Hoewel de financiële situatie in Europa zijn sporen ook in de autosport achterlaat, is Team Bleekemolen komend autosportseizoen toch weer sterk vertegenwoordigd in zowel nationale als internationale raceklassen. Met maar liefst tien auto’s in vier verschillende competities en met louter coureurs die voor podiumplaatsen kunnen strijden mikt het team op klinkende overwinningen.

Op de altijd sterke deelnemerslijst van de Porsche Supercup mag de naam Sebastiaan Bleekemolen natuurlijk niet ontbreken. De oudste zoon van Michael Bleekemolen is al jarenlang een vaste waarde in de Porsche Supercup en hoopt ook komend seizoen weer op podiumplaatsen. Jeroen Mul begint bij Team Bleekemolen aan zijn tweede seizoen in de meest competitieve raceklasse ter wereld. Mul maakte vorig seizoen als rookie veel indruk en is vast van plan zich dit seizoen in de voorhoede te melden. Ben Barker is de derde Porsche-rijder bij Team Bleekemolen. Barker scoorde afgelopen seizoen in de Britse Porsche Carreracup veel overwinningen en acht de tijd nu rijp voor deelname aan de Porsche Supercup. Barker hoopt bij Team Bleekemolen met de toppers mee te kunnen draaien. Het team van Sebastiaan Bleekemolen zal er alles aan doen het grote aantal overwinningen dat al op hun palmares staat verder te verhogen. De Porsche waarin Team Bleekemolen aan de Supercup zal deelnemen verschilt van de auto van afgelopen seizoen. “Porsche introduceert een nieuw model -gebaseerd op de 991- als 911 GT3 Cup model. De nieuwe Porsche ziet er geweldig uit en ik kan niet wachten om hem eens flink aan de tand te voelen”, kijkt Sebastiaan Bleekemolen vol enthousiasme vooruit. ”Deze racer heeft een 3,8 liter zescilinder motor onder de kap met maar liefst 460 Pk. Net als het vorige model heeft hij een sequentiële versnellingsbak met zes versnellingen en flippers aan het stuur.“

Nadat Team Bleekemolen al diverse gastraces reed in de Porsche Carrera Cup Deutschland, heeft het team met rijders Bas en Pieter Schothorst dit seizoen twee vaste deelnemers aan deze sterke merkencup. Bas Schothorst heeft een uitstekende staat van dienst in vele (inter)nationale raceklassen en ook zijn jongere neef Pieter Schothorst bouwt aan een indrukwekkende carrière. In de Porsche Carreracup Deutschland rijdt Team Bleekemolen tijdens acht van de negen raceweekeinden in het voorprogramma van de prestigieuze toerwagenserie DTM.

De Renault Clio Cup en Bleekemolen kunnen niet los van elkaar gezien worden en ook in seizoen 2013 doet Team Bleekemolen met meerdere auto’s mee in de meest competitieve, nationale autosport-klasse. In 2013 verschijnt het team met vier auto’s aan de start. Komend seizoen worden de Bleekemolen Clio’s bemand door kampioen 2011 en vice-kampioen 2012 Sebastiaan Bleekemolen, Michael Bleekemolen, Melvin de Groot en Ronald Morien. Net als de beide Bleekemolens hebben De Groot en Morien al een jarenlange staat van dienst in de Renault Clio Cup, daarnaast hebben zij ook al in vele andere raceklassen hun sporen verdiend. Met deze vier ervaren rijders zal Team Bleekemolen zeker ook in 2013 een belangrijke stempel op de Renault Clio Cup kunnen drukken.Dennis de Borst en Martin de Kleijn, al jarenlang bij Team Bleekemolen actief in de Renault Clio Cup, hebben dit seizoen gekozen voor endurance races. In co-partnerschap met Team Bleekemolen strijden zij dit seizoen in hun vertrouwde Clio mee in de Supercar Challenge.

In 2012 begon Team Bleekemolen in samenwerking met Racing Team Welzorg een fantastisch nieuw project. Na een lange zoektocht werd Gerard de Nooij geselecteerd als eerste Swift-coureur met een fysieke beperking. De Nooij bestuurt, schakelt en remt zijn aangepaste Swift met alleen zijn handen en groeide gedurende het seizoen enorm in zijn prestaties. Hij wist tijdens de Formido Finaleraces zelfs in de kwalificatie de derde tijd te rijden en finishte net buiten het podium. De Eindhovenaar is er echter op gebrand om in 2013 op het podium te komen en gezien zijn gedrevenheid is dat zeker mogelijk.

Team Bleekemolen staat aan de vooravond van een zeer druk autosportseizoen. De kennis en ervaring die het team de afgelopen jaren in de verschillende raceklassen heeft opgedaan, brengt de coureurs van het team in 2013 ongetwijfeld weer de nodige podiumplaatsen. Met deze rijders is het behalen van één of zelfs meerdere titels zeker mogelijk.

Woord van dank
Het beoefenen van autosport op het hoogste niveau en meestrijden om de winst is afhankelijk van vele facetten. Kennis en ervaring heeft Team Bleekemolen in de afgelopen decennia in zeer ruime mate opgedaan. Maar zonder de bijdragen, in de ruimste zin van het woord, van sponsoren is alle kennis en ervaring een stuk minder waard. Team Bleekemolen is dan ook zeer dankbaar voor het vertrouwen van en de samenwerking met de volgende partners:

Sotrax - Mul Project Ontwikkeling - HSU Payroll Services – Febo - MDK Containers - Alarm Direct - State of Art – Wijzonol - Edauw en Johannissen – Bleekemolens Race Planet - J.J. Darboven & Alfredo Espresso - Porsche Centrum Amsterdam - VG Recycling  - Triple F  - Domaine de l’Amaurigue  - Bribus – McGregor - Hillen & Roosen – DHL – SolutionS – L’Oreal Men Expert.

PR

10056561
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
976
3963
8196
10014938
93789
118171
10056561

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven