Alle racende leden van de familie Braams waren present tijdens de Paasraces. Luc en Liesette brachten ieder een BMW in stelling binnen het Burando Production Open (BPO) en eindigden hun onderlinge twist in een gelijkspel. Waarbij Luc in de openingsrace een tweede plaats scoorde in divisie 2. Zoon Max Braams keerde éénmalig terug in de Swift Cup en vulde de prijzenkast van Las Moras Racing verder dankzij een zege en een derde plaats.

Las Moras Racing draagt de Nederlandse racerij een warm hart toe. Niet vreemd dus dat Luc en Max Braams alsnog van de partij waren tijdens de traditionele seizoensopener van het nationale autosportseizoen, terwijl vader Luc zich eigenlijk focust op het Dutch GT en Max zijn pijlen heeft gezet op de Eurocup Megane Trophy.

De strijd tussen man en vrouw gaf de races van het Burando Production Open (BPO) extra lading dit weekeinde. In de eerste sprintrace blies Luc voorin in divisie 2 mee met zijn BMW 123D en hoefde alleen Kevin van der Slik voor zich te dulden. Liesette kwam niet lekker op snelheid in haar kekke matblauwe BMW 123D en eindigde als zesde in divisie 2. "Het lukte me niet om rondjes 2:05 te rijden. Wat bleek: ik schakelde te vroeg. In de oude motorafstelling moest ik bij 4300 toeren schakelen, nu pas bij 4700 toeren”, vertelt Liesette. "Frans Verschuur kwam erachter bij het bestuderen van de data. Wat een bak hè?”

In de tweede sprintrace blies Liesette wel haar potje mee in de divisie 2. Tot een serieus duel met man Luc kwam het evenwel niet. Luc Braams kwam niet verder dan de Tarzanbocht na een uitwijkmanoeuvre om twee wheelbangende concurrenten te ontwijken. "Het is niet leuk om zo je wedstrijd eraan te zien gaan, maar ik had ook zomaar de muur in kunnen klappen. Dan is de grindbak zo slecht nog niet”, relativeerde Luc Braams zijn te korte tweede race.

Liesette hield ondertussen de eer hoog door geweldige duels uit te vechten met Renate Wilschut in een vergelijkbare BMW. Tot drie keer toe probeerde de Las Moras-rijdster haar opponent buitenom in de Tarzan voorbij te steken, maar Wilschut verdedigde net te goed. "Toch was het absoluut genieten”, vond Liesette na haar vierde plaats in divisie 2. "Deze wedstrijd geeft me een goed gevoel voor de Pinksterraces. Als ik me beter kwalificeer, dan doe ik mee voor het podium.”

Het duel tussen Liesette en Luc eindigde dit keer in 1-1, maar krijgt tijdens de Pinksterraces een nieuwe impuls. Daar is Luc Braams opnieuw van de partij in het Burando Production Open.

Max Braams liet in een 2011-model Suzuki Swift zien waarom hij één van Neerlands grootste racetalenten is. Met alleen de ervaring van twee seizoenen terug op zak scoorde Braams junior bij zijn rentree een overwinning en een derde plaats in de categorie voor Swifts van de vorige generatie. De slotrace was snel over voor Max nadat zijn gas bleef hangen en hij het grind achter de Tarzanbocht inschoof. "Met een zege en een derde plaats ben ik heel tevreden, temeer de auto ronde na ronde meer uit vorm begon te raken”, vertelt de jonge Braams. "Het was boven alles gaaf duelleren met mijn oude teamgenoot Ronald Morien en de andere jongens. De tweede race was dat betreft het toppunt: ik weet niet hoe vaak we van positie zijn gewisseld.”

Stichting ALS Nederland
Het Las Moras Racing ondersteunt Stichting ALS Nederland, waarvan Liesette Braams ambassadrice is. ALS is een ongeneeslijke en dodelijke ziekte waarbij progressief een deel van de hersenen afsterft. "Mijn doel is om deze ziekte zoveel mogelijk onder de aandacht te brengen en donaties te werven op gironummer 100.000 voor 'project MinE', een onderzoek naar 6000 DNA profielen van ALS patiënten, in de hoop dat tegen deze vreselijke ziekte een medicijn gevonden wordt. Als je de diagnose ALS gesteld krijgt heb je nog 3 tot 5 jaar te leven.”

Tekst: PR

9937671
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1237
3853
5090
9912942
93070
147943
9937671

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven