Dankzij de medewerking van coureurs & BN’ers Jan Lammers en Rob Kamphues, het bedrijfsleven, de Landmacht én vele vrijwilligers is de 2013-editie van de HeartRace Circuitdag opnieuw een groot succes geworden. Deze week vond het jaarlijkse circuitevenement van Stichting Heartbeat voor jonge hartpatiëntjes en hun families wederom plaats op Circuit Park Zandvoort. Daar brachten tal van prachtige (race)bolides en vele activiteiten opnieuw een brede glimlach op de gezichten van de honderden gasten van Stichting Heartbeat.

De HeartRace Circuitdag is een initiatief van Stichting Heartbeat in samenwerking met het Raceteam Hartrijden.nl, om jonge hartpatiëntjes samen met hun broertjes, zusjes en ouders jaarlijks een prachtige dag op het circuit te bezorgen. Naast tal van activiteiten naast de baan bestaat het hoofdoptreden ieder jaar weer uit een circuitsessie van twee uur, waarbij jong én oud plaats kan nemen in de bijrijdersstoel van prachtige racebolides en exclusieve sportwagens, voor een aantal spectaculaire ronden over het circuit van Zandvoort.

Medewerking van velen
Onder leiding van coureur Jan Lammers en coureur/presentator Rob Kamphues namen afgelopen woensdag zo’n vijftig auto’s bezit van het circuit in de Zandvoortse duinen om de honderden jonge en oudere gasten een onvergetelijke dag te bezorgen. Importeurs van merken als Jaguar, Landrover, Mercedes-Benz, Chevrolet en Cadillac zetten zich net als bedrijven als Louwman Exclusive, Munsterhuis Sportscars en SDR Sportscars met hun adembenemende Vstrom belangeloos in om opnieuw de mooiste auto’s voor dit jaarlijks terugkerende initiatief beschikbaar te stellen. Naast exclusieve sportwagens voor de openbare weg konden de gasten uiteraard ook plaatsnemen in de vele raceauto’s die deelnamen aan de HeartRace Circuitdag. Waarbij naast de marshalls van de OCA, de Officials Club Automobielsport, Dorel opnieuw tekende voor de veiligheid van de jonge hartpatiëntjes door alle auto’s van Maxi-Cosi kinderstoeltjes te voorzien; met als bijkomend voordeel dat de jonge Heartbeat-gasten ook daadwerkelijk boven het dashboard uitkwamen om het spektakel goed te kunnen volgen.

Naast de baan was er uiteraard ook volop vertier voor de gasten van Stichting Heartbeat. Naast springkussens, een quadbaan en een slotracebaan, mede dankzij de hulp van Attractieverhuur Moonen, verzorgde de BMW Driving Experience Slotemakers antislipschool opnieuw spectaculaire demo’s, was de Landmacht present om gasten in imposante Fenneks-voertuigen mee te nemen voor een 4x4 experience in de duinen van het circuit, zorgden diverse computergames voor volop digitaal raceplezier en verzorgde de Frietwagen op Locatie de inwendige mens.

Björn Tannemaat, voorzitter van Stichting Heartbeat, toonde zich wederom zeer tevreden over het verloop van de dag, en met name over de medewerking van de vele vrijwilligers en de welwillendheid van het bedrijfsleven en de Landmacht. “Zonder de inzet van hen kunnen we een dag als deze niet mogelijk maken. Bovendien bieden prominenten als Jan en Rob ons de mogelijkheid om extra aandacht voor Stichting Heartbeat in het algemeen en de HeartRace Circuitdag in het bijzonder te vragen. Daarnaast is een speciaal woord van dank aan het Raceteam Hartrijden.nl onder leiding van Marcel van Dam meer dan op zijn plaats. Dankzij de hulp van dit team kunnen we jonge hartpatiëntjes en hun families deze dag al jarenlang aanbieden, wat in één woord fantastisch is.”

Stichting Heartbeat
Stichting Heartbeat zet zich al jaren in om gezinnen met een kind met hartproblemen de mogelijkheid te bieden even te ontspannen door middel van een korte vakantie of een leuk dagje uit. Daarnaast maakt de Stichting zich hard voor het uitbreiden van het aantal defibrillatoren in het straatbeeld.

De impact voor een gezin waarvan één of meer van de kinderen hartpatiënt is, is groot. Zeker wanneer er langdurige ziekenhuisopnames noodzakelijk zijn, komen gezinnen onder druk te staan. Stichting Heartbeat zorgt in deze moeilijke periode voor een lichtpuntje. De Stichting bereikt dit door voor gezinnen met een hartpatiënt in de leeftijd van 0 tot 18 jaar gezinsvakanties en eendaagse activiteiten te organiseren. Naast de HeartRace circuitdag worden door Stichting Heartbeat bijvoorbeeld ook de HeartDrive, een toertocht met bijzondere auto’s, een dag in een pretpark en een golfdag speciaal voor kinderen georganiseerd.

Stichting Heartbeat werkt verder aan een brede aanwezigheid van AED’s op diverse manieren. Middels HeartSafe-projecten streeft de Stichting naar hartveilige gemeenten en zet ze zich in om hartveilige evenementen te creëren en duidelijkheid te scheppen in de plaatsing van AED's.

Stichting Heartbeat is een ideële organisatie die in 2006 is opgericht door Björn en Nicole Tannemaat, naar aanleiding van de ervaringen die ze hebben opgedaan met hun zoon Sebastiaan, die hartpatiënt is. Stichting Heartbeat is door de Belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling, kortweg ANBI. Meer informatie hierover is te vinden op www.anbi.nl en op de site van de Belastingdienst.

Meer informatie over Stichting Heartbeat, de HeartRace Circuitdag en het raceteam Hartrijden is beschikbaar op www.stichtingheartbeat.nl en www.hartrijden.nl.

PR

10041258
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
3184
5265
26320
9988192
78486
118171
10041258

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven