Op een regenachtig Circuit Park Zandvoort werd dit weekeinde het nationale autorensportseizoen afgesloten. Tijdens de traditionele Formido Finaleraces, werd gestreden om de laatste kampioenschapspunten. De regenachtige omstandigheden zorgden daarbij voor spectaculaire autosport. Echter, bij de start van de afsluitende race van het HDI-Gerling Dutch GT Championship verslechterden de omstandigheden, wat de wedstrijdleiding deed besluiten om het programma voortijdig te beëindigen.

In het HDI-Gerling Dutch GT Championship werd Duncan Huisman tot kampioen bij de Pro’s gekroond. Hij was al niet meer te achterhalen in de puntenstand bij aanvang van het weekend, maar dat betekende niet dat Huisman het rustig aan deed. Met een fraaie zege sloot hij zijn autosportseizoen in de Chevrolet Camaro af. Tweede in de Pro-race werd Ricardo van der Ende in de Racing Team Holland BMW M3 GT4, die daarmee tevens de titel in de Avon Tyres European GT4 Trophy pakte. De laatste plaats van het Pro-podium ging naar Jan Joris Verheul. In de AM-klasse ging de titel naar Luc Braams (Chevrolet Camaro), terwijl de AM-race werd gewonnen door Pieter Christiaan van Oranje, gevolgd door André de Vries en Fabio Mota.

Bij de finaleraces van de Formido Swift Cup pakte David Verzijlbergen de kampioenstitel, door alle drie de races op het podium te finishen, waarvan een zege in de zaterdagrace. Een keurige prestatie van de getalenteerde coureur van het Certainty Racing Team. Alain Mossinkoff pakte de zege in de tweede manche, terwijl Jeffrey Rademaker in de derde wedstrijd de hoogste trede van het podium mocht innemen. In de kampioenschapsstand pakte Mossinkoff de titel van vice-kampioen, terwijl Rademaker het seizoen afsloot met de derde plaats in de eindklassering.

Marcel Dekker stelde de kampioenschapstitel veilig in de Dutch Renault Clio Cup. Een tweede plaats in de eerste wedstrijd bleek voldoende om de titel veilig te stellen. Diezelfde wedstrijd werd gewonnen door Robert van den Berg. Sebastiaan Bleekemolen werd als derde afgevlagd. In de tweede manche pakte Bleekemolen de zege, terwijl ditmaal het podium werd bezet door Ronald Morien (tweede) en Robert van den Berg. In de Olympia Cup bleek Jan Muys onverslaanbaar. Niet alleen stelde hij al vroegtijdig de titel veilig, ook wist hij tweemaal de Olympia-strijd te winnen.

De wedstrijd van het Burando Production Open werd gewonnen door Wilbert van den Burg in een Alfa Romeo 147. Henk Vuik kwam als tweede over de eindstreep, gevolgd door Kevin van Eldik. Cees de Haan pakte echter met slechts één punt verschil de titel. Kevin van der Slik eindigde als tweede in de eindstand. Door de weersomstandigheden vond de tweede manche geen doorgang.

Het publiek kon tijdens de Formido Finaleraces ook volop genieten van spectaculaire formulewagen races. Zo was de NEC Formula Renault 2.0 met meer dan dertig auto’s te gast op Circuit Park Zandvoort. Beide wedstrijden werden daarbij gewonnen door MP Motorsport-coureur Oliver Rowland. De Britt Matt Parry greep echter de titel. In de Formula Renault 1.6 NEC Junior werd in de eerste race volop gestreden om elke centimeter van het Zandvoortse asfalt. Uiteindelijk werden de zege gepakt door Roy Geerts. De tweede wedstrijd werd een prooi voor KNAF Talent First-autorensporttalent Larry ten Voorde.

10056521
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
936
3963
8156
10014938
93749
118171
10056521

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven