In 2012 was autocoureur Jeroen van den Heuvel alweer 12 jaar professioneel aan het werk in deze sport. Jeroen werd in 2002 als race talent ontdekt door race legende Peter van der Kolk. Hier wist de Brabander hoge belangstelling te trekken in het TV programma van Peter op RTL 7. Hierna ging zijn racecarrière als een speer en heeft hij voor bijna alle merken op bijna alle circuits over de hele wereld geracet. Jeroen; “ Wat er met mij in zo’n korte periode gebeurd is, is met geen pen te beschrijven. Van een simpel hard werkende ondernemer, stond ik opeens volop in de spotlights. Allerlei mensen en bedrijven om me heen en ik kon bij ieder race team terecht. De wereld lag voor me open. Peter van der Kolk heeft mij buiten deze mooie sport nog veel meer gebracht. Hij heeft mij op alle vlakken van het leven belangrijke dingen bijgebracht, van heel groot naar heel klein. Als ik het even in mijn bol kreeg, iets wat heel snel gebeurd als je vanaf niets opeens in alles terecht komt, dan zette hij mij wel weer terug op mijn voeten neer !”. Hierna is er een hele mooie en hechte vriendschap ontstaan tussen Jeroen en Peter.

Jeroen kent vele hoogte en diepte punten in zijn carrière. Buiten de support van vele vrienden en sponsoren, heeft hij altijd keihard moeten knokken om zijn sponsorbudgetten rond te kunnen krijgen. Jeroen: “ ik werd als vreemde eend in de harde wereld van autosport geknald en moest me altijd zien te redden. Zeker omdat ik niet uit een rijke familie kom en eigenlijk op zeer late leeftijd als professioneel coureur begonnen ben, loop je tegen allerlei problemen aan. Op de baan wist ik me altijd wel te redden als straatvechter, maar naast de baan bevielen de politieke spelletjes van de autosport mij soms helemaal niet, wat een slangenkuil zeg! Ik ga daar echt nog een keer een boek over schrijven !”. Jeroen heeft juist altijd erg kunnen genieten van de mensen om hem heen en de ware gezelligheid naast de auto. Jeroen:” Uiteraard tellen de prestaties op de baan als eerste, maar daarnaast is de autosport juist een teamsport. Dit doe ik nu al 12 jaar met de meest loyale mensen die ik me maar kan wensen en dat maakt voor mij het plaatje kompleet.”

Jeroen heeft vooral de mooiste herinneringen aan de samenwerking met Peter van der Kolk, Harmen van Putten,Cor Euser, Jan Lammers, Jeroen Bleekemolen, Arie Luyendijk, Henk Thuis, Dick van Elk enz. Het racecontract met Mercedes AMG, 6 maal 24H Dubai, jarenlang de deelname aan de Supercar Challenge/ DNRT en vorig jaar het TV programma TopSpeed van Martin Utberg hebben fijne herinneringen voor Jeroen.

Jeroen:” vorig jaar mijn eerste rally ervaringen waren onbeschrijfelijk. Ook voor dit jaar had ik eigenlijk al een redelijk druk schema in petto, maar ik moet keuzes gaan maken dit jaar. Zeker na het ernstige ongeluk van mijn maatje Peter van der Kolk in Dakar moet ik alleen alle circuits af. Wij hadden zo’n hechte band op het circuit dat dit voor mij nu een groot gemis is. Daarnaast is de politiek binnen de autosport de overhand gaan krijgen op het talent of teamspirit. Tegenwoordig moet je zoveel energie steken in het rond krijgen van een budget dat het bijna niet meer opweegt tegen het uiteindelijke racen op de baan. Ik heb daarom besloten meer tijd te besteden aan mijn bedrijven in deze tijd. Daarnaast wil ik even minder druk op de ketel en meer genieten van mijn gezin en mijn muziekcarrière. Als de drive en de kick niet meer opwegen tegen de energie die je in je werk en sport steekt, dan moet je vooral eerlijk tegen jezelf zijn. Vandaar mijn besluit om actief voor één jaar geen professioneel coureur meer te willen zijn. Ik blijf wel mijn testwerkzaamheden voor o.a. Intrax doen en zal links en rechts aan wat wedstrijden mee gaan doen. Maar alleen wanneer ik er zin in heb en mijn hoofd er naar staat. Verder blijf ik wel actief in de kart voor trainingen en zal mijn vaste sponsors en fans zeker nooit in de steek laten. Gewoon even pas op de plaats en tijd voor andere dingen in het leven. Ik beloof iedereen terug te komen op een hoog niveau zoals daarvoor, maar nu even mijn zakenleven en de rust van mijn gezin. Ik bedank daarom ook iedereen die mij altijd bijgestaan heeft en houd jullie op de hoogte!”.

Tekst: PR

10056633
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1048
3963
8268
10014938
93861
118171
10056633

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven