Op 5, 6 en 7 juli vindt op Circuit Park Zandvoort de 23e editie plaats van de RTL GP Masters of  Formula 3, de belangrijkste Europese Formule 3-race. Ook dit jaar komen de sterkste Formule 3-coureurs uit Europa tegen elkaar uit in de beroemde wedstrijd, die voor veel coureurs een belangrijke stap is gebleken op weg naar de Formule 1. Niet minder dan 25 coureurs, waaronder een Nederlander, verschijnen aan de start bij de krachtmeting.

De coureurs line-up van de 23ste editie van de RTL GP Masters of Formula 3 is bijzonder krachtig te noemen. Vrijwel alletoppers uit zowel het FIA European F3 Championship, als het British  Formula 3 Championship zijn op Circuit Park Zandvoort aanwezig. Met maar liefst zestien verschillen de nationaliteiten aan de start, is de RTL GP Masters of Formula 3 met recht de meest indrukwekkende internationale Formule 3 confrontatie van Europa. De Nederlandse eer zal worden verdedigd door Dennis van de Laar.

Veel van de teams die bij de RTL GP Masters of Formula 3 in actie komen, zijn normaal gesproken actief in het FIA Formula 3 European Championship. Zo is het succesvolle Prema Powerteam van de partij, met maar liefst vier bolides. Met een sterk kwartet bestaande uit de Oostenrijker Lucas Auer, Italiaan Eddie Cheever en de twee Britse rijders Alex Lynn en Emil Bern storff, zal het Prema Powerteam wederom proberen om de Masters-titel te pakken. In 2012 lukte dat met Daniel Juncadella, die vervolgens doorgroeide naar de DTM.

Eveneens vertegenwoordigd met vier bolides is het KFZ-Teile24 Mücke Motorsport team. Naast vaste EK-rijders Roy Nissany en Michael Lewis, heeft het Duitse team ook de Japanner Yuhi Sekiguchi weten te strikken. De grootste troef van Mücke Motorsport is echter de inschrijving van Felix Rosenqvist, de Masters winnaar van 2011. De Zweedse coureur zal op Circuit Park Zandvoort alleen genoegen nemen met de zege. Daarbij dient hij wel af te rekenen met de concurrentie die, mede vanwege de deelname van het Euro International team met Tom Blomqvist, extra stevig is.

De lijst met potentiele winnaars is daarmee nog alles behalve af. Zo verschijnt het Britse Carlin team aan de start met Harry Tincknell, de Britse coureur die dit seizoen al van de champagne heeft mogen proeven in het EK. Tincknell heeft op Zandvoort maar liefst drie teamgenoten: Jordan King, Nicholas Latifi en Jann Mardenborough. Daarnaast heeft ook het Engelse Fortec Motorsport vier coureurs ingeschreven voorde strijd in de Zandvoortse duinen. Felix Serralles, Josh Hill, Luis Felipe Derani verdedigen daarbij de Forect-eer, evenals de leider in het Britse kampioenschap Will Buller. Tevens is het succesvolle Double R Racing van de partij met drie bolides, waarvan er een wordt bestuurd door Antionio Giovinazzi, op dit moment derde in het
Britse F3 kampioenschap.

Tijdens de RTL GP Masters of F3 zullen veel ogen gericht zijn op de verrichtingen van Dennis van de Laar. De Zandvoortse coureur racet voor het eerst dit seizoen in het Europees Kampioenschap en heeft al de nodige meters op Circuit Park Zandvoort achter zich liggen. De bolide van Van de Laar wordt geprepareerd door Van Amersfoort Racing, het Nederlandse raceteam met vele jaren ervaring in de formulewagenracerij. Het team brengt ook een tweede auto aan de start, hoewel de rijder daarvan nog niet bekend is.

Naast de internationale confrontatie van de Formule 3-rijders wordt het publiek getrakteerd op een krachtige selectie van raceseries die in actie komen in het bijprogramma. Zo zullen veel harten sneller gaan kloppen bij het horen en zien van stoere supercars als de McLaren MP4-12C, Ferrari 458 Italia en Lamborghini Gallardo LP-600 uit de FIA GT Series. Hierin verdedigt onder andere Peter Kox de Nederlandse eer. Ook kan er gesmuld worden van Dutch Super Single Seater
Series. Deze raceklasse verschijnt aan de start met een verschillende Formule 1 bolides uit de jaren ’90 en ex-GP2 bolides. Daarnaast zijn er races van de Formula Ford International North Sea Series, de Formido Swift Cup en de Dutch Renault Clio Cup. De klap op de vuurpijl komt van het competitieve HDI-Gerling Dutch GT Championship.

Toegangsbewijzen zijn in voorverkoop aan te schaffen via de website van RTL Tickets (www.rtltickets.nl) of via een van de 400 winkels van Primera. Kaarten die worden besteld in de voorverkoop zijn goedkoper dan aan de kassa’s op het evenement zelf. Zo kost een weekend-paddockkaart, met toegang tot het rennerskwartier, in de voorverkoop € 35,00. Kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, ontvangen 50% korting op een paddockkaart. Ook zijn er tickets voor de hoofdtribune (vanaf € 20,00) in de voorverkoop verkrijgbaar, evenals duinkaarten (vanaf € 12,50) en family-tickets (vanaf € 30,00).

Het tijdschema en meer informatie over de RTL GP Masters of Formula 3 is te vinden op www.circuit-zandvoort.nl.

9937572
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1138
3853
4991
9912942
92971
147943
9937572

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven