In het weekend van 6 en 7 oktober vinden op Circuit Park Zandvoort de Formido Finaleraces plaats. Het evenement staat al enkele jaren bekend om haar sensationele wedstrijden met spannende ontknopingen. In bijna alle series wordt nog gevochten om de beslissende punten, dus spektakel lijkt verzekerd.

 

Een van de hoofdattracties van het evenement is het HDI-Gerling Dutch GT Championship. Nicky Catsburg gaat aan de leiding met de Racing Team Holland BMW M3 GT4. Daarbij voelt hij echter de hete adem van Ferdinand Kool in zijn nek. De Corvette-coureur volgt Catsburg op slechts drie punten. Phil Bastiaans maakt met zijn Porsche GT4 eveneens een goede kans om de kampioensbokaal te pakken. Ook Henry Zumbrink zou er nog met de titel vandoor kunnen gaan. Daarnaast wordt er gestreden om de Gentlemen Drivers Trophy tussen Paul Vahstal en Bernhard van Oranje. De HDI-Gerling Dutch GT-grid zal behoorlijk fors zijn, mede door de deelname van een aantal gastrijders, waaronder de nieuwe Hyundai Genesis GT4 en een fraaie delegatie racewagens van de Aston Martin GT4 Challenge of Great Britain.

 

Naast de aanwezigheid van Formido als hoofdsponsor van de Finaleraces, is de keten van deco-bouwmarkten ook actief in de Formido Swift Cup. In deze klasse, met gelijkwaardige Suzuki Swift Sport auto’s en jonge, veelal beginnende, coureurs, wordt het publiek elke race getrakteerd op een twaalf ronden durende show met vele inhaalacties. De strijd om de titel gaat tussen Jeffrey Rademaker, David Verzijlbergen en Tommy van Erp. Daarnaast is er een mooie strijd om de vierde plaats in het kampioenschap tussen Alain Mossinkhoff, Jörg Obluda en Harders Plaza-coureur Kim van den Berg. Ook hier zullen nog een aantal extra rijders aan het raceweekend deelnemen waaronder locale coureurs als Youri Verswijveren en Justin van Densen. 

 

Een andere smaakmaker tijdens het weekend is de Dutch Renault Clio Cup. De eindfase van het seizoen is ongekend spannend. Niels Langeveld gaat met zijn Renault Clio RS III aan de leiding in de stand. Maar vooral in het tweede deel van het seizoen is Sebastiaan Bleekemolen bezig met een inhaalslag. Beide opponenten worden gescheiden door een verschil van slechts 16 punten. Met 44 punten te verdelen tijdens de Formido Finaleraces is dan ook alles nog mogelijk.

 

Op het raceprogramma van de Formido Finaleraces prijken tevens drie wedstrijden van het Dutch Formula Ford Championship. In deze klasse, met de snelle formulewagens, gaat de strijd om de titel tussen Michel Florie en Bart van Os. Daar waar Florie als ervaren coureur op dit moment de beste papieren in handen heeft, zal Van Os er alles aan willen doen om de marginale achterstand van slechts vijf punten, om te zetten in een voorsprong en daarmee de titel veilig te stellen.

 

Burando Production Open drie maal in actie
Bij de Formido Finaleraces mag ook het Burando Production Open niet ontbreken. De raceklasse, die wordt gekenmerkt door een grote diversiteit aan deelnemende bolides, zal drie wedstrijden af werken op Circuit Park Zandvoort. Rob Severs heeft de titel inmiddels veilig weten te stellen, maar achter hem zal nog fel worden gestreden om het vice-kampioenschap.

 

Na het wervelende optreden van vorig jaar, zijn ook de rappe Mazda roadsters uit de Ribank Mazda MaX5 Cup wederom op Circuit Park Zandvoort aanwezig voor twee wedstrijden. De serie staat bekend om het de vele slipstreamgevechten die door het gehele veld plaats vinden. Speciaal voor de Formido Finaleraces zullen ook de beste Britse MX-5-racers aanwezig zijn om zich in de strijd te mengen.

Gratis naar de Formido Finaleraces
Speciaal voor de Formido Finaleraces heeft de deco-bouwmarkt een interessante publieksactie opgezet, waarbij gratis kaarten voor de races te verkrijgen zijn. De gratis duinkaarten zijn af te halen bij de filialen van Formido of zijn te downloaden via www.formido.nl. De kaarten zijn alleen geldig op zondag 7 oktober en geven toegang tot het duinterrein en de overdekte hoofdtribune waar een groot videoscherm zal zijn opgesteld. Tevens is er voor de jongere racefans een speciale Junior Paddock, waar zij zich met diverse springkussens en speeltoestellen kunnen vermaken.

Toegangskaarten
Alle overige toegangsbewijzen zijn in de voorverkoop aan te schaffen via de website van Circuit Park Zandvoort (www.circuit-zandvoort.nl) of bij de ruim 400 Primera winkels. Kaarten die besteld worden in de voorverkoop zijn goedkoper dan aan de kassa’s op het evenement zelf. Zo kost een weekend-duinkaart in de voorverkoop € 10,00, waarbij kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, gratis toegang hebben. Een weekend-paddockkaart, met toegang tot het rennerskwartier, kost in de voorverkoop € 30,00. Kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, ontvangen vijftig procent korting op een paddockkaart. De paddockkaart geeft tevens toegang tot de Tango Tribune en de Grid Walk van het HDI-Gerling Dutch GT Championship, voorafgaand aan de hoofdrace op zondag.

Tekst: PR

10056372
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
787
3963
8007
10014938
93600
118171
10056372

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven