Dunlop, één van de meest toonaangevende fabrikanten van hoogwaardige prestatiebanden ter wereld, verlengt de samenwerking met Bleekemolens Race Planet. Als onderdeel van die samenwerking zorgt Dunlop er voor dat het volledige wagenpark van Bleekemolens Race Planet de komende drie jaar opnieuw is uitgerust met Dunlop-banden. De gasten van Bleekemolens Race Planet kunnen op deze manier zelf de kwaliteit en prestaties van Dunlop ondervinden in veel extremere situaties dan op de openbare weg.

Kristof Van den Bosch, Dunlop Brand Manager Benelux: "In 2010 zijn we voor het eerst een partnership aangegaan met Bleekemolens Race Planet. Tijdens de afgelopen drie jaar is duidelijk gebleken dat beide partijen elkaar perfect ondersteunen. Onze banden voldoen uitstekend aan de hoge en uiteenlopende eisen die de technische staff van Bleekemolens Race Planet stelt voor het rijden op het circuit, het driften, het dragracen en het slalom rijden."

“Wij vieren dit jaar alweer ons 25-jarige jubileum. Wij durven dus best te zeggen dat wij weten aan welke eigenschappen een autoband moet voldoen. Een bandenpartner voor ons wagenpark vinden is dan ook niet eenvoudig. De eisen die wij stellen aan de banden zijn extreem hoog. De band moet onder droge en natte weersomstandigheden uitstekend presteren. Bovendien moet de band een perfecte grip hebben om onze gasten de snelheid van de auto's te laten ervaren. En uiteraard mag de band geen hoge slijtage vertonen bij intensief gebruik. Dunlop voldoet volledig aan onze wensen en daarom zijn wij verheugd om ook de komende drie jaar met deze professionele partij samen te werken,” aldus Sebastiaan Bleekemolen.

Naarmate de bandentechnologie evolueert doet wegtechnologie steeds vaker haar intrede op het circuit en vice versa. Daarbij evolueren zowel autosport als het particuliere wagenpark naar een groenere toekomst. Dankzij technologische ontwikkelingen zijn nieuwe normen haalbaar en worden hoge verwachtingen geschept voor sportieve auto’s. Er wordt ontzettend veel aandacht geschonken aan de ontwikkeling van een band voor de openbare weg. Het resultaat is van zo'n hoge kwaliteit dat de band ook geschikt is voor de racerij.

Ook in de nieuwe bandenlabelcontext blijft Dunlop zijn DNA trouw onder het motto 'prestaties zonder compromissen'. Zo zal de nieuwe Dunlop Sport BluResponse band met B/A label door Bleekemolens Race Planet ondermeer ingezet worden op de BMW-1 series; een vast onderdeel van de Race Experience van het bedrijf.

Bij Bleekemolens Race Planet kunnen bezoekers op één dag zelf ervaren hoe het is om met Porsche's, Ferrari's, Lamborghini's, Aston Martins en tal van andere sensationele auto's over het circuit van Zandvoort te rijden. Iedereen met een rijbewijs mag zelf in deze auto's rijden. Geen instructeur op de bijrijdersstoel, geen verkeersdrempels, geen snelheidscamera's, gewoon lekker rijden. Uitmuntende banden zijn daarbij voor Bleekemolens Race Planet essentieel.

“Dunlop viert dit jaar zijn 125ste verjaardag en is 's werelds belangrijkste leverancier van motorsportbanden. Het is dus een merk met een ruime historie en technologische track record; zowel op de openbare weg als op het circuit. Deze combinatie zorgt ervoor dat Dunlop een goede band kan leveren voor onze incentives op circuit Zandvoort. Naast de marketingondersteuning is ook de technische ondersteuning een belangrijke toegevoegde waarde binnen het partnership. Uiteindelijk is dat een mix waar we naar op zoek zijn en hebben gevonden!” besluit Michael Bleekemolen.

PR

9937566
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1132
3853
4985
9912942
92965
147943
9937566

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven