Een gemiddelde temperatuur van negen graden Celsius heeft in totaal 19.104 raceliefhebbers er niet van weerhouden een bezoek te brengen aan Circuit Park Zandvoort. Immers werden de spectaculaire Kruidvat Gillette Paasraces verreden, met een gevarieerd en aantrekkelijk raceprogramma. Niet alleen de wedstrijden trokken de nodige aandacht, ook de stuntshows bij het Kruidvat Kinderparadijs, een optreden van Lange Frans en de demonstratie van de Manor MP Motorsport AutoGP bolide vormden boeiende ingrediënten voor het populaire familie-evenement.

De wedstrijddag ging van start met de Formido Swift Cup. Het publiek dat vroeg aanwezig was kon volop genieten van de vertrouwde actie in de spannende merkencup. Lange tijd ging David Verzijlbergen aan de leiding, maar in de eindfase werd hij gepasseerd door 2012-kampioen Jeffrey Rademaker. Een bijzondere prestatie, want Rademaker werd pas op het laatste moment aan de deelnemerslijst toegevoegd en moest daardoor achteraan starten. Het podium van de eerste wedstrijd werd gecompleteerd door Alain Mossinkoff, die daarmee ook zijn seizoen sterk startte. Max Braams ging als eerste over de eindstreep in de Model 2011-divisie, waarin wordt gestreden met het eerdere model van de Suzuki Swift Sport.

In de tweede manche van de Formido Swift Cup stelde Verzijlbergen orde op zaken door de zege te pakken, met in zijn slipstream Mossinkoff. Rademaker wist zich ook ditmaal vanaf de laatste positie naar voren te vechten, hoewel hij nu als vierde finishte, achter Stefan Beelen. In de derde wedstrijd bleek David Verzijlbergen nog altijd in ‘the winning mood’ te zijn, want ook deze race werd door hem met een zege afgesloten. De tweede plaats werd een prooi voor Beelen, gevolgd door Rademaker. Niels Kool pakte in race 2 en 3 de zege in de Model 2011-divisie.

Met de races van de Dutch Renault Clio Cup werd het publiek getrakteerd op twee boeiende wedstrijden. De openingsrace werd gewonnen door Sebastiaan Bleekemolen met een voorsprong van slechts 0,3 seconden op Marcel Dekker. Op de derde plaats finishte Robert van den Berg die na een sterke eindfase de aansluiting vond bij het leidende duo. De tweede manche kende de nodige actie. Diverse malen vochten de coureurs fel om de eerste positie, met als uiteindelijke winnaar Sebastiaan Bleekemolen. Dekker finishte wederom als tweede, gevolgd door Ronald Morien. In de Olympia Cup ging de zege tweemaal naar Certainty coureur Paul Harkema.

In de eerste wedstrijd van het Burando Production Open ging de winst naar Cees de Haan in de SEAT Leon Supercopa. Hij finishte voor Bart den Hartog in de Alfa Romeo (tweede) en Niels Kool (derde), die naast zijn campagne in de Formido Swift Cup, ook met een BMW 130i mee wist te strijden om de punten in het Burando Production Open. De tweede race werd gekenmerkt door een rondenlange strijd om de zege tussen De Haan en Den Hartog. Helaas raakten de beide opponenten elkaar bij het aanremmen van de Tarzanbocht, waardoor Den Hartog met een beschadigde auto terugviel tot de derde plaats. De Haan pakte de winst, terwijl Niels Kool als tweede over de eindstreep kwam.

Nieuw bij de Kruidvat Gillette Paasraces was The Truckrace Battle. De eerste wedstrijd leverde een felle strijd op tussen Cees Zandbergen in de Scania R124 en Heinz Werner Lenz in de Mercedes Axor. Op de finish bedroeg het verschil slechts 0,6 seconden. Erwin KleinNagelvoort finishte als derde. De tweede manche werd voortijdig met de rode vlag beëindigd, nadat Rian van Koeveringe met de nodige motorschade tot stilstand kwam op de baan. Uiteindelijk werd ook ditmaal Cees Zandbergen tot winnaar uitgeroepen.  

Met de wedstrijden van de Historic Monoposto Racing serie kreeg het publiek een mooi voorproefje op het historische racespektakel dat zal plaats vinden tijdens de Historic Grand Prix van 30 augustus t/m 1 september. De zege ging in beide races naar Mats Andersson in zijn fraaie March 722/10 F2.

Racefans die het volgende A-evenement in hun agenda willen noteren, kunnen dat doen bij 18 en 20 mei. Dan worden de Pinksterraces verreden op Circuit Park Zandvoort. Voor de Uitslagen Kruidvat Gillette Paasraces 2013 verwijzen wij u graag naar www.cpz.nl

Tekst PR

10019397
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
979
3480
4459
9988192
56625
118171
10019397

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven