Bij de Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort zijn 8.520 bezoekers getrakteerd op een fraai autosportspektakel. Hoewel de weersomstandigheden niet ideaal waren, bleek de spanning er niet minder om. In totaal kwamen er op vrijdag, zaterdag en maandag niet minder dan zeven raceklassen aan de start, die volop voor actie zorgden.

De Dutch Renault Clio Cup maakte zijn naam als ‘stoerste merkencup van Nederland’ meer dan waar. Hoewel Marcel Dekker de eerste wedstrijd met een voorsprong van meer dan zeven seconden op zijn naam schreef, was het vooral Sebastiaan Bleekemolen die zichzelf in de schijnwerpers reed. Na een incident in de eerste ronde moest ‘de Bleek’ namelijk vanuit de staart van het deelnemersveld zichzelf terug naar de top vechten. Dit lukte prefect, met een fraaie tweede plaats als eindresultaat.

Melvin de Groot reed met zijn Renault Clio Sport bolide als derde over de eindstreep, terwijl Jan Muys de zege pakte in de Olympia Cup. De tweede manche leverde eveneens een fantastisch schouwspel op, met Michael Bleekemolen als terechte winnaar. De voorsprong bedroeg slechts 0,09 seconden op de als tweede geklasseerde Sebastiaan Bleekemolen. Ronald Morien werd als derde afgevlagd, vlak voor Melvin de Groot. Winnaar in de Olympia Cup werd wederom Jan Muys.

De Formido Swift Cup had tijdens de Pinksterraces twee wedstrijden op het racemenu. De ochtendrace werd daarbij een prooi voor David Verzijlbergen. Stefan Beelen veroverde met zijn Suzuki Swift Sport de tweede plaats van het podium, gevolgd door Jeffrey Rademaker. In de tweede manche herhaalde Verzijlbergen zijn prestatie, ditmaal gevolgd door Certainty-teamgenoot Alain Mossinkoff. Een verrassende derde plaats was er voor Swift Cup-debutant Boris Kolff in de McGregor Swift. In het klassement met de 2011 Suzuki Swift-modellen, ging de zege tweemaal naar Pim Speelman.

In het Burando Production Open was Cees de Haan met de SEAT Leon Supercopa tweemaal de te kloppen man. In beide manches wist hij als eerste finishen, met minimaal vijf seconden voorsprong op Kevin van Eldik (BMW Compact). Bart den Hartog maakte het BPO-podium compleet bij race 1, terwijl Gerard Vleming in race twee de laatste podiumplaats mocht innemen. In Divisie II werden de zeges verdeeld tussen Dennis van der Dong en Luc Braams.

Het programma omvatte verder het debuut van de nieuwe Formula Renault 1.6 NEC Junior. In dit Noord-Europese kampioenschap beleefden dertien coureurs hun openingsraces. Succes en blijdschap waren er in de eerste wedstrijd voor Roy Geerts, die na een rode vlag situatie toch de hoogste trede van het podium mocht innemen.

Martin Rump werd als tweede geklasseerd, voor Paul Blomqvist. In de tweede race, die onder natte omstandigheden werd verreden, zegevierde Rump met daarachter Tommy van Erp. Blomqvist eindigde wederom als derde.

Ook de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux kwam nog niet eerder in actie op het Zandvoortse asfalt. Het nieuwe kampioenschap kende een raceprogramma van twee sprintraces en een langere hoofdrace. De zaterdagrace werd gewonnen door Jeffrey van Hooydonk, nadat Melroy Heemskerk werd getroffen door technische problemen en ook Paul van Splunteren zijn Porsche de pitstraat in moest sturen vanwege een ‘drive through penalty’.

Bert Longin werd als tweede afgevlagd, gevolgd door een revancherende Van Splunteren. Dat de Porsche van Porsche Groep Zuid een echte podium kandidaat was, bleek tijdens de tweede sprintrace, die winnend werd afgesloten door Max van Splunteren. Hunter Abbott bezette ditmaal de tweede plaats, voor Carlos Rivas. In de hoofdrace zegevierde de vader-zoon combinatie Van Splunteren, gevolgd door de equipe Abbott-Van Hooydonk. De derde podiumplaats werd bezet door solist Carlos Rivas.

Te gast was tevens de Ribank Mazda MaX5 Cup. Beide wedstrijden werden reclame voor de autosport, met veel inhaalacties. Eric Sliphorst won uiteindelijk de eerste manche, met 0.024 seconden voorsprong op Bart Wubben. Rudy Schilders eindigde als derde. In de tweede wedstrijd stelde Wubben orde op zaken door de zege te pakken, gevolgd door Schilders en Sliphorst.

Daarnaast kwam de European Superkart Series in actie op Circuit Park Zandvoort. Marcel Maasmann liet daarbij in de eerste wedstrijd het Wilhelmus klinken, terwijl in de tweede race de zege naar de Brit Gavin Bennett ging.

De series uit het Dutch Power Pack maken zich nu op voor de volgende meeting op TT-Circuit Assen tijdens het Dutch Power Pack Festival op 8 en 9 juni. Daar zal ook het HDI-Gerling Dutch GT Championship zijn seizoensstart beleven. Het volgende evenement op Circuit Park Zandvoort is Italia à Zandvoort op 30 juni, gevolgd door de Masters of Formula 3 op 5, 6 en 7 juli.

9937583
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1149
3853
5002
9912942
92982
147943
9937583

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven