Cup leverden eveneens een fraai schouwspel op. Sebastiaan won beide wedstrijden. In de eerste wedstrijd stond hij op het podium met Marcel Dekker en Ruud Steenmetz. Bij de tweede race werd ‘de Bleek’ vergezeld door Niels Langeveld en wederom Steenmetz. Steenmetz won ook beide races om de Olympia Cup en heeft dankzij die twee zeges de Olympia-titel veilig weten te stellen.

Ook werden drie races verreden door het Burando Production Open. Hier won Henk Vuik de eerste wedstrijd, terwijl Rob Severs de winst pakte in de tweede en derde race.

Daarnaast kwam ook de Supercar Challenge in actie met de Supersport en Sport divisies. Koen Bogaerts en Pieter van Soelen wonnen daarbij de zaterdag-race, terwijl Peter Hoevenaars met zijn BMW 132i naar de zege reed op zondag.

Volgende evenement: Formido Finaleraces, 6 & 7 oktober, Circuit Park Zandvoort.

 

Tekst: PR

9934213
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1632
2708
21271
9885139
89612
147943
9934213

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven