In het weekend van 12 en 13 oktober vinden op Circuit Park Zandvoort de Formido Finaleraces plaats. Het evenement staat steevast bekend om haar sensationele wedstrijden met spannende ontknopingen. In veel series wordt nog gevochten om de beslissende punten, dus spektakel lijkt verzekerd.

Een van de hoofdattracties van het evenement is het HDI-Gerling Dutch GT Championship. De serie komt tijdens de Formido Finaleraces samen in actie met de Avon Tyres European GT4 Trophy. Het resultaat is een boeiend startveld met tot de verbeelding sprekende bolides. Hoewel Duncan Huisman in de Chevrolet Camaro al bij de vorige confrontatie het Pro-kampioenschap wist veilig te stellen, ligt de strijd nog open in het Europese Pro-klassement. Hier gaat Ricardo van der Ende met een voorsprong van 27 punten aan de leiding in de Racing Team Holland BMW M3 GT4. Daarachter volgen Cor Euser (Lotus Evora GT4) en Adam Christodoulou (Porsche 911 GT4). Met 35 punten op het spel zullen Euser en Christodoulou alles uit de kast moeten halen om Van der Ende van de titel te weerhouden. Maximaal scoren wordt daarbij lastig, want ook snelle Pro-piloten als Bertus Sanders (Chevrolet Camaro), Mauro Marques (Aston Martin Vantage V8 GT4), Kelvin Snoeks (Chevrolet Corvette), Sandor van Es (Nissan 370Z) en Jan Joris Verheul (BMW M3 GT4), zijn gebrand op succes.

AM-coureurs gaan voor de titel
Ook in de Avon Tyres European GT4 AM-Trophy zullen de coureurs nog volop strijden om de kampioenschapstitel. De Duitser Joerg Viebahn voert namens Pro Sport Performance in een Porsche 911 Cup GT4 de stand aan, met in zijn slipstream Rob Severs (Lotus Evora GT4). Ook Luc Braams (Chevrolet Camaro) strijdt mee om de Europese titel. Hij is tevens de kampioenschapsleider in het HDI-Gerling Dutch GT AM-Championship. Overigens kunnen racefans met een paddockkaart de GT-bolides van dichtbij zien tijdens de Grid Walk op zondag 13 oktober.

Formido Swift Cup: spanning tot aan de finishvlag
Naast de aanwezigheid van Formido als hoofdsponsor van de Finaleraces, is de keten van deco-bouwmarkten ook actief in de Formido Swift Cup. In deze klasse, met gelijkwaardige Suzuki Swift Sport auto’s en jonge, veelal beginnende, coureurs, wordt het publiek elke race getrakteerd op een twaalf ronden durende show met vele inhaalacties. De strijd om de titel gaat tussen Jeffrey Rademaker en David Verzijlbergen. Speciaal voor de Formido Finaleraces maken enkele coureurs hun Swift Cup-debuut.

Nederlands succes in Noord-Europees kampioenschap?
Een andere smaakmaker bij de Formido Finaleraces is de Northern European Cup Formula Renault 2.0. Deze internationale formulewagenserie wordt beschouwd als een van de meest krachtige springplanken richting de World Series by Renault en Formule 3. De Brit Matt Perry komt met het Fortec Motorsport team als kampioenschapsleider naar Zandvoort aan Zee. In het titel gevecht hebben zich inmiddels ook Jack Aitken en Dennis Olsen gemeld. Veel ogen zullen in het meer dan dertig auto’s tellende veld gericht zijn op de prestaties van Steijn Schothorst. Hij verdedigt de Nederlandse eer in deze internationale formulewagenserie.

Dutch Renault Clio Cup: Dekker versus De Groot
Met de Dutch Renault Clio Cup kent het Finaleraces-programma een volgende spektakelklasse. De eindfase van het seizoen is ongekend spannend. Marcel Dekker gaat met zijn Renault Clio RS III aan de leiding in de stand. Maar vooral in het tweede deel van het seizoen is Melvin de Groot bezig met een inhaalslag. Beide opponenten worden gescheiden door een verschil van slechts 20 punten. Met 44 punten te verdelen tijdens de Formido Finaleraces is dan ook alles nog mogelijk.

Jonge talenten schitteren in Zandvoortse duinen
Tijdens de Formido Finaleraces komt er ook een derde raceklasse in actie met een hoofdrol voor het merk Renault. Maar liefst zestien jonge formulewagen-talenten uit de Formule Renault 1.6 NEC Junior strijden op Circuit Park Zandvoort om de zege en belangrijke punten voor het kampioenschap. De Est Martin Rump leidt het kampioenschap, maar wordt op de voet gevolgd door Roy Geerts. De coureur van het Stuart Racing Team hoopt voor eigenlijk publiek voor een keerpunt in de kampioenschapsstand te kunnen zorgen.

Seizoensslot belooft spektakel in Burando Production Open
Bij de Formido Finaleraces mag ook het Burando Production Open niet ontbreken. De raceklasse, die wordt gekenmerkt door een grote diversiteit aan deelnemende bolides, zal twee wedstrijden af werken op Circuit Park Zandvoort. De strijd om de kampioenschapstitel gaat tussen Kevin van der Slik en Cees de Haan, terwijl ook Renate Sanders en Norman Data Defense Systems-coureur Dennis van der Dong een theoretische kans op de titel maken.

Gratis naar de Formido Finaleraces
Speciaal voor de Formido Finaleraces heeft de deco-bouwmarkt een interessante publieksactie opgezet, waarbij gratis kaarten voor de races te verkrijgen zijn. De gratis duinkaarten zijn af te halen bij de filialen van Formido of zijn te downloaden via www.formido.nl. De kaarten zijn alleen geldig op zondag 13 oktober en geven uitsluitend toegang tot het duinterrein en de overdekte hoofdtribune.

Toegangskaarten
Alle overige toegangsbewijzen zijn in de voorverkoop aan te schaffen via de website van Circuit Park Zandvoort (www.circuit-zandvoort.nl) of bij de ruim 400 Primera winkels. Kaarten die besteld worden in de voorverkoop zijn goedkoper dan aan de kassa’s op het evenement zelf. Zo kost een weekend-duinkaart in de voorverkoop € 10,00, waarbij kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, 50% korting krijgen. Een weekend-paddockkaart, met toegang tot het rennerskwartier, kost in de voorverkoop € 20,00. Kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, ontvangen vijftig procent korting op een paddockkaart. De paddockkaart geeft tevens toegang tot de Tango Tribune en de Grid Walk van het HDI-Gerling Dutch GT Championship, voorafgaand aan de hoofdrace op zondag.

Meer informatie over tickets en het meest recente tijdschema is te vinden op www.circuit-zandvoort.nl

Tekst: PR

9948640
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2622
5275
16059
9912942
104039
147943
9948640

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven